شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

پنجمین قهرمانی پیاپی برزیل


پنجمین قهرمانی پیاپی برزیل
برزیلی ها یك بار دیگر ثابت كردند كه علاوه بر فوتبال در والیبال هم صاحب سبك و اعتبارند و در حالی كه تیم فوتبال برزیل توانست برای هشتمین بار قهرمان كوپا امه ریكا شود، تیم والیبال این كشور نیز برای هفتمین بار قهرمان جهان شد و البته این پنجمین قهرمانی پیاپی این تیم در لیگ جهانی والیبال نیز بود.
در حالی كه ۱۲ هزار لهستانی در شهر كاتویچ از ساعت ها قبل منتظر دمیده شدن سوت آغاز بازی برزیل و روسیه بودند، ۲ تیم یك بازی فوق العاده حساس و نزدیك را به نمایش گذاشتند اما در پایان این برزیل بود كه با نتیحه یك - ۳ (۲۲ - ۲۵ و ۲۶ - ۲۸ و ۲۳ - ۲۵ و ۲۵ - ۱۸) حریف پرقدرتش را شكست داد.
برزیل با این قهرمانی صاحب یك میلیون دلار جایزه نقدی شد و شادی آنها را می شد از چشمان اشك آلود ریكاردو گارسیا دید. او در لحظاتی كه داشت جایزه پرارزش ترین بازیكن مسابقات را از روبن آكوستا رییس فدراسیون جهانی می گرفت، لحظه ای از گریه كردن نایستاد. این تیم همانطور كه شروع كرده بود، تمام كرد. وقتی رزنده سكان برزیل را در دست گرفت توانست این تیم را در سال ۲۰۰۱ در كاتویچ قهرمان لیگ جهانی كند. ۲ تیم بازی را بسیار محتاطانه و دفاعی آغاز كردند و اكثر اشتباهات ست آغازین در نتیجه اشتباهات فردی بازیكنان حریف بود.
روس ها در ست اول حاكم بازی بودند و در این میان بیش از هر چیز از سرویس های خوبشان سود بردند. آنها در این ست ۴ امتیاز مستقیم از سرویس گرفتند. پولتاوسكی و ولكوف بازیكنان روسیه بودند كه هر كدام ۲ بار سرویس هایشان را به امتیاز تبدیل كردند، از سوی دیگر گیبا و دانته در تیم برزیل در دریافت هایشان مشكل داشتند و در ست دوم برزیلی ها با نمایش های همیشگی شان فاصله داشتند و در موقعیت هایی كه تحت فشار نبودند، اشتباهات زیادی مرتكب شدند.
برزیل این ست تا قبل از اینكه موریلو به میدان بیاید و بال زردپوشان را تقویت كند ۱۹ - ۱۶ از حریف عقب بود اما آنها پس از این شروع به تغییر شیوه بازیشان كردند تا اینكه سرانجام با ضربه آندره توانستند كار را ۲۳ - ۲۵ تمام كنند. در ست سوم اوستاپنكو وارد زمین شد تا روسیه جانی دوباره پیدا كند. در این ست ۲ تیم برای هر امتیاز جنگیدند.
گرچه پولتاوسكی در همان ابتدای كار ۲ امتیاز سرویس به دست آورد اما تصمیم عجیب آلنكو مربی روسیه مبنی بر استفاده از كازكوف در پست غیرتخصصی اش جواب نداد و برزیل این ست را با نتیجه ۲۶ - ۲۸ برد. در ست چهارم نیز بازی بسیار متعادل بود اما برزیلی ها با گذشت زمان در حمله و دفاع بهتر و بهتر عمل می كردند و ۲ نفر از كوتاه ترین مهاجمان برزیل (گیبا با ۱۹۲ سانتیمتر و موریلو با ۱۹۰ سانتیمتر) بار اصلی خط حمله این تیم را به دوش كشیدند و نمایشی فوق العاده برابر بلندترین خط دفاع دنیا داشتند. هیچكدام از ۲ تیم برتر مطلق میدان نبودند اما وقتی برزیلی ها توانستند ۲ بار پیاپی پولتاوسكی را مهار كنند، صاحب اولین مچ بال (توپ منجر به پیروزی در بازی) شدند و با استفاده از دومین مچ بالشان قهرمانی را به چنگ آوردند.
● دیدار رده بندی
در دیدار رده بندی امریكایی ها توانستند با تكرار مقامشان در سال ۱۹۹۲ مدال برنز مسابقات را تصاحب كنند. این دومین بار در ۱۸ سال گذشته بود كه امریكایی ها نیز توانستند روی سكو بروند. لهستان پس از شكست در دیدار نیمه نهایی نتوانست از نظر ذهنی برای این دیدار آماده شود و امریكا بازی را با حساب یك - ۳ (۱۹ - ۲۵ و ۲۵ - ۲۲ و ۲۱ - ۲۵ و ۱۹ - ۲۵) برد. هواداران لهستانی ورزشگاه اسپارك را پر كرده بودند تا به كمك تیم محبوبشان بیایند اما قرمز و سفیدپوشان نتوانستند از حمایت تماشاگرانی كه شامل تیم ملی زنان این كشور (قهرمان ۲ دوره اروپا) نیز بودند، بهره ببرند.
در ست اول وقتی حساب كار ۱۰ - ۱۰ مساوی بود، امریكا ناگهان فراری رو به جلو را آغاز كرد و ۵ امتیاز پیاپی گرفت. این در نتیجه نمایشی خاص یا تكنیكی جدید نبود بلكه آنها كارشان را با جدیت عجیبی انجام دادند و جواب هم گرفتند. امریكا در۲ ست اول همواره یك گام از حریفش جلو بود و تیم لوزانو تنها یك بار ۷ - ۸ از حریف جلو افتاد. تعویض های لوزانو (سویدرسكی، پلینسكی و زیگادلو) نیز نتوانست خیلی سرنوشت بازی را تغییر دهد. ۱۰ دقیقه استراحت قبل از ست سوم موجب شد لهستان كمی از خواب بیدار شود و آنها ست سوم را بردند اما در ست چهارم لهستانی ها نتوانستند برای خودشان انگیزه ای ایجاد كنند و نشان دادند هنوز تحت تأثیر شكست دیدار نیمه نهایی هستند و وقتی ۸ - ۱۶ از امریكا عقب افتادند، دیگر برای هر كاری دیر شده بود.
● پخش تلویزیونی
دیدار فینال را ۳۱ كانال تلویزیونی پوشش دادند تا ۱/۱ میلیارد نفر بیننده، شاهد این مسابقه باشند؛ دیداری كه پخش آن در روند همیشگی تلویزیون ایران مبنی بر حذف تمامی رشته ها به غیر از فوتبال (حتی تورنمنت های بزرگی مانند ویمبلدون) از علاقه مندان كشورمان دریغ شد. مردم ۱۱۰ كشور این مسابقه را دیدند و دیدار نهایی به ۲۳ زبان گزارش شد. این دیدار امریكای لاتین و مركزی، خاورمیانه و شمال آفریقا، تمام امریكای شمالی، آسیا و تمام اروپا را دربرگرفت. حتی تلویزیون كانادا با یك برنامه زنده ۷ ساعته به استقبال این بازی رفت. در آسیا نیز كشورهایی مانند چین، ژاپن و كره مسابقه نهایی را به طور مستقیم پخش كردند.
● نتایج لیگ جهانی ۲۰۰۷
۱) برزیل
۲) روسیه
۳) امریكا
۴) لهستان
۵) بلغارستان
۶) فرانسه
۷) كوبا، فنلاند
۹) چین، ایتالیا، كره، صربستان
۱۳) آرژانتین، كانادا، مصر، ژاپن
● بهترین های لیگ جهانی
▪ پرارزش ترین بازیكن: ریكاردو گارسیا (برزیل)
▪ امتیاز آورترین بازیكن: سمن پولتاوسكی (روسیه)
▪ بهترین اسپكر: یوری برژكو (روسیه)
▪ بهترین سرویس زن: سمن پولتاوسكی (روسیه)
▪ بهترین دریافت كننده: پاول زاگومنی (لهستان)
▪ بهترین لیبرو: ریچارد لامبرون (امریكا)
علی آخوندان
منبع : روزنامه ایران ورزشی