شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
مد و رفاه
مد و مدپرستی را به صورتهای گوناگون میتوان مورد بررسی قرار داد; ولی من سعی کردم که مدگرایی را در سیر خطی مشخص مورد بررسی قرار دهم.
شکلگیری طبقات جدید اجتماعی و اقتصادی در کشورمان به همراه جداسازی طبقاتی، فرهنگی، مصرف گرایی، رفاهزدگی و تجمل پرستی و رویکرد به آنچه که طی سالیان آغازین انقلاب اسلامی مذموم شمرده میشد، در جامعه رشد و نمو یافت و در اشکال مختلف بروز کرد.
رشد بیرویه واردات خارجی و تبلیغات لجام گسیخته برای مصرف آنها، جوی را در کشور حاکم ساخت که ما را فرسنگها از آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی دور ساخت.
در هر حال رشد قارچ گونه مدگرایی و به دنبال آن تجمل پرستی و اشرافیگری در جامعه و نمود عینی آن در همه سطوح اجتماعی را میتوان یکی از آثار شبیخون و هجمه فرهنگی علیه انقلاب اسلامی دانست و گرایش شدید جوانان به پدیده مد و مد پرستی، متاثر از این امر است.
تولید و عرضه انواع لباسهای وارداتی و داخلی با عکسهای مبتذل، جملات مستهجن، شکلهای نامانوس با فرهنگ پوششی ما، همراه با مدلهای موی عجیب و غریب، به یکباره بازار داخلی و بوتیکها را اشباع کرد و افراد مدپرست و مقلد با پوشیدن این قبیل لباسها اصالت و هویتخویش را به بازی گرفتند.
در اینجا این سؤال به ذهن میرسد که آیا فروشندگان کالاها هر نوع کالا و لباسی را میتوانند وارد کنند؟
تاسیس مناطق آزاد تجاری، رواج آنتنهای ماهوارهای و انواع فیلمهای مبتذل و همراهی بسیاری از نشریات، عملا نقش مهمی در ترویج مد پرستی داشته است.
مد و مدگرایی را میتوان در منازل، شرکتها، ادارت و وزارتخانهها و در وسایل و ابزارهایشان مشاهده کرد که این باعث تجمل گرایی و توجه بیش از حد به زرق و برق دنیا میشود.
این عمل، تحریک شهوات، خیالبافی، در رؤیا زندگی کردن، اسراف، بی عاطفه بودن و ظلم و خیانت را به همراه دارد. با رواج این فرهنگ، عدهای به درآمد بالا دست مییابند و هر روز زندگی و وضع مالی خود را بهتر و مجللتر میکنند و عدهای تنها در آرزوی آن میمانند و این باعث فاصله گرفتن افراد جامعه از هم و بیشتر شدن شکاف طبقاتی میشوند و فاصله طبقاتی جامعه را رو به زوال و نابودی میکشاند.
بنابراین یکی از چیزهایی که میتواند جامعه و ارزشهای مسخ شده جامعه را دوباره احیا کند، پشت کردن به فرهنگ مدگرایی و تجمل گرایی است.
توجه به این نکته لازم است که روح و نفس انسان تنوع طلب است و اگر بخواهیم این نفس را رها کنیم، مسلما به سویی میرویم که با بینش الهی و معنوی - که انسان را به سوی صلاح و رستگاری هدایت میکند - منافات دارد.
قرآن کریم به افرادی که گمان میکنند تحریم زینت و پرهیز از غذاها و روزیهای حلال، نشانه زهد و پارسایی است، بالحن تندی میفرماید:
«بگو ای پیامبر! چه کسی زینتهای خدا را که برای بندگان خود آفریده، حرام کرده و از صرف رزق حلال و پاکیزه منع کرده!» (۱)
از این رو آگاه سازی نسل جوان و دادن الگوهای مناسب به آنان، یک وظیفه عمومی است و بایستی در جامعه ما جدی گرفته شود.
نویسنده: زهرا - اکبرینژاد
پینوشت:
۱. اعراف (۷): ۳۲.
پینوشت:
۱. اعراف (۷): ۳۲.
منبع : باشگاه اندیشه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست