چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا


دارم این زندگی رو به چی می‌بازم؟!


دارم این زندگی رو به چی می‌بازم؟!
ژوان عنوان اولین آلبوم گروه ژوان است که با ۱۲ قطعه اواخر سال گذشته روانه بازار شده است. مهدی یغمایی خواننده گروه قطعات این آلبوم را با همخوانی و همراهی امیر سزاوارمنش و علیرضا قرائی‌منش اجرا کرده است.
البته در قطعه «زمستون» حمید خندان نیز به عنوان خواننده مهمان با گروه ژوان همراهی کرده است. اعضای گروه ژوان از سال۸۰ دور هم جمع شدند و کم‌کم اقدام به تهیه و تولید آلبوم نمودند.
تاگرچه تولید و ضبط قطعات این آلبوم حدود یک‌ سال و نیم طول کشید اما فاصله بین تولید و انتشار آن‌قدر طولانی بود که به گفته علیرضا قرائی‌منش آهنگساز، تنظیم‌کننده و نوازنده گروه گفت: «برای به روز کردن کارها به اندازه ۳ آلبوم روی این آلبوم کار کردیم».
اعضای گروه ژوان که ۴ ـ ۵ سال پیش سن و سال زیادی نداشتند برای معرفی خود ابتدا کلیپی را تهیه و پخش کردند و تمام مشکلاتشان از جایی شروع شد که پخش کلیپ از شبکه‌های ماهواره‌ای ممنوع شد و اگر خواننده‌ای اقدام به این کار می‌کرد ممنوع‌الکار می‌شد.
بیرون کشیدن کلیپ از شبکه وقت زیادی گرفت و این امر موجب شد تا آلبوم ژوان ۴ سال بعد از تولید منتشر شود. اگرچه قطعات آلبوم آنقدر تازگی و جذابیت دارد که حتی لحظه‌ای گمان نمی‌کنی این کار ۴ ـ ۵ سال قبل تولید شده‌اند. کما این‌که امیر سزاوارمنش و علیرضا قرائی‌منش اظهار داشتند: «دوست داشیم کار ماندگار انجام بدهیم و باعث افتخارمان است که ملودی‌هایی که پس از ۴ ـ ۵ سال شنیده می‌شوند مورد توجه قرار گرفته‌اند».
در این آلبوم آهنگسازی و تنظیم تمام قطعات را علیرضا قرائی‌منش انجام داده است و تنها کار تنظیم ترانه‌ «دلم تنگه» بر عهده سامان امامی و ترانه «کج خیال» بر عهده علی ضیایی بوده است. ۸ ترانه این آلبوم سروده پوریا ربیعی و ۴ ترانه دیگر اثر عرفان سلیمی، حسین عمادی، مهدی یغمایی و امیر شهبازیان می‌باشد و بیشتر ترانه‌ها روی ملودی گفته شده‌اند و این دلیل تفاوت‌های وزنی و در یکی دو مورد اشکالات قافیه است که البته سرودن ترانه روی ملودی نمی‌تواند دلیل موجهی برای وجود مشکل قافیه باشد!
امیر سزاوارمنش در مورد آلبوم ژوان می‌گوید: «ما این آلبوم را برای اهالی موسیقی و مخاطب خاص تهیه کرده‌ایم. البته چند ترانه در آلبوم هست که بر مبنای سلیقه عام ساخته شده اما هدف اصلی که ما برای برقراری ارتباط با مخاطب خاص بیهوده است».
علیرضا قرائی‌منش نیز در این خصوص معتقد است که: «هنر باید با احساس مخاطب ارتباط برقرار کند و اگر کسی بدون غرض‌ورزی این آلبوم را گوش کند لذت خواهد برد».
اعضای گروه ژوان از وضعیت موسیقی این روزها و کارهایی که ارائه می‌شود ابراز تاسف می‌کنند و معتقدند سطح سلیقه مردم نسبت به زمانی که موسیقی دهه ۵۰ را گوش می‌کردند آن‌قدر پایین آمده که گاهی شک می‌کنیم به این‌که این‌ها مخاطبین هستند که آن کارها را گوش می‌کردند و لذت می‌بردند علیرضا قرائی‌منش در مورد موسیقی پاپ در دهه اخیر می‌گوید: «در دوران اوج موسیقی پاپ بعد از انقلاب یعنی سال ۷۹ ـ ۸۰ کارهای بسیار خوب و ماندگاری عرضه شد.
اما در چند سال اخیر موسیقی پاپ روند رو به عقبی را طی می‌کند و اوضاع موسیقی اصلا خوب نیست البته نه فقط موسیقی بلکه بهتر است بگوییم اوضاع هنر بسیار نابه‌سامان است و این وضعیت به ویژه برای اهالی موسیقی و سینما تا زمانی‌که قانون کپی‌رایت نداریم و فرهنگ و هنرمان توسط دست‌فروشان‌ها در کنار پیاده‌روها به فروش می‌رسد همین‌طور خواهد بود».
امیر سزاوارمنش نیز در این خصوص معتقد است: «قیمت سی‌دی‌های اورژینال در ایران بالا نیست در حالی‌که در کشورهای دیگر این سی‌دی‌های کمتر از ۲۰ دلار فروخته نمی‌شوند با این حال در ایران به وفور شاهدیم که سی‌دی‌ها را کپی کرده و ارائه می‌کنند در حالی‌که کاور و کپی تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. اخیرا گروهی خواننده جوان با پرداخت ۱۰ میلیون دلار تنها بازمانده گروه بیتلز از او اجازه گرفته‌اند تا ۱۰ تراک از کارهای آن گروه را بازخوانی کنند اما در ایران ما هیچ حقوقی را برای مولفین و صاحبان یک اثر قائل نیستیم».
▪ در پایان این گفتگو یکی از ترانه‌های این آلبوم را می‌خوانید
با من اسم این شبو زمزمه کردی
می‌دونم بری دیگه برنمی‌گردی
رفته از یاد تو حرفایی که گفتم
دیگه کم‌کم دارم از چشات می‌فهمم
تو بگو بی‌تو به عشق کی نبازم
دارم این زندگی رو به چی می‌بازم
تو بری مثل تو از کجا بیارم
تو نباشی دیگه سایه‌ای ندارم
تو گوشم داد می‌زنی به پات نسوزم
نمی‌دونی بی‌تو مرگه شب و روزم
دیگه طاقت نداره این دل داغون
عاشقی توی چشمام نمی‌شه پنهون
اگه این سوال کهنه بی‌جوابه
اگه حتی تو رو داشتن مث خوابه
بذار این خیال خوش منو بگیره
بذار این قصه به دست تو بمیره
علی باقری
منبع : سایت تخصصی موسیقی ریتم