سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
تاخیر به جای تغییر
مردم آمریکا با هشت سال شکست و تحقیر و بر باد رفتن حیثیت خود در جهان در روزهای پایانی سال ۲۰۰۸ تصمیم گرفتند که تغییری در ترکیب دولتمردان خود در کاخ سفید ایجاد کنند تا شاید متعاقب آن سیاست های غلط آمریکایی تغییر یابد و آب رفته از جوی بار دیگر بازگردد و آمریکائیان بار دیگر حیثیت بر باد رفته را بازیابند.
ایدئولوژیست های آمریکا، با شناسایی گره های روان شناختی مردم آمریکا، سیاه پوستی را یافتند و تنها با یک کلمه همه را به سمت او کشاند؛ «تغییر»
باراک اوباما در میان تمامی کلمات موجود در ادبیات جهان کلمه «تغییر» را برگزید و بر موج تغییرطلبی مردم آمریکا سوار شد. او در اولین سخنرانی بعد پیروزی نیز تاکید کرد که آمریکا و جهان را تغییر خواهد کرد.
از این رو برخی از سیاست مردان پیشین همچون گورباچف، رهبر شوروی سابق در گفت و گویی اعلام کرد که آمریکا نیز همانند شوروی سابق باید تن به گلاسنوست داده و این تحول ناخواسته را در خود و جهان بپذیرد، زیرا این تحول در اختیار کسی و بر اساس برنامه خاصی اعمال نمی شود بلکه طبیعی و در ادامه روند رو به جلو است.
بنابراین همانگونه که گلاسنوست در شوروی، نظام دو قطبی را برانداخت گلاسنوست در آمریکا نیز نظام تک قطبی غیر دستوری را در هم خواهد ریخت.
این تحلیلی بود که بسیاری از اندیشمندان حوزه بین الملل به آن پرداختند و گروهی آن را تایید و گروهی دیگر تکذیب کردند، اما آنچه از دل این تحلیل بر آمد این بود که آمریکا خواهی نخواهی رو به هبوط گذاشته است.
با این وجود اوباما هنوز شعار تغییر را به طبل می کوبد تاشاید با ارائه تاکتیک هایی آمریکا را از این سقوط نجات داد، اما این رئیس کی و کجا از گفته های خود عقب نشینی می کند؟
در این باره باید گفت اگر چه آمریکا به شدت دچار بحران شده است و به شدت حیثیت سیاسی خود را در جهان از دست داده است اما اجازه نمی دهد یک سیاه پوست بر خلاف اندیشه ها و استراتژی های انتخاب شده آمریکا گام بردارد، زیرا سیاست های کلان آمریکا در نهاد ریاست جمهوری آن انتخاب نمی شود.
بنابراین می توان گفت تغییر در شعار تغییر باراک اوباما از فردای به دست گیری پست ریاست جمهوری به وجود خواهد آمد.
دلیل آن نیز این است که آمریکا نمی تواند و نمی خواهد بپذیرد که جهان در حال تحول است و با وجود اوج گیری قدرت های دیگر در مناطق مختلف در سطح منطقه ای و جهانی دیگر نمی توان امپریالستی مدرن ساخت.
با این وجود دولتمردان آمریکایی تقلا خواهند کرد تا موقعیت کنونی خود را در جهان حفظ کرده و سیاست های تغییر را به تاریخ بسپارند.
در واقع ماشین سنگین آمریکا توان تغییر را از خود گرفته است و کوچک ترین حرکتی به سمت تغییر همچون شوروی سابق، این ماشین فرسوده را متلاشی خواهد کرد، مسئله ای که دولتمردان آمریکا بر آن اشراف دارند بنابراین سکون را به تغییر ترجیح می دهند تا شاید در آینده فرجی حاصل شود و آمریکا از این بحران خارج شود.
اوبامای پیروز نیز مجبور است برای نجات احتمالی کشورش «شعار تاخیر» را از ۲۰ ژانویه جایگزین «شعار تغییر» کند.
منبع : شبکه خبر دانشجو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست