چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
چگونه به پزشک خود کمک کنیم تا بیماری ما زودتر و آسانتر بهبود یابد؟
پزشک در برخورد با بیمار ابتدا با گرفتن شرح حال و سپس معاینه، اطلاعاتی درباره مشکل بیمار بدست میاورد و پس از پردازش این اطلاعات است که می تواند اقدامات درمانی لازم را پیشنهاد کند. بنابراین اگر بیمار اطلاعات را به طور کامل و دقیق در اختیار پزشک قرار دهد، در حقیقت به خودش کمک بزرگی کرده است. رعایت موارد زیر شما را در این امر یاری خواهد کرد:
▪ قبل از مراجعه به پزشک علائم بیماری خود و همچنین سوالات احتمالی خود را روی یک برگه بنویسید. این کار از فراموش شدن مطالب هنگام ملاقات با پزشک جلوگیری میکند.
▪ هنگام ملاقات با پزشک، بدون مقدمه طولانی و بدون حاشیه پردازی مشکل اصلی خود (chief complaint) که شما را نزد پزشک کشانده است مطرح کنید. مثلا: درد زانو یا سردرد یا تنگی نفس ...
▪ در بیان مطالب شرم و حیا را کنار گذاشته، همه مشکلات را به زبان ساده و روشن بیان کنید و از ذکر حدس و گمان دوستان و اطرافیان و توصیه آنها خودداری کنید. زیرا این کار علاوه بر اتلاف وقت، ممکن است ذهن پزشک را منحرف کرده و تشخیص بیماری شما را با مشکل روبرو سازد.
▪ همواره به سوالات پزشک به دقت گوش داده و به هر کدام از آنها پاسخ دقیق بدهید. چنانچه واژه یا سوالی را متوجه نشدید، پاسخ آری یا خیر ندهید؛ بلکه به پزشک بگویید که معنی فلان واژه را نمیدانم یا مفهوم سوال را متوجه نشدم.
▪ در هر بار مراجعه به پزشک تمام مدارک پزشکی قبلی خود اعم از نسخه ها، عکسها، نوارها و جواب آزمایشات قبلی و همچنین داروهای مصرف شده را همراه خود برده، در همان ابتدا به پزشک نشان دهید.
▪ بار دار بودن یا شیرده بودن بیمار مطلب بسیار مهمی است که در همان ابتدا باید به پزشک متذکر شوید.
▪ چنانچه به داروی خاصی حساسیت دارید حتما آنرا به پزشک خود بگویید. بدیهی است که اگر مدارک پزشکی خود را در یک پوشه منظم کنید، در مراجعات بعدی امکان بررسی بیشتری را برای پزشک فاهم خواهد آورد.
▪ چنانچه پزشک از شما درباره ابتلا بستگانتان به بیماری خاصی (مثلا بیماریهای قلبی در خانواده تان) سوال میکند فکر نکنید که میخواهد فضولی کند. بلکه اینگونه سوالات در تصمیم گیری در مورد نحوه درمان شما موثر خواهد بود.
▪ به توصیه های پزشک بدقت گوش دهید و در صورت لزوم آنها را یادداشت نمایید.
▪ چانه زدن در مورد توصیه های پزشک به شما کمکی نمیکند. مثلا چانه زنی در مورد کم کردن سیگار به جای ترک آن و یا اصرار در زودتر باز کردن گچ اندام گچ گرفته شده، هرگز به صلاح شما نیست.
▪ همواره صادقانه مصرف ناقص داروها یا احیانا عدم رعایت موارد سفارش را اظهار کنید و از ترس ملامت احتمالی پزشک، اینگونه مطالب را کتمان نکنید.
▪ همیشه در نظر داشته باشید که شفادهنده خداوند تبارک و تعالی است.
منبع : اطلاعات پزشکی رسانیک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست