پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
روز قدس ، فرصتی برای اتحاد اسلامی
اگر یک کودک فلسطینی ناگهان در « بیت المقدس » محاصره شده از مادر خود بپرسد که مادر! چرا برادران عرب و سایر مسلمانان ما را در مقابل این جنایتکاران یهودی تنها گذاشته اند و چرا ما اینجا تنها می میریم در حالی که شهرهای عربی و اسلامی در شهوت و غفلت غوطه ورند مادر! صلاح الدینی که داستانهایش را از تو شنیده ام کجاست چرا اکنون که بیش تر از همیشه به او نیاز داریم به کمک ما نمی شتابد این مادر چه جوابی دارد او چگونه و با چه زبانی می تواند فرزندش را قانع کند گمان نمی کنم او بتواند کلماتی بیابد که این پرسش دردناک را پاسخ دهد. شاید با افتادن اشک گرمی که از چشمان اندوهگین و سینه پر از خشم و غضبش بیرون چکیده است به فرزندش پاسخ بگوید.این سوال کاملا منطقی است !!
این کودک فلسطینی حق دارد چنین پرسشی را مطرح کند. ساکنان محاصره شده بیت المقدس حق دارند چنین پرسشی را از مسلمانان ساکن مغرب و مراکش تا اندونزی و مالزی بپرسند. این سوال باید از نخبگان عرب و مسلمان پرسیده شود. این سوال باید از دانشمندان نویسندگان روزنامه نگاران و اصحاب فرهنگ و اندیشه و حتی افسرانی پرسیده شود که هر روز صبح چکمه های خود را در انبارهای پر از سلاح کشورهای عربی که موریانه ها در حال خوردن آنها هستند برق می اندازند. همین سوال باید از رهبران جریانهای اسلامگرا که خود را به مسائل داخلی خود مشغول کرده اند و سر این افعی را در این سرزمین مقدس به حال خود وا نهاده اند تا هر کاری که دلش می خواهد بکند و سم خود را چند روز دیگر به آنها هم بپاشد پرسیده شود.
● ای اهل قبله ای فرزندان اسلام !
اگر عرب هستید بدانید که مردمان شهرهای بیت المقدس همه به زبان شما سخن می گویند و رویای قوم شما را در میان کوههای خود در سر می پرورانند و در سرودهای خود زمزمه می کنند! اگر مسلمانید بدانید و آگاه باشید که فلسطین همه اش مسلمان است و مناره ها و گنبدها و در هر وجب از خاکش پیامبری و امامی و صحابیی خفته یا جای سم اسبهای فاتحان و مجاهدان مسلمان به یادگار مانده است . اقصای شما که از چند دهه پیش تاکنون از اسارت می نالد در آنجا قرار دارد و منتظر است تا غرور شما بیدار شود.
کودکان بیت المقدسی در نابلس و رفح فقط از شما این را می خواهند که فریادتان را در سازمان ملل و اتحادیه عرب و دیگر منابر و محافل جهانی و منطقه ای بلند کنید. درخواستشان از شما این است که اندکی از محاصره ای را که این کودکان با آن دست به گریبانند در کانالهای ماهواره ای خود به نمایش بگذارید و اندکی این صحنه ها را تحمل کنید. بد نیست این کار را به خاطر همان قضیه ای انجام بدهید که در صدر جنگهای لفظی چندین دهه گذشته شما جای داشته است .
کودکان بلاطه محاصره شده و محروم از شیر کودک اطفال رفح که دندانهایشان از شدت سرمای کشنده در چادرهای جدید آوارگی به هم ساییده می شود و بولدوزرهای صهیونیستهای بی نزاکت و بی ادب خانه هایشان را ویران کرده اند باور نمی کنند که شمشیر سلطه آمریکایی حنجره های شما را دریده است .
● می دانید تاریخ درباره شما چه قضاوتی خواهد کرد
تاریخ خواهد نوشت که برادران خود را وا گذاشته اید تا وحشیانه قتل عام شوند و شما فقط این صحنه ها را به نظاره ایستاده اید مرزها را بسته اید و از آنها برای جلوگیری از عبور مجاهدان و نه یهودیان محافظت و حراست می کنید. حتی تصویر « مجروح بیت المقدس » را هم از کانالهای ماهواره ای خود برداشته اید. اخیرا هم با تسلیم شدن در برابر دیکته های آمریکا حتی از ارائه کمکهای انسانی به بیوه زنان و ایتام و محاصره شدگان به بهانه مبارزه با تروریسم خودداری می کنید. نمی دانم فردا چه خواهید کرد. شاید نام فلسطین را از تاریخ و اذهان خود پاک کنید. نمی دانم شاید آمریکا شما را مجبور کند که این نام را حتی از دل کودکانتان هم بزدایید و از کتابهایتان حذف کنید.
● ای هم نژادان ای مسلمانان
ببخشید که حرفهایم بسیار تند و گزنده بود اما جراحتهای بیت المقدس بسیار سخت تر و دردناک تر است . دردناک تر از آن هم سکوت مرگباری است که بر شهرهای شما سایه افکنده است . با این وجود باز هم فراموش نمی کنیم که شما هم برادر ما هستید و سرزمین ما از آن شما هم هست و مسجد ما که در آغوش قدس است محل اسرا و معراج پیامبر شماست .
می دانم که از شدت غم و اندوه به خود می پیچید و جگرهایتان در آتش می سوزد و کباب می شود. ما شکی در احساس برادری شما نسبت به خود نداریم . می دانیم که چه چیزی شما را از یاری رساندن به ما باز می دارد. با این وجود سکوت شما خوشایند و رضایت بخش نیست . امتی که تاریخ پر از رشادتهای مردان دلاورش است و سلحشوران و سوارانش بینی قیصرها را به خاک مالیده اند شایسته ناتوانی نیست . از این وضعیت بیرون آیید. پوسته ترسی را که بر شما مستولی شده است بدرید. ما در غرب این رود (اردن ) منتظر شماییم .
● ای امت بهترین پیامبر!!
سستی و تنبلی عاقبت بدی دارد و تاوان آن نیز سنگین است . هر کس که امروز با سکوت و سکون درصدد سلامت است بداند که فردا مجازاتی در پیش دارد که جز خداوند متعال از آن آگاه نیست . حضرت محمد(ص ) به شما هشداردهد بشنوید و آگاه باشید. این قانون طبیعت است . آن را از خود برانید و بدانید که عذرخواهی کافی نیست زیرا هیچ عذری جز کمک و حمایت از برادرانتان و خروج از این واماندگی و سستی از شما پذیرفته نمی شود.
با وجود سوال دردناک آن کودک بیت المقدسی و نامه سوزناک شهرهای بیت المقدس هنوز هم امید و اعتماد به شما از بین نرفته است زیرا فاتحان این سرزمین هنگامی که آن را گشودند دانه های امید به این دین و این امت بزرگ را در دل همه ساکنانش کاشتند. در پایان بار دیگر به یادتان می آورم که شهرهای بیت المقدس منتظر شمایند و شما هم یقینا خواهید آمد!!
بیش از یک قرن افکار عمومی جهان از جمله ایران با پدیده شوم « صهیونیسم » روبه رو است که از دیرباز خطر اسرائیل و لزوم حمایت از فلسطین را فریاد کرده اند. آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی رهبر مبارزات مردم ایران در دوران مشروطیت در همان هفته های آغازین اعلام تاسیس دولت یهود در سرزمین فلسطین در خرداد ۱۳۲۷ در یکی از اجتماعات بزرگ در تهران به مردم می گوید :
« ممالک اسلامی باید هر یک به نوبه خود از کمک مالی و جانبی نسبت به مردم بی پناه فلسطین از همدردی دریغ ننموده و فداکاری نمایند. تمام ممالک اسلامی دنیا وطن ماست و ما نیز با تمام قوا جانا و مالا به سهم خود باید از آنها حمایت کنیم » .
با ورود حضرت امام خمینی (ره ) به صحنه مبارزه در دهه ۱۳۴۰ در کنار اعلام حمایت از مردم مظلوم فلسطین خطر اسرائیل و صهیونیسم نیز برای جهان اسلامی مطرح می شود :
« این جانب حسب وظیفه شرعیه به ملت ایران و مسلمین جهان اعلام خطر می کنم : قرآن کریم و اسلام در معرض خطر است . استقلال مملکت و اقتصاد آن در معرض قبضه صهیونیست هاست » حاکمیت نظام اسلامی در ایران نخستین ضربه مهلکی بود که اهداف توسعه طلبانه صهیونیست ها را بطور جدی به مخاطره افکند و تحمیل ۸ سال جنگ علیه ایران برای جلوگیری از تحقق شعار « امروز ایران فردا فلسطین » بود و امام خمینی در این باره می فرماید :
« آنچه که موجب تاسف بسیار است آن است که ابرقدرتها به ویژه آمریکا با فریب صدام با هجوم به کشور ما دولت مقتدر ایران را سرگرم دفاع از کشور خود نمود تا مجال به اسرائیل غاصب تبهکار دهد تا به نقشه شوم خود که تشکیل اسرائیل بزرگ از نیل تا فرات است اقدام نماید » .
نگاه حضرت امام خمینی درباره فلسطین یک نگاه استراتژیک و همواره برای مقابله با اسرائیل راهکارهایی ارائه کرده اند :
لزوم استفاده از حربه نفت علیه آمریکا و اسرائیل آزادی فلسطین در گرو بازیابی هویت اسلامی افشای مکرر نقشه اسرائیل تفکیک یهود از صهیونیسم اتحاد امت اسلام راه نجات فلسطین بهره گیری از فرصت ها و قابلیت های جهان اسلام و اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان « روز جهانی قدس » از آن جمله اند.
● تاثیر روز قدس بر مسئله فلسطین
اعلام روز جهانی قدس از چند جهت دارای اهمیت است که عبارتند از :
۱) نشان دادن مخالفت همگانی جهان اسلام با موجودیت اسرائیل : ابتکار ماندگار امام خمینی در انتخاب روز قدس ضمن نشان دادن مخالفت همگانی ملتهای مسلمان و دنیای اسلام با موجودیت رژیم اشغالگر قدس مایه تالیف قلوب و نوعی همگرایی در جهان اسلام شده که بدین صورت گام اول برای وحدت اسلامی که همان وحدت کلمه است برداشته شده و راه را برای رسیدن به امت واحده فارغ از ملیت و نژاد و مذهب هموار می کند.
۲) ایجاد اهرم فشار علیه رژیم صهیونیستی : از جمله اهرمهای فشاری که می توان از آن علیه مطامع رژیم اشغالگر قدس استفاده کرد روز قدس است . عاملی است که همواره باعث از بین بردن مشروعیت این رژیم در دنیا می گردد و نیز تکرار هر ساله آن ضمن ایجاد گرایش در جهان اسلام به اندیشه های ناب امام باعث فراموش نشدن آرمان فلسطین در قلوب مومنین می گردد همچنین این روز موجبات ناامنی در داخل مرزهای رژیم صهیونیستی شده که تاثیرات آن بر درون جامعه صهیونیستی هم اکنون قابل مشاهده است .
۳) خارج کردن مسئله فلسطین از بعد ملی و تبدیل آن به بعد جهانی و اسلامی : همانطور که در بالا ذکر شد دشمن صهیونیستی سعی داشت که این نبرد را به یک منازعه قومی و نژادی بین اعراب و اسرائیل تبدیل کند اما با اعلام مواضع امام روحی تازه به بعد اسلامی فراموش شده و نیمه جان مبارزه با اسرائیل دمیده شد و باعث گردید مبارزان فلسطینی به جای انتخاب گزینه های چپگرایی ملی گرایی و ناسیونالیستی و حتی گرایش به غرب و سازش تنها به گزینه مقاومت اسلامی بیندیشند که شکل گیری گروههایی چون جهاد اسلامی بدست فتحی شقاقی و جنبش مقاومت اسلامی (حماس ) بدست شیخ احمد یاسین و رویگردانی مردم فلسطین از جنبش فتح که جنبشی سکولار و فاقد گزینه فوق بود موید این نظر است .
● دستاوردهای روز قدس
خنثی کردن توطئه غرب و رژیم صهیونیستی : از جمله تبلیغات سوئی که اسرائیل برای مشروعیت بخشیدن به شکل گیری خود انجام داد طرح مسئله سرزمینی بدون ملت برای ملتی بدون سرزمین بود که توسط « گلدامایر » وزیر خارجه اسبق این رژیم ارائه شد و با توجه به در اختیار داشتن رسانه های گروهی اعم از روزنامه و شبکه های تلویزیونی و سایتهای اینترنتی این شعار در افکار عمومی جهان به یک باور عمده و غیرقابل خدشه تبدیل شده بود (مثل قضیه هولوکاست ) اما این توطئه با استراتژی امام راحل مبنی بر اعلام روز قدس و تظاهرات صدها میلیونی امت اسلام و مستضعفین سرتاسر دنیا برملا شد و یکی از اصلی ترین فلسفه های وجودی تشکیل اسرائیل زیر سوال رفت و مشروعیت آنرا با چالش جدی روبرو کرد.
تاثیر معنوی بر مسلمانان و ایجاد نوعی مشارکت عمومی : در واقع در این روز می توان سایه اندیشه های حضرت امام را بر جهان اسلام بوضوح لمس کرد چرا که علاوه بر تزکیه آنان در ماه مبارک رمضان باعث ایجاد نوعی اراده جمعی بین مسلمین برای احقاق حق و بالا بردن روحیه همدلی و ایثار بین آنان شده و نیز به مسلمین این اعتماد به نفس را داده است که قدس پس گرفتنی است و اگر همت و وحدت کلمه با هم توامان گردند این کار شدنی است .
به زیر سوال بردن دولتهای مرتجع و غربگرای جهان اسلام : در واقع همانطور که امام فرمودند این روز روز امتیاز و جدایی بین حق و باطل است و ما شاهد برخی ممانعتها از سوی برخی دول منطقه برای برگزاری تظاهرات هستیم که داشتن رابطه و علقه سیاسی بین آن دولت و اسرائیل را نشان می دهد و از سویی نشانه حقانیت کشورهایی است که سعی در برگزار کردن این روز دارند چرا که این روز به نوعی رویارویی مستقیم اسلام و صهیونیزم نیز هست .
این پدیده را می توان با مواضع برخی دولتها و گروهها در جنگ ۳۴ روزه لبنان و اسرائیل هم مشاهده کرد که برخی دولتها و گروهها منجمله القاعده با اتخاذ مواضعی که نارضایتی آنها را از این جنگ نشان میداد ماهیت صهیونیستی خود را افشا کردند و از سویی دیگر باعث حقانیت حزب الله لبنان و حامیان وی در سرتاسر دنیا از ونزوئلا در غرب تا اندونزی و مالزی در شرق گردید.
از دیگر دستاوردهای آن می توان به بالا بردن تب اسلام خواهی در بین امت اسلام و نیز مطرح کردن ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام و مهیا کردن پذیرش تز « جمهوری اسلامی » در جهان اسلام اشاره کرد.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست