چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا


درخواست دادستانی برای تشریح نحوه تبدیل ودایع


درخواست دادستانی برای تشریح نحوه تبدیل ودایع
دادستانی كل كشور با ارسال نامه‌ای به مخابرات ایران خواستار توضیحاتی در خصوص تبدیل ودایع مشتركان تلفن ثابت و تلفن همراه كشور به سهام شده است.
یك مقام آگاه گفت: دادستانی كل كشور در نامه‌ای به شماره ۱۷۱/۲۶۲/۲/۸۶۱/۱۴۰نظر دادستان كل كشور در خصوص تبدیل ودایع مشتركان به سهام را به مخابرات ابلاغ كرده است.
وی افزود: این نامه كه حاوی نظر دادستان كل كشور بوده است در تاریخ ۲۲/۲/۸۶ به مخابرات ایران ابلاغ شده است. شماره ثبتی این نامه نیز در مخابرات ۱۲۱۳۱/۱۰۱ است.
طبق ماده ۶۲۳ قانون مدنی :« منافع حاصله ازودیعه مال مالك است » بدلیل صراحت و قاطعیت قانون مذكور و با توجه به اینكه مهمترین منبع سرمایه گذاری مخابرات مبالغ ودایع مشتركان بوده است و همچنین بدلیل «به روز» رسانی اموال و دارائیهای مخابرات ، محاسبه ودایع كه اموال و داراییهای امروز مخابرات حاصل آنها است ، براساس مبالغ دریافتی در سالیان گذشته و سپس تبدیل آنها به سهام كاملاً غیر قانونی بوده و ضروری است به منظور حفظ حقوق قانونی ۳۸ میلیون شركای مخابرات ودایع آنها نیز «به نرخ روز» محاسبه و بعد از آن به سهام تبدیل شود.
شركت مخابرات در خصوص واگذاری سهام این شركت به مشتركین خود ضمن ارائه توضیحاتی به فارس آورده است: تاكنون هیچگونه سهامی به مشتركین واگذار نشده و آنچه مسلم است بعد از تصمیم، تصویب و ابلاغ سازمان خصوصی‌سازی اجرا خواهد شد.
● پاسخ مخابرات
به گزارش خبرگزاری فارس به دنبال درج خبری تحت عنوان «تشریح نحوه تبدیل ودایع مشتركان مخابرات به سهام»در تاریخ۳۱ اردیبهشت ماه، شركت مخابرات ایران توضیحاتی به این خبرگزاری ارسال كرد.
در توضیحات شركت مخابرات آمده است:همانگونه كه مردم عزیز كشور آگاهی دارند، در پی ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مصوبه مورخ ۸/۱۲/۸۵ دولت محترم در خصوص واگذاری شركت مخابرات ایران به بخش خصوصی، مراحل اجرایی واگذاری این شركت براساس قانون و ضوابط اجرایی مشخص آغاز كه متأسفانه با اظهارنظر، تفسیر و تحلیل‌های گاه نادرست برخی رسانه‌ها بیم آن می‌رود در اجرای هرچه سریعتر مصوبات خلل ایجاد شود، از این رو برای تنویر افكار عمومی، نامه دفتر دادستان كل كشور و پاسخ مدیرعامل شركت مخابرات ایران عیناً منتشر می‌شود.
● متن نامه دادستان كل كشور به شركت مخابرات ایران:
سلام علیكم؛
با احترام نظر به اینكه اخیراً اخباری درخصوص تخصیص سهام شركت مخابرات ایران به صاحبان ودایع تلفنهای ثابت و سیار انتشار یافته است در صورت تأیید صحت اخبار منتشره حسب دستور حضرت آیت‌اله دری نجف‌آبادی دادستان محترم كل كشور دستور فرمایید گزارشی از جریان امر، مستندات قانونی، شیوه تخصیص سهام، ارزیابی بهای سهام، نحوه محاسبه ارزش ودایع مشتركین و سایر امور اجرایی طرح، جهت استحضار مقام محترم دادستان كل كشور ارائه گردد.
● متن نامه مخابرات ایران به دادستان كل كشور:
بازگشت به مرقومه شماره ۱۷۱/۲۶۲/۲/۸۶۱/۱۴۰ مورخ ۱۲/۲/۱۳۸۶ دفتر حضرتعالی درخصوص تخصیص سهام شركت مخابرات ایران به صاحبان ودایع تلفنهای ثابت و سیار به استحضار می‌رساند كه براساس بند «ب» ماده ۳ مصوبه شماره ۱۶۳۹۵۵/ت ۳۶۵۴۴هـ‌ مورخ ۸/۱۲/۸۶ هیئت محترم وزیران كه اشعار می‌دارد «تصویب شیوه‌های قیمت‌گذاری سهام و چگونگی پرداخت قیمت توسط خریداران با امكان محاسبه ودایعی كه نزد شركتهای مخابراتی سپرده شده است (در صورت تمایل صاحبان ودایع)» این شركت به منظور اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی بدهیهای خود و آگاهی ودیعه‌گذاران تلفن‌های ثابت و سیار شروع به درج مطلب «مشترك گرامی با توجه به تبدیل شركت مخابرات ایران به سهامی عام ودایع به سهام تبدیل می‌شود در صورت عدم تمایل متعاقباً فرمهای مربوطه را تكمیل و به مراكز تلفن و با دفاتر خدمات مشتركین تحویل دهید.» اقدام نموده‌ است. فلذا هیچگونه سهامی به ودیعه‌گذاران اختصاص نمی‌یابد بلكه با رضایت مشتركین به استناد پیام ارسال شده از طریق قبوض صادره ودایع به سهام تبدیل می‌شود. در رابطه با تبدیل ودایع به سهام، ارزیابی بهای سهام، نحوه محاسبه ارزش ودایع و سایر امور اجرایی طرح توسط سازمان خصوصی‌سازی تعیین و اجرا خواهد شد.
براساس این گزارش با توجه به انتشار متن نامه دفتر دادستانی محترم كل كشور، توجه مردم شریف كشور را به نكات ذیل جلب می‌نماید:
۱) دفتر دادستانی كل كشور، در خصوص واگذاری سهام به مشتركین تلفن همراه و ثابت نظریه‌ای اعلام نكرده بلكه خواستار ارائه گزارشی از عملكرد شركت مخابرات ایران بوده است كه ارسال گردید.
۲) همواره مقامات نظارتی و قضایی كشور بر اجرای مصوبات دولت در بخش‌های كشور نظارت دارند و مسئولان شركت مخابرات ایران نیز وظیفه خود در قبال هرگونه سؤال عمل می‌نمایند.
۳) تحلیل فارس از مصوبات دولت یا مجلس، تحلیل غیر حقوقی و صرفاً‌ رسانه‌ای است و طبیعتاً نمی‌تواند مرجع عمل قرار گیرد.
۴) تاكنون هیچگونه سهامی به مشتركین واگذار نشده و آنچه مسلم است بعد از تصمیم، تصویب و ابلاغ سازمان خصوصی‌سازی اجرا خواهد شد.
منبع : سایر منابع