یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

جایزه - The Prize


جایزه - The Prize
سال تولید : ۱۹۶۴
کشور تولیدکننده : آمریکا
محصول : راکسبری پرودا کشنز
کارگردان : مارک رابسن
فیلمنامه‌نویس : ارنست لیمن، برمبنای رمانی نوشته اروینگ والاس.
فیلمبردار : ویلیام هـ. دانیلز.
آهنگساز(موسیقی متن) : جری گلداسمیت.
هنرپیشگان : پل نیومن، الکه زومر، ادوارد گ. رابینسن، دایان بیکر، میشلین پرل، ژرار اوری، سرجو فانتونی، کوین مکارتی، لیو کارول و ساشا پیتوف.
نوع فیلم : رنگی، ۱۳۶ دقیقه.


"اندرو کریگ" (نیومن) نویسنده آمریکائی برای دریافت جایزه نوبل ادبیات وارد سوئد می‌وشد. از دیگر کسانی که برای دریافت جایزه آمده‌اند "دکتر ماکس استراتمن" (رابینسن) در رشته فیزیک، "دکتر جان گارت" (مکارتی) و "دکتر کارلو فارلی" (فانتونی) در رشته پزشکی و یک زوج فرانسوی، "کلود" (اوری) و "دنیز مارسو" (پرل) هستند. مأموران کمونیست "استراتمن" را که یک پناهنده است می‌دزدند و برادر دوقلویش را جای او قرار می‌دهند و در این راه متکی به این هستند که "امیلی" (بیکر) دختر "استراتمن" نمی‌تواند این دو را تفکیک کند. نقشه این است که "استراتمن" را به بلوک شرق برگردانند و برادرش در نطق قبول جایزه، آمریکا را محکوم کند. "کریگ" که قبلاً "استراتمن" را دیده است و می‌شناسد به‌زودی به هویت او بدگمان می‌شود و پس از تحقیق، خود را در مرکز یک توطئه می‌یابد. چندبار به جان او سوءقصد می‌شود اما نه پلیس و نه "اینگر لیزا آندرسن" (زومر) مأموری سوئدی که مراقب او است، حرف‌هایش را باور نمی‌کنند. تا این‌که او سرانجام "اینگر" را متقاعد می‌کند که "استراتمن" را دارند از کشور خارج می‌کنند. "کریگ" به تنهائی "استراتمن" را نجات می‌دهد و به هتل باز می‌گرداند. وقتی "استراتمن" واقعی در مراسم نوبل حاضر می‌شود، برادرش از صحنه می‌گریزد و به اشتباه به‌وسیله یک کمونیست کشته می‌شود. آنگاه فاش می‌شود که این شخص یک بازیگر حرفه‌ای بوده است و برادر دوقلوی "استراتمن" سال‌ها پیش در شوروی جان سپرده است. "کریگ" که این حوادث روحیه‌ باری به هر جهت او را عوض کرده است، جایزه را دریافت می‌کند و سراغ "اینگر" می‌رود...
٭ فیلم متوسط (و در برخی صحنه‌ها ضعیف) دیگری از کم‌مایه‌ترین شاگرد استاد اورسن ولز. زوج نیومن و زومر تماشائی‌اند، اما رابینسن شاید بدترین کارش را در نقش دانشمند روس ارائه داده باشد. فیلم‌نامه لیمن نیز به کلی هدر می‌رود، اما پی‌رنگ جاسوسی آن سه سال بعد در پرده پاره ساخته آلفرد هیچکاک نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند.


همچنین مشاهده کنید