چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا
AMDو آیندهی روشن
بسیاری از افراد AMD را به عنوان رقیب ضعیفی برای اینتل میشناسند. اینتل با سابقه و تسلط دیرینهی خود بر بازار پردازندهها، همواره راه را برای محصولات قدرتمند AMD ناهموار كرده است. در این میان AMD سعی كرده با ارتقا و قدرتمند كردن پردازندههای خود، در مقابل اینتل بایستد. AthlonXP پردازندهی قدرتمندی است كه AMD در اواخر سال ۲۰۰۱ برای رقابت با پنتیوم۴ اینتل عرضه كرد.
پردازنده Athlon XP در هر سیكل ساعت ۹ دستورالعمل را اجرا میكند. (در مقابل ۶ عمل برای پنتیوم۴) پنتیوم ۴ در ازای این ضعف كارایی میتواند به فركانسهای بالاتری دست یابد. با توجه به این امر برای آن كه پردازندههای AMD با پنتیوم ۴ هم فركانس خود مقایسه نشوند، AMD تصمیم گرفت پردازندههای خود را با شماره مدل نام گذاری كند.
باید توجه كرد كه AMD در این شمارهگذاری بسیار صادق بوده است به طوری كه Athlon XP ۲۰۰۰ در بیش از دو سوم افزارسنجیها تقریباً شامل تمام ابزارهای طراحی سهبعدی و برنامههای كاربردی بود براحتی پنتیوم چهار ۲ گیگاهرتزی را پشت سر گذاشت این پردازنده با وجود برخورداری از FSB كندتر نسبت به پنتیوم ۴ به هیچ وجه از آن عقب نماند. پنتیوم نسبت Athlon XP واحدهای اجرایی و ترانزیستورهای بیشتری دارد، اما به ندرت پیش میآید كه برنامهها بتوانند از همهی آنها استفاده كنند. این امر باعث شده كه Athlon XP (و كلاً معماری k۷) نسبت به پنتیوم ۴ مشابه سطح die)) كوچكتری داشته و قیمت آن نیز كمتر باشد.
با وجود این پنتیوم ۴ هم نسبت به Athlon XP برتریهایی دارد.
۱) گسترش بهكارگیری دستورالعملهای SSE۲ پنتیوم ۴ در میان سازندگان نرمافزار كه نمونهی آن عملكرد خوب پنتیوم ۴ در نرمافزار Lightwavs میباشد.
۲) طراحی خوب پنتیوم ۴ برای برخی از بازیها و برنامهها همچون بازی Quake ۳.
۳) پهنای باند زیاد RDRAMهای گرانِ مورد استفاده برای پنتیوم ۴ كه موجب شده پنتیوم ۴ در برنامههای متكی به پهنای باند؛ برتری نسبی كسب كند.
نكتهی مهمی كه باید به آن توجه شود این است كه هرگز بهترین محصول دو شركت را مقایسه نكنید. بلكه محصولات هم رده را مقایسه كنید. بهترین محصول معمولاً قیمت بسیار بالایی داشته وتولید آن بسیار محدود است. به طور مثال مقایسه Athlon XP ۲۰۰۰+ و پنتیوم چهار ۲/۲ گیگاهرتزی با قیمت دو برابر اصلاً معقول نیست. اینتل معمولاً در ارایهی محصول خود عجله میكند و ارایهی پنتیوم ۴ در سرعتهای ۲ و ۲/۲ گیگاهرتز با دو برابر قیمت و با فنآوری ۱۳/۰ میكرونی نمونهای از این تعجیل است. رقیب این نسل از پنتیوم ۴ AMD Thoroughbres خواهد بود كه ماه آینده با شماره مدلهای ۲۲۰۰+ ،۲۴۰۰+ و ۲۶۰۰+ به بازار خواهد آمد.
اما نقطهی عطف تاریخ AMD نیمهی دوم سال جاری میلادی خواهد بود. در حال حاضر AMD تمام تلاش خود را روی هرچه بهتر كردن پردازندههای ۶۴ بیتی خود با نام Hammer متمركز كرده است. این پردازنده با واحدهای اجرای قدرتمند خود، پشتیبانی از SSE۲، FSB سریعتر و تكنولوژی SOI، جدال واقعی بین AMD و اینتل را آغاز خواهد كرد. تكنولوژی SOI كه توسط IBM و AMD به بهرهبرداری رسیده است برتریهای زیادی را نصیب معماری Hammer خواهد كرد. گفتنی است كه این پردازندهی ۶۴ بیتی در دو مدل برای كاربران خانگی و سرورها عرضه خواهد شد.
منبع : کامپیوتر جوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست