جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
"ری" با قدمت بیش از هشت هزار سال ، درانتظار گردشگران نوروزی است
"ری" باقدمت بیش از هشت هزار سال و باداشتن صدها آثار تاریخی بهانتظار گردشگران نوروزی نشسته است. این شهر باستانی، بیش از ۱۹۵بنای تاریخی دارد كه از دوره های پیش از تاریخ، قبل از اسلام و دورههای اسلامی به جا مانده است.
آجرهای بنای برج طغرل با بیش از نه هزار سال قدمت، دیواره چشمه علی به جا مانده از عهد اشكانیان و خشتهای " قلعه گبری " با بیش از دو هزار و ۲۰۰سال مربوط به دوران زرتشتیان است كه هر بیننده را به اعماق تاریخ میبرد.
آتشكده ری از دوره ساسانیان، " استودان گبرها" گورستانی به جای مانده از زرتشتیان ، زندان هارون الرشید از زمان آل بویه، برج نقارهخانه، ارگ سلجوقی و گنبد " امیراینانچ " در شهرری جای گرفتهاند تا علاقه مندان هنر وتاریخ را مبهوت نظاره خود كنند.
ری از نظر قدمت عصر بابل ، نینوا ، دوران ماد، هخامنشی و اشكانی را به خود دیده است.
شهرری در سدههای نخستین اسلام از مهمترین بلاد بشمار میآمد و در دورههای مختلف تاریخی گاهی پایتخت ایران زمین بوده است.
تاریخ دقیقی از ایجاد این شهر در دست نیست،اما آنچه مسلم است و حفاری های علمی و یافتههای باستان شناسی آنرا تایید مینماید، وجود آثاری منجمله ظروف سفالی از هزاره چهارم پیش از میلاد دراین منطقه است كه اولین بار طی سالهای ۱۹۳۵تا ۱۹۳۸میلادی یافت شد.
شهرری در كنار آثار باستانی به كالبد هزاران مرد و زن بزرگ و مقدس تطهیر شده، حضرت عبدالعظیم حسنی، كه گوهر گرانقدر و درخشان ری است، بیبی شهربانو، بیبیزبیده، امامزاده عبدالله، ابن بابویه، امامزاده حمزه، امامزاده طاهر و ۳۲بقعه زیارتی دیگر كه آرامگاه ابدی مردان و زنان خدایی است.
ری، آرامگاه خاموش صدها تن از مردان و زنان تاریخی ایران زمین است، آنانی كه نامشان، یادشان و شیوه زیستنشان بر پیكرهتاریخ حك شدهو سرنوشت و تاریخ این مرز و بوم را رقم زد.
مبارزانی كه مردانه ایستادند، عارف، عالم و دانشمندانی كه اندیشههای خود را شبانه در زیر چراغ كم سوی پی سوز برای خدمت به بشریت وانسانیت بر برگهای كاغذی نگاشتند تا ره توشه نسلهای آینده باشد.
اینجا مزار ستارخان مبارزه دوران مشروطه، دهخدا، شاعر، نویسنده و اندیشمند ایرانی، شیخ رجبعلی خیاط عارف بزرگ، ذكریای رازی كاشف الكل و داروساز و شیخ ابوالفتوح رازی كسی كه اولین تفسیر شیعه را به زبان فارسی نوشت، است میباشد.
صوفی رازی یكی از بزرگترین منجمان تاریخ بشری كه شهرتش در دنیا پیچیده، باغچه بان و جهان پهلوان تختی اینان كه برای توصیفشان، شرح زندگیشان و رشادتها و شرح افتخارآفرینی شان نگارش صدها كتاب نیز كم است، در ری آرامیدهاند.
اینجا، مدفن جلالآلاحمد، بزرگ نویسنده ایرانی، استاد حسین بهزاد از بزرگمردان مینیاتور ایران،استاد عمادالكتاب استادبزرگ خط،لرزاده بزرگترین معمار ایرانی كه بناهای زیادی را در خارج و داخل ایران به یادبود از هنر خویش بر جای گذاشت، حاج میرزا صفا از شخصیتهای بزرگ دوره قاجاریه كه حكایت میكنند فرزند ناصرالدین شاه را شفا داده و محله صفاییه به نام او نامگذاری شده است.
این خاك پیكر میرزاده عشقی، استاد خط میرخانی، میرزاابوالحسن طباطبایی ملقب به جلوه و روحالله وزیری، شاعر و ملقب به هاله را در خود جای داده است.
ری آرامگاه ابدی دكترفاطمی وزیر دولت مصدق، دكترفروزانفر یكی از بزرگترین اساتید زبان و ادبیات فارسی، شیخ كلین و طیب مرد مبارز دوران پهلوی، و ناصرالدین شاه قاجار و همسرش را نیز در خود جای داده است. شهرری با ۸۰۰هزار نفر جمعیت و ۲۸۲كیلومتر مربع مساحت در جنوب تهران قرار دارد.
منبع : روزنامه تفاهم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست