یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

برداشت


مرحله برداشت محصول دشوارترين و پرزحمت‌ترين و در عين‌حال حساس‌ترين مرحله زراعت زعفران است که شامل چيدن گل و جدا کردن کلاله از گل مى‌باشد. اين مرحله به‌شيوه سنتى صورت مى‌گيرد که متکى بر نيروى انسانى بسيار و صرف هزينه فراوان است. برداشت گل‌ها در منطقه گرمسير از ۱۵ آبان تا ۱۵ آذر ماه و در منطقه سردسير در طول آبان ماه انجام مى‌گيرد. مدت گل‌دهى زعفران ۲۰ روز است که بيشترين گل در هفته اول شکفته مى‌شود. چون عمل برداشت گل بايد پيش از طلوع خورشيد صورت گيرد بنابراين کشاورزان و خانواده آنها صبح خيلى زود زير نور چراغ‌هاى زنبورى به‌طور رديفى روى مزارع حرکت مى‌کنند و گل‌ها را مى‌چينند و در سبدهاى حصيرى مى‌ريزند به‌طورى که روى هم فشرده نشوند. پس از برداشت گل، آنها را به خانه يا کارگاه برده و سريع اقدام به جدا کردن کلاله‌هاى زعفران مى‌کنند.


همچنین مشاهده کنید