پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
زندگی برنامهریزی میخواهد
آرامش خیال، تحقق امنیت فردی و رسیدن به اهداف در خانواده واجتماع نتیجه داشتن برنامه مشخص و مدون برای رویدادهای زندگی است. برنامه ریزی این فرصت را در اختیار انسان می گذارد تا فرد با آرامش خاطر مراحل پیشرفت و ترقی را درخانواده و جامعه پیش ببرد.
این در حالی است كه به گفته كارشناسان برخی از خانواده ها در زندگی شخصی خود با بی برنامگی كامل پیش می روند. به اعتقاد آنان احساس شكست و ناكامی در زندگی خانواده هایی كه برنامه ریزی ندارند بیشتر است و آنان اشتباهات قبلی خود را در ابعادی بزرگتر تكرار خواهند كرد.
روان شناسان معتقدند افراد بی برنامه نه تنها در زندگی مادی خود دچار مشكل می شوند، بلكه در زندگی معنوی خود نیز شكست می خورند چرا كه اعتقاد خود را نسبت به توانمندی هایشان از دست می دهند و در تصمیم گیری های بعدی متزلزل می شوند. كارشناسان مسائل خانواده برخی از راه های برنامه ریزی را توضیح می دهند و می گویند مردم معمولاً برنامه ریزی نمی كنند كه شكست بخورند، بلكه در برنامه ریزی كردن شكست می خورند.
برنامه ریزی یعنی شناخت دقیق امكانات، فراهم كردن ابزار لازم و به كارگیری آن در زمان معلوم، یعنی آنچه را كه می گوییم باید بتوانیم به اجرا درآوریم. اما متأسفانه بیشتر خانواده ها با مزایا و فواید برنامه ریزی دقیق آشنا نیستند.
یك زندگی برنامه ریزی شده به افراد جهت می دهد. برنامه ریزی این فرصت را در اختیار افراد قرار می دهد كه بدانند به كجا می خواهند بروند و چطور باید به آنجا بروند.برنامه ریزی غلط و یا نداشتن برنامه ریزی مناسب موجب می شود اهداف خانواده با تأخیر مواجه شود. خانواده هایی هستند كه تاكنون به اهدافشان دست نیافته اند به این دلیل كه هیچ طرح و برنامه ای برای رسیدن به اهداف خود نداشته اند.
از مزایای دیگر یك زندگی برنامه ریزی شده گرفتن كنترل زندگی در دست خود افراد است. شاید در دست گرفتن كنترل زندگی تنها راه رسیدن به اهدافی باشد كه واقعاً انتظار داریم.
از دیدگاه رفتارشناسی با برنامه ریزی در زندگی می توان از بسیاری از مشكلات اجتماعی و خانوادگی جلوگیری كرد . با این همه بسیاری از افراد تصور می كنند كه تنها در مسائل اداری، سیاسی و اقتصادی باید برنامه ریخت، این در حالی است كه به اعتقاد كارشناسان تا زمانی كه افراد در برنامه خانوادگی خود برنامه نداشته باشند نمی توانند در زندگی اجتماعی، اقتصادی خودموفق عمل كنند.
اما نكته قابل توجه آن است كه یك برنامه ریزی موفق با واقعیات ملموس همراه است. باید از رؤیا و شایعه بپرهیزیم. یعنی هر چه برنامه های ما منطبق با حقایق و امكانات و توانمندی های مادی و معنوی همراه باشد، موفقیت در آن كار افزایش پیدا می كند. در واقع یك زندگی برنامه ریزی شده باعث می شود ناخودآگاهمان هم به خدمت مان درآید. وقتی برنامه ریزی می كنیم، بصیرتی در ناخودآگاهمان به وجود می آید و آن بصیرت فرصت های لازم برای رسیدن به موفقیت را برایمان فراهم می آورد و در نهایت در زندگی به آزادی كامل خواهیم رسید.
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست