چهارشنبه, ۱۴ آذر, ۱۴۰۳ / 4 December, 2024
مجله ویستا

مسیر حرکت یک سیارک در مدار زمین


مسیر حرکت یک سیارک در مدار زمین
سیارکها هزارن صخره فضایی هستند که بروی کمربندی مابین مریخ و مشتری قرار دارند و قطرشان از یک کیلومتر تا دو کیلومتر است .
گریز از مرکز بعضی ها بزرگ است و به طرف مدارمریخ منحرف میشوند وبعضی ها هم که گریز از مرکز کوچکتر دارند وارد مدارزمین وحتی زهره و عطاردمیشوند . ناسا این سیارکها را شناسایی وگذارش میکندبعنوان مثال پارسال سیارکی به نام xp ۲۰۰۴حدود ساعت ۴:۴۴ (گرینویچ )از نزدیکی زمین در نقطه ای عمود برآمریکای شمالی عبور نمود سیارک فوق یکی از صدها سیارکی است که پس ازگذشت یک دوره مشخص ازنزدیکی زمین عبور مینماید مردم ساحل غربی آمریکامیتوانند این صخره فضایی را ببینند که در حال حاضر در حدود ۲۶۹۰۰۰ مایل از زمین فاصله دارد و بگفته ستاره شناسان خطر برخورد آن با زمین وجود ندارد .
پهنای این سیارک ۵/. مایل بود یعنی به اندازه یک کوه متوسط. به هرحال سیارکها از این جهت مورد توجه دانشمندان هستند که برخورد سیارکها با زمین میتواند بسیار فاجعه آمیز باشد بطوریکه بعصی از دانشمندان یکی از علل اصلی انقراض دایناسورها را برخورد یک سیارک عظیم با زمین میدانند .
در حال حاضر سیارکی به نام ۲۰۰۲ان تی ۷ که دو کیلومتر عرض دارد توجه دانشمندان را جلب کرده است عده ای معتقد بودند که این سیارک در اول فوریه سال ۲۰۱۹ به زمین برخورد میکند وعده ای هم با محاسبه نشان دادند که این برخورد غیر محتمل است هر چند بعضی از دانشمندان میگویندبا توجه به بررسی حرکت این سیارک برخورد این سیارک در سال ۲۰۶۰ است ولی باز عده ای دیگر آن را رد میکنند بدیهی است که برای جلوگیری از احتمال باید راهکارهایی را ارائه داد از جمله این راهها ساخت راکت بعنوان یک یدک کش جاذبه ای است که میتواندبروی سیارک بنشیند و مسیرش را تغییر دهد
راستی اگر ناگهان از رادیو اعلام کنند که سیارکی عظیم به سوی زمین در حرکت است و ساعتی دیگر زمینی که بر رویش ایستاده ا یم منفجر خواهد شد چه احساسی خواهید داشت؟
منبع : فراز هایی از علم فیزیک