سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا
مالتی بوت کردن کامپیوترهای PC
در این قسمت میخواهیم به شما بیاموزیم كه چگونه PC خود را قادر به بوت شدن به چندین سیستم عامل كنید. بسیاری از كاربران،دنیای دیجیتالی را تنها از یك جهت، از طریق ویندوز Me، ویندوز XP، ویندوز ۲۰۰۰ یا دیگر محصولات مایكروسافت مورد كنكاش قرار میدهند. تنها كاربران با دل و جرات هستند كه مایلند با دیگر سیستم عاملها هم سروكله بزنند.اینكه بتوانید PC خود را قادر به بوت شدن به سیستم عاملهای مختلف ویندوز، لینوكس و یونیكس بكنید كاری بسیار ساده است ولی احتیاج به دقت دارد. برای اینكار كافیست این مقاله رایانه را با دقت بخوانید.چرا یك سیستم مالتی بوت برایتان خوب است؟دلایل زیادی میتواند وجود داشته باشد كه چرا یك كاربر PC بخواهد PC خود را مالتی بوت كند. دسترسی راحت به سیستم عاملها و برنامههای كاربردی مختلف بسیار هیجان آور است. ولی باید بدانید یك سیستم لینوكس وقتی كه میخواهید یك Presentation در PowerPoint بسازید به دردتان نخواهد خورد زیرا PowerPoint تحت لینوكس وجود ندارد. البته ما قصد توضیح اینكه با سیستم عاملهای مختلف چه كارهایی میشود كرد را نداریم بلكه معتقدیم كه هر كسی برای انتخاب بیش از یك سیستم عامل دلیلی دارد كه حتماً برای خودش معقول است. لذا سریعتر به اصل قضیه میپردازیم.شروع كنیدتبدیل یك PC با سیستم عامل ویندوز به یك سیستم مالتی بوت احتیاج به داشتن تخصص زیادی ندارد. برای اینكار احتیاجی ندارید كه درب جعبه سیستم خود را باز كنید ولی باید اطلاعاتی در مورد منابع سیستمی و وضعیت هارددیسك خود و مقدار فضای خالی آن داشته باشید.تقریباً میتوان گفت كه هر PC كه در طول ۳ تا ۴ سال گذشته ساخته شده، حداقل میتواند دو یا چند سیستم عامل داشته باشد. فقط باید یادتان باشد كه روی سیستمی كه MAC نصب میشود نباید انتظار داشته باشید ویندوز هم نصب شود، پس محدودیتهایی هم روی اینكار وجود دارد.
رای اینكه یك سیستم مالتی بوت داشته باشید، احتیاج به یك هارد تقریباً حجیم دارید، مثلاً باید بدانید كه اگر مایلید با ۷ گیگابایت هارد خود ۴ سیستم عامل را روی سیستم خود نگه دارید سخت در اشتباه هستید ولی همین هارد برای ۲ سیستم عامل مناسب است.مطلب بعدی در ساخت یك سیستم مالتی بوت این است كه تعیین كنید به چه سیستم عاملهایی احتیاج دارید.
اغلب ماشینهای مالتی بوت حداقل یك نسخه از ویندوز را روی خود دارند. همانطور كه می دانید ویندوز در نسخه های مختلفی عرضه شده است. مهمترین آنها ویندوز ۹۵، ۹۸، Me، XP، NT و ۲۰۰۰ می باشند. اینكه كدام نسخه یا نسخه هایی را مایلید روی سیستم خود نصب كنید بستگی به نیاز خودتان دارد. نصب یك نسخه از داس هم روی سیستم تان گاهی كمكتان خواهد كرد زیرا بعضی از ابزارها در DOS وجود دارد كه معادل ویندوزی ندارند.هرچند كه ویندوز عضو جدانشدنی ماشینهای مالتی بوت است ولی لینوكس هم این روزها طرفداران خود را داراست. لینوكس یك نوع یونیكس رایگان است كه توسط Linus Torvalds و با كمك برنامه نویسان حرفه ای در سراسر دنیا ساخته شده است طرفداران لینوكس معتقدند كه لینوكس حداقل به اندازه ویندوز خوب است و شاید هم بهتر از آن باشد. ویندوز، داس و لینوكس تنها سیستم عاملهایی نیستند كه در بازار وجود دارند و سازگار با PC هستند. سیستم عاملهای دیگری مثل OS/۲ یا FreeBSD هم در این راستا وجود دارند.Fdisk و پارتیشنها ساخت یك سیستم مالتی بوت به معنی ساخت پارتیشنهای مختلف برای سیستم عاملهای مختلف است. یك پارتیشن، یك قسمتی از دیسك است كه برای هدف خاصی كنار گذاشته شده است كه اغلب برای قرارگرفتن یك OS و برنامه های آن كنار گذاشته می شود.می توانید برای تصور راحت تر از یك هارددیسك با پارتیشنهای آن یك كیك تولدی را مجسم كنید كه روی آن برشهایی (پارتیشنهایی) برای هر یك از میهمان ها می دهید. كیك تولد با چاقو برش می خورد و هارددیسك با یك برنامه به نام Fdisk. Fdisk به همراه ویندوز شما می آید و كاركردن با آن كمی مشكل است چون كاربر باید از قبل یك چیزهایی در باره هارددیسك ها و پارتیشن های آن بداند . Fdisk وقتی توسط یك كاربر استفاده می شود كه بخواهد یك سیستم مالتی بوت از یك هارددیسك بسازد. عملاً Fdisk هیچ راهی برای نگهداری اطلاعات موجود در پارتیشنهایی كه می خواهید آنها را برای سیستم عاملهای دیگر كنار بگذارید در جلوی راهتان قرار نمی دهد و این مسئله یكی از ضعفهای اصلی Fdisk است. اگر می خواهید یك تكه ازپارتیشن موجود را برای یك OS دیگر كنار بگذارید بهتر است از یك ابزار بهتر از Fdisk كه بعداً آن را توضیح خواهیم داد استفاده كنید، چون Fdisk نمی تواند یك تكه از یك پارتیشن را كنار بگذارد، بلكه كل پارتیشن را با تمام محتوایش یكباره به هوا می برد، پس حسابی مراقب باشید! قبل از استفاده از Fdisk باید بدانید كه آیا كامپیوترتان از نرم افزار Drive Overlay برای پشتیبانی از پارتیشنهای بزرگ استفاده می كند یا خیر.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست