پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

دنیای تغذیه


كلم
گذشتگان از نسل جدید چند قدم جلوتر بودند، زیرا برای درمان قانقاریا از كلم استفاده می كردند، علم جدید خواص كلم را در درمان بعضی بیماری ها از جمله پیشگیری سرطان، عفونت و زخم معده به اثبات رسانده است.
ضد سرطان قوی
كلم یكی از ضد سرطان های قوی است كه با انواع سرطانها به ویژه سرطان روده بزرگ مبارزه می كند. تحقیقات نشان می دهد كه مصرف كلم به صورت خام، پخته و یا آبپز در سركه، برای یكبار در هفته حدود ۶۶ درصد احتمال بروز سرطان روده بزرگ را كاهش می دهد (دكتر جیم دوك عضو انجمن گیاه شناسان روزی یك كاسه كلم می خوردند تا از سرطان روده بزرگ كه در خانواده اش ارثی است جلوگیری كند).
این سبزی دارای یك ماده شیمیایی به نام indole ایندول می باشد كه رادیكالهای آزاد را كنترل می كند. این رادیكالهای آزاد طی فرایندی اكسیداسیون كرده و می توانند ساختار سلولها را تغییرداده و یا حتی آنها را از بین ببرند. همچنین كلم دارای كلروفیل، ویتامین E، C و دیگر مواد برای مقابله با سرطان است.
مقابله با عفونت و ایجاد مصونیت
تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد كه كلم ویروسها و باكتریها را كه منبع عفونت ها هستند، از بین می برد. همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن باعث تولید آنتی بادی هایی می شود كه با بیماری ها مبارزه كرده و از ابتلا به آنها جلوگیری می كنند.
بالاخره كلم روی متابولیسم بدن مانند بعضی از داروها از قبیل acetaminophen (استامینوفن ) تاثیر می گذارد و به آنها در جهت تسریع فرآیند كمك می كند.
عمر طولانی
كلم شهرت زیادی در طولانی كردن عمر دارد. بر اساس تحقیقات روی ژاپنی ها، میزان مرگ و میر طبیعی افرادی كه مصرف كلم بیشتری دارند، كمتر است حتی مرگ به دلیل سرطان.
درمان زخم معده
كلم دارای ماده ضد زخم معده است. بر اساس تحقیقات كسانیكه روزانه ۱۴ لیتر آب كلم بنوشند، تقریباً ۸۳ درصد زودتر از زمان استاندارد معالجه می شوند. آب كلم به همراه آب گوجه فرنگی ،كرفس و هویچ كمك می كند تا نشانه های بیماری آرترید روماتوئید كاهش پیدا كند.
چگونه مصرف كنیم؟
خانواده كلم بسیار گسترده و متفاوت است. از كلم چینی گرفته تا كلم پیچ همه و همه از انواع كلم بوده و همگی خواص زیادی از جمله خاصیت ضد سرطانی دارند. مصرف كلم به صورت پخته خوب است، اما بعضی از خواص درمانی آن با پختن از بین می رود. بنابراین مصرف كلم خام بهتر است. بهترین راه مصرف كلم تهیه آب كلم های سبز و تازه است.
موز
در زیر پوست ضخیم و زرد رنگ، میوه ای سرشار از مواد غذایی مفید برای قلب و معده وجود دارد. موز حتی (PMS) دردهای قبل از قاعدگی را كاهش می دهد.
كاهش كلسترول
میزان زیاد فیبر در موز باعث كاهش كلسترول خون می شود. این میوه مناطق گرمسیری، دارای مقادیر زیادی پستین می باشد (حتی بیشتر از سیب)، بر اساس تحقیقات روی حیوانات، موز LDL را كاهش داده و حدود ۳۰ درصد HDL راافزایش می دهد. موز سدیم ندارد و همین دلیل برای قلب مفید است.
مسكن معده
اگر بعد از خوردن موز احساس می كنید، وضعیت معده شما بهتر شده است، شما فرد حساسی هستید، زیرا این یك واقعیت علمی است . موز تقویت كننده لایه داخلی معده بوده و دیواره معده را در مقابل زخم معده و اسید معده محافظت می كند و برای درمان گاز معده و ورم معده می توان از این میوه استفاده كرد.
تنظیم فشار خون
موز سرشار از پتاسیم است و به همین دلیل فشار خون را متعادل نگه می دارد. محققان ژاپنی فشار خون مردم دو دهكده را اندازه گرفتند و اعلام كردند كه فشار خون افراد دهكده ای كه در آن مصرف پتاسیم بیشتر است، مناسب تر می باشد.
تسكین دردهای پیش از قاعدگی (PMS)
موز سرشار از ویتایمن B۶ وc می باشد. این دو ویتامین برای كاهش دردهای پیش از قاعدگی مناسب است. روزانه یك موز مصرف كنید.
هویچ
هویچ یكی از سبزیهای ضد سرطان است به ویژه سرطان هایی كه افراد سیگاری به آن مبتلا می شوند. هویچ سیستم ایمنی بدن را تقویت كرده، عمر را طولانی كرده، كلسترول خون را كاهش می دهد و یبوست را درمان می كند.
خاصیت ضد سرطانی بتاكاروتن
مهم ترین موادی كه در جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان مفیدند، ویتامین ها،مواد معدنی به ویژه كاروتن (نوعی ویتامین A)، ویتامین E، ویتامین C و سلنیم معدنی هستند. تحقیقات گسترده ای روی ۳۰ هزار چینی انجام شد و در نتیجه افرادی كه به مدت ۵ سال هر روز از این مواد استفاده می كردند، ۱۳ درصد كمتر به سرطان مبتلا می شدند.
تحقیقات انستیتوی سرطان نشان می دهد كه میزان زیاد بتاكاروتن از ابتلا به سرطان جلوگیری می كند. بتاكاروتن دو نقش دارد. اول اینكه به عنوان آنتی اكسیدان روی رادیكال های آزادی كه باعث دگرگونی سلول ها و ایجاد سرطان می شوند،عمل می كند. دوم اینكه، بتاكاروتن سیستم ایمنی بدن را تقویت می كند تا به صورت طبیعی موادی تولید كند كه با سلول های سرطانی به وجود آمده و بیماری های دیگر مبارزه كنند. بتاكاروتن حتی احتمال بروز سرطان ریه در افرادی كه برای ۳۰ سال سیگار می كشند را كم می كند. مصرف یك هویچ در روز احتمال سرطان ریه در سیگاری ها را كم می كند. البته این نكته بدین معنا نیست كه می توانید با خیالی آسوده هویچ بخورید و سیگار هم بكشید. (سیگاراحتمال ابتلا به سرطان ریه را ۱۰ برابر می كند) هویچ با سرطان های دیگر از جمله سرطان معده و پروستات نیز مبارزه می كند.
بالا بردن مصونیت بدن و پیری زودرس
سیستم ایمنی بدن بعداز ۴۰ سالگی رو به ضعف می رود. ولی بعضی غذاها می توانند این حادثه را تغییردهند. در یك تحقیق ۵۰ نفر از افراد ۶۵ سال به بالا را تحت رژیم غذایی با مكمل های غذایی بتاكاروتن و ویتامین E قراردادند. افرادی كه تحت رژیم بودند ۵۰ درصد كمتر از افراد معمولی دچار سرماخوردگی ،آنفولانزا و عفونت می شوند و در صورت بیماری زودتر معالجه می شوند.
بتاكاروتن نه تنها قدرت آنتی اكسیدانی در مقابل سرطان دارد. بلكه رادیكال های آزادی كه سعی در نابود كردن دیواره رگ دارند را از بین می برد. بر طبق تحقیقات یك مكمل غذایی ۱۶ میلی گرمی بتاكاروتن (كه در ۲ هویچ موجود است) میزان ایمنی بدن را افزایش میدهد.
كاهش كلسترول و ضد یبوست
هویچ مقدار زیادی بستین دارد كه كلسترول خون را به طور متوسط ۱۱ درصد كاهش می دهد. فیبرهای موجود از ایجاد یبوست جلوگیری می كند. روزانه ۲ عدد هویچ كلسترول خون را پایین می آورد.
مقدار مصرف:
روزانه ۲ یا ۳ هویچ خام یا كمی پخته در غذا مصرف كرده و یادر كنار و همراه غذا میل كنید. مصرف زیاد هویچ شاید رنگ شما را كمی زرد كند ولی نگران نباشید چون خطری متوجه شما نیست. با كم كردن مصرف هویچ رنگ چهره شما به حالت عادی بازمی گردد.
جو:
جو برای هزاران سال غذای اصلی بسیاری از مردم جهان بوده است. گلادیاتورهای رومی جو را به دلیل انرژی زایی زیادش مصرف میكردند. جوماده غذایی شفابخش نام دارد و در مبارزه با سرطان ، تنظیم كلسترول و درمان یبوست موثر است.
تركیبات ضد سرطان
جو دارای تركیبات شیمیایی با نام Protease inhibitors (مهار كننده آنزیم تجزیه كننده پروتئین) پروتوآزاینهبیور است. این تركیب عوامل تولید سرطان در روده را متوقف كرده و از ایجاد تومورها جلوگیری می كند.
كنترل كننده كلسترول
جو دارای تركیباتی است كه در وهله اول از تولید كلسترول LDL(چربی مضر) در كبد جلوگیری می كند. این اقدام ،یعنی عدم تولید كلسترول LDL باعث می شود كه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی كاهش پیدا كند.
درمان یبوست
تحقیقات دانشمندان ایالت مونتانای آمریكا نشان میدهد كه جو در تنظیم و كاهش دردهای شكمی و درمان یبوست موثر است.
چه مقدار جو مصرف كنیم؟
بر اساس تحقیقات اگر فردی روزی ۳ بار جو مصرف كند،بعد از ۶ هفته ۱۵ درصد از كلسترول خونش كاهش پیدا می كند. جو را در طبخ غذا و یا به عنوان نان جو استفاده كنید.