شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
شمع های خیال انگیز ژله ای
ساخت شمعهای زیبا و تزیین سفرههای میهمانی با آنها كاری بسیار جالب است. در این جا ساخت شمعهای ژله ای آموزش داده می شود. چهار كلید اساسی برای این كه در ساخت شمع ژله ای موفق باشید، وجود دارد. اول این كه چگونه با ژل كار كنید؛ دوم چه نوع ظرفی انتخاب كنید؛ سوم نوع تزیین؛ و چهارم فتیله.
● نكات مهم
توجه داشته باشید كه ژل قابل اشتعال است و اگر آتش گرفت باید با آن مانند روغن عمل كنید. به این ترتیب كه درِ ظرف را بگذارید تا از رسیدن اكسیژن به آن جلوگیری شود. هنگام كار كردن با ژل اگر دست شما سوخت، فوراً محل سوخته شده را با یخ مالش دهید. توجه داشته باشید كه برای ذوب كردن ژل از مایكروویو استفاده نكنید. برای سرعت بخشیدن به ذوب ژل، آن را به صورت تكه های كوچك در آورید. هنگام ذوب، روی چشمها محافظ قرار دهید. مرحلهِ مایع یا جامد شدن ژل تدریجی است. هیچ وقت ژل را تا ۲۲۰ درجه فارنهایت (۱۱۰درجه سانتیگراد) حرارت ندهید؛ زیرا امكان آتش گرفتن آن وجود دارد. هنگام كار از دماسنج استفاده كنید. به طور معمول روی بسته های ژل درجه ذوب آن نوشته شده است.
● وسایل لازم برای شمع سازی با ژل
می توانید از اجاق گاز معمولی و یك قابلمه برای ذوب موم ژله ای استفاده كنید. به یك دماسنج گیره دار نیز احتیاج دارید. توجه كنید كه پیش از ریختن ژل در ظرف مورد نظر، ظرف را به مدت ده دقیقه در فری كه با دمای ۱۷۵درجه فارنهایت (۸۰ درجه سانتیگراد) گرم كردهاید، قرار دهید.
● سرد كردن ژل
برای سرد كردن ژل، دو روش (سریع و آهسته) وجود دارد. در روش سریع، تشكیل حباب داخل شمع متوقف می شود. برای این عمل پس از ریختن ژل درون ظرف، بایستی ظرف شمع را روی یك حوله آشپزخانه درون یخچال قرار داد.در شیوهِ آهسته، ظرف شمع را روی یك سطح صاف در بیرون از خانه در یك روز آفتابی به مدت چند ساعت قرار می دهند.
● شمع ژله ای رنگارنگ
الف) وسایل لازم
▪ ظرف شیشه ای بلند با شكلی جالب
▪ یك قابلمه بزرگ
▪ سه قابلمه كوچك
▪ دماسنج گیرهدار
▪ موم ژله ای شمع
▪ رنگهای آبی، سبز و قرمز مخصوص ژل
▪ قاشق فلزی
▪ فتیله
▪ قطره چكان بزرگ
ب) روش ساخت
۱) قابلمه بزرگ را روی حرارت كم قرار دهید و به اندازه كافی ژل شفاف برای پر كردن ظرف شیشهای، داخل آن بریزید و ذوب كنید. سپس حدود یك پیمانه از ژل را در هر یك از سه قابلمه كوچك بریزید. از دماسنج استفاده كنید و مطمئن شوید كه ژل زیاد داغ نشود.
۲) ژل داخل سه قابلمه كوچك را رنگ بزنید. رنگ را هر بار كم كم اضافه كنید و آرام آرام با قاشق فلزی هم بزنید تا رنگ دلخواه به دست آید.
۳) بقیه ژل شفاف را دوباره تا درجه حرارت نوشته شده روی بسته ژل، حرارت دهید و ظرف شیشه ای را تا حدود یك سوم از آن پر كنید و بگذارید تا سرد شود و خودش را محكم بگیرد.
۴) قابلمه های كوچك را گرم نگه دارید تا ژل داخل آنها مایع باشد.
۵) میله قطره چكان را با یكی از ژلهای رنگی پر كنید و آن را تا حدود دو و نیم سانتی متر در ژل شفاف سفت شدهِ داخل ظرف فشار دهید. قطره چكان را مایل نگه دارید و در نقطه ای كمی فشار دهید تا كمی ژل از آن بیرون آید. سپس خیلی آهسته لوله را بردارید و در ناحیه دیگر فشار دهید تا ژل رنگی از آن خارج شود.
۶) مرحله پنج را با رنگهای دیگر تكرار كنید و شكلهای كروی شناوری در ناحیه ژل شفاف به وسیله قطرهچكان به وجود آورید.
۷) بقیه ژل شفاف را در ظرف بریزید و بگذارید تا سفت شود.
۸) مرحله پنج و شش را تكرار كنید و لایه ژل شفاف قسمت بالا را تزیین كنید.
۹) وقتی لایه بالایی تقریباً سرد شد، فتیله را قرار دهید.
● نکات مهم
▪ درجه حرارت تبدیل ژل جامد به مایع: ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه فارنهایت (۸۲ تا۱۰۴درجه سانتیگراد)
▪ درجه حرارت ریزش ژل: ۱۹۰ تا ۲۰۵ درجه فارنهایت ( ۸۸تا ۹۶ درجه سانتیگراد)
▪ درجه حرارت سرد شدن: ۱۴۰ تا۱۶۷درجه فارنهایت (۶۰ تا ۷۵درجه سانتیگراد)
منبع:
دنیای هنر شمعسازی- ترجمهِ اكرم ذاكری - تهران -انتشارات بینالمللی حافظ
منبع : تبیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست