قیمت طلا امروز




 رئیس سازمان برنامه بودجه

 سایت ایران آنلاین / ۱۷ ساعت قبل

ادبیات پزشکیان این است؛ قانون اجازه نمی‌دهد؟ اصلاحش کنید

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر در مقطعی رشد علمی کشور منفی شد، گفت: این موضوع را در دولت به رئیس‌جمهور ارائه کردم و ایشان بلافاصله گفتند همان روز جلسه‌ای با حضور وزیر علوم، وزیر بهداشت، معاون اول، سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمی برگزار شود تا درباره این مسئله تصمیم جدی گرفته شود.
 ادبیات پزشکیان این است؛ قانون اجازه نمی‌دهد؟ اصلاحش کنید
ایران آنلاین:

 در آن جلسه تصمیمات مهمی گرفته شد؛ از جمله تقویت زیرساخت آزمایشگاه‌ها و پیگیری مجوز یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای این موضوع.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر در مقطعی رشد علمی کشور منفی شد، گفت: این موضوع را در دولت به رئیس‌جمهور ارائه کردم و ایشان بلافاصله گفتند همان روز جلسه‌ای با حضور وزیر علوم، وزیر بهداشت، معاون اول، سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمی برگزار شود تا درباره این مسئله تصمیم جدی گرفته شود. در آن جلسه تصمیمات مهمی گرفته شد؛ از جمله تقویت زیرساخت آزمایشگاه‌ها و پیگیری مجوز یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای این موضوع.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، در گفت‌وگویی با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور با تشریح مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های این معاونت در دولت چهاردهم، از تأکید مستمر مسعود پزشکیان بر آموزش، دانش‌آموزان و ساختن آینده ایران سخن گفت و اظهار کرد: رئیس‌جمهور بارها در جلسات دولت پیگیر وضعیت مدرسه‌سازی و توسعه انرژی خورشیدی بوده و معتقد است آینده ایران از مدارس عبور می‌کند. به گفته افشین، بر همین اساس دو مدرسه نسل جدید در منطقه شهریار با رویکرد آموزش هوشمند و استفاده از فناوری‌های نوین ساخته و تجهیز شده، سکوی ملی هوش مصنوعی راه‌اندازی و زیرساخت‌های فناوری‌های نوظهور از جمله میکروالکترونیک و کوانتوم در دستور کار قرار گرفته است. وی همچنین از تغییر رویکرد معاونت علمی از حمایت صرف به سمت هدایت و ایجاد بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان، سرمایه‌گذاری ۳۰ همتی در حوزه‌های راهبردی، برنامه کاهش مصرف انرژی، توسعه مسکن نخبگان، حمایت از دانشجویان دکتری و تدوین برنامه جهش علمی کشور خبر داد و تأکید کرد: حتی اگر زیرساخت‌های علمی و فناورانه کشور در جریان جنگ آسیب ببینند، دانش، خلاقیت و انگیزه جوانان ایرانی از بین نمی‌رود.

متن این گفت‌وگو به شرح زیر است؛

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، با اشاره به نگاه رئیس‌جمهور به آینده کشور، گفت: یکی از موضوعاتی که آقای پزشکیان در دولت به‌صورت مستمر از من پیگیری می‌کنند، موضوع مدرسه است؛ چرا که معتقدند آینده ایران از مدارس عبور می‌کند.

وی افزود: نگاه رئیس‌جمهور صرفاً ساخت یک ساختمان مدرسه نیست؛ آنچه برای ایشان اهمیت دارد، تغییر در آموزش و حرکت به سمت نسل‌های جدید آموزش است.

 

آینده ایران از مدارس عبور می‌کند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به دستور پزشکیان برای مشارکت دستگاه‌ها در مدرسه‌سازی گفت: رئیس‌جمهور دستور دادند هر وزارتخانه و معاونت در بحث مدرسه‌سازی اقدام کند. ما نیز برای اینکه نشان دهیم می‌توان در کشور در نسل‌های جدید آموزش قدم برداشت، پذیرفتیم در یکی از مناطق محروم اطراف استان تهران دو مدرسه بسازیم.

افشین ادامه داد: ابتدا قرار بود یک مدرسه ساخته شود، اما به دلیل اختلاف نظر درباره دخترانه یا پسرانه بودن آن، تصمیم گرفتیم دو مدرسه، یکی دخترانه و یکی پسرانه، احداث کنیم و با توجه به مأموریت معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان، این مدارس را در قالب مدارس استعدادهای درخشان یا سمپاد بسازیم. در منطقه شهریار دو مدرسه با الگوی جدید ساخته شد. این مدارس کاملاً هوشمند هستند و از فناوری‌ها و ابزارهای آموزشی جدید در آنها استفاده شده است.

 

ساخت دو مدرسه پنج‌هزار متری در کمتر از چهار ماه

 

افشین افزود: کلنگ این دو مدرسه اول اردیبهشت سال ۱۴۰۴ زده شد و مجموع زیربنای آنها حدود پنج هزار مترمربع بود؛ هر مدرسه حدود دو هزار و ۵۰۰ مترمربع. با وجود وقوع جنگ ۱۲ روزه، این دو مدرسه در اول مهر، یعنی کمتر از چهار ماه بعد، افتتاح شدند.

وی با توضیح مفهوم مدرسه هوشمند گفت: منظور از مدرسه هوشمند فقط این نیست که یک تابلو هوشمند در کلاس نصب شود. در این مدارس تجهیزات و کیت‌های آموزشی جدید به کار گرفته شده و شیوه آموزش نیز به شکل تعاملی طراحی شده است. تلاش کردیم اگر قرار است کاری انجام دهیم، روی لبه دانش و فناوری باشد و از تکنولوژی‌های جدید برای آموزش استفاده کنیم.

 

حضور دوباره پزشکیان برای ارتقای کیفی

 

افشین با اشاره به حضور رئیس‌جمهور در این مدارس گفت: آقای پزشکیان دو بار در این مدرسه حضور پیدا کردند؛ یک بار برای افتتاح و بار دوم سه ماه بعد. در بازدید نخست، ایشان نکاتی را مطرح کردند و گفتند مدرسه را ارتقا دهید. پس از آن، مدرسه از نظر زیرساخت، کتابخانه و آزمایشگاه به روش‌های نوین و روز تجهیز شد.

افشین تأکید کرد: این موضوع برای رئیس‌جمهور اهمیت ویژه‌ای دارد؛ چون کسانی که به آینده ایران فکر می‌کنند، به دانش‌آموزان فکر می‌کنند.

 

از آموزش یک‌طرفه تا مدرسه نسل چهارم

 

معاون علمی رئیس‌جمهور با تشریح نسل‌های مختلف آموزش گفت: در آموزش سنتی، معلم وارد کلاس می‌شود و آنچه را می‌داند توضیح می‌دهد؛ مهم نیست دانش‌آموز چقدر یاد گرفته است. این یک آموزش یک‌طرفه است. در نسل دوم، آموزش دوطرفه می‌شود و دانش‌آموز نیز در فرآیند آموزش دخالت دارد. در نسل سوم، دانش‌آموز علاوه بر مشارکت، پروژه انجام می‌دهد و تا حدی خودش مسیر را راهبری می‌کند.

افشین گفت: اما نسل چهارم آموزش متفاوت است؛ در این مدل، معلم بیشتر نقش مشاور و تسهیلگر را دارد و دانش‌آموز با توجه به کنجکاوی خود، لایه‌های بیشتری از دانش را کشف می‌کند.

 

هوش مصنوعی؛ یکی از موفقیت‌های دولت چهاردهم

افشین با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: فکر می‌کنم یکی از موفقیت‌هایی که دولت چهاردهم می‌تواند از آن نام ببرد، تحرک و اتفاقات خوبی است که در زمینه هوش مصنوعی رخ داده؛ زیرساخت لازم برای هوش مصنوعی ایجاد شد و سکوی ملی هوش مصنوعی به وجود آمد. در این سکو ۷۶ شرکت در حال استفاده از ظرفیت‌های آن بودند.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به آسیب‌های واردشده به این زیرساخت در جریان جنگ گفت: این سکو در جریان جنگ آسیب دید، اما دانش از بین نمی‌رود. یک ماه بعد دوباره آن را راه‌اندازی کردیم و با همان قدرت در حال فعالیت است.

 

توسعه میکروالکترونیک و فناوری‌های نوظهور

 

افشین ادامه داد: در حوزه میکروالکترونیک نیز فعالیت بسیار گسترده‌ای انجام و تجهیزات و زیرساخت‌های خوبی ایجاد شد که بخشی از آنها نیز در جنگ آسیب دید و دوباره جایگزین خواهد شد. این فعالیت‌ها در حوزه‌های نوظهور اتفاق افتاد، زیرا نقش خودمان را بیشتر نقش هدایتگری تعریف کردیم.

معاون علمی رئیس‌جمهور تأکید کرد: سیاست ما این است که اکوسیستم باز باشد و دولت تا جای ممکن در آن دخالت نکند. وقتی یک شرکت دانش‌بنیان می‌تواند در یک حوزه فعالیت کند، چرا باید دولت وارد تصدی‌گری شود؟

 

تغییر رویکرد معاونت علمی؛ از حمایت مستقیم تا ایجاد بازار

 

افشین با اشاره به تجربه سیلیکون‌ولی گفت: الگوی قبلی ما بیشتر سیلیکون‌ولی بود، اما اگر دقیق نگاه کنیم، سیلیکون‌ولی نیز ترکیبی عمل می‌کند و در بخشی نقش هدایتگر دارد؛ با این تفاوت که در آنجا بازار و صنعت، به دلیل مجهز بودن به فناوری‌های نو، محرک اکوسیستم هستند. وقتی صنعت ما با دانش فاصله دارد و تحریم نیز اجازه نمی‌دهد بازار بین‌المللی داشته باشیم، نمی‌توانیم صرفاً همان الگو را اجرا کنیم. بنابراین باید اکوسیستم ترکیبی داشته باشیم. به همین دلیل در دولت چهاردهم و در معاونت علمی، نوع نگاه و سیاست‌گذاری را به شکل اساسی تغییر دادیم.

 

۳۰ همت سرمایه‌گذاری برای چهار حوزه راهبردی

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده گفت: از ابتدای دولت تا امروز حدود ۳۰ همت سرمایه‌گذاری کرده‌ایم؛ در حوزه‌هایی مانند مواد اولیه شیرخشک، انسولین، برخی واکسن‌های خاص و پلاسما. حدود ۱۰ همت از منابع معاونت بوده و حدود ۲۰ همت نیز اهرم‌سازی شده است. هدف این سرمایه‌گذاری‌ها این است که حدود یک میلیارد دلار کاهش ارزبری برای کشور ایجاد شود.

افشین ادامه داد: دستور رئیس‌جمهور این بوده که صرفه‌جویی اتفاق بیفتد و به همین دلیل طرحی آماده کردیم که بر اساس آن صنایع بزرگ هدف‌گذاری شوند و شرکت‌های دانش‌بنیانی که بتوانند مصرف انرژی را کاهش دهند، از تسهیلات استفاده و گواهی صرفه‌جویی دریافت کنند.

 

۱۰ همت برای کاهش مصرف انرژی

وی گفت: یک بسته ۱۰ همتی برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی آماده کرده‌ایم. اگر این سرمایه‌گذاری در بخش برق انجام شود، حدود ۵۰۰ مگاوات صرفه‌جویی ایجاد خواهد کرد و اگر صرفاً بر صرفه‌جویی گاز تمرکز شود، این رقم می‌تواند به حدود دو میلیارد مترمکعب گاز برسد.

افشین همچنین با اشاره به طرح «حمایت از تولید بار اول» گفت: سال گذشته در نمایشگاه نفت، میزان جذب قراردادهای بار اول به حدود ۳۰۰ میلیون دلار رسید؛ در حالی که کل جذب این قانون در پنج سال قبل حدود همین میزان بود. پیش‌بینی می‌کنیم این رقم در سال آینده به یک میلیارد دلار برسد. این یعنی یک بازار یک میلیارد دلاری برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شده است و این نیز ناشی از تغییر سیاستی است که در دولت چهاردهم ایجاد کردیم.

 

آقای رئیس‌جمهور می‌گوید: قانون اجازه نمی‌دهد؟ قانون را اصلاح کنید؛ کار را انجام دهید

افشین با اشاره به رویکرد مدیریتی پزشکیان گفت: ترکیب کابینه آقای پزشکیان ترکیبی از بروکرات‌ها و تکنوکرات‌هاست و اداره چنین کابینه‌ای طبیعتاً سخت است، اما رئیس‌جمهور به‌تدریج به این نتیجه رسیده‌اند که هدف، انجام کار است و اگر قانون یا آیین‌نامه‌ای مانع انجام کار می‌شود، باید آن را اصلاح کرد.

وی افزود: ادبیات آقای رئیس‌جمهور این است که اگر جایی قانون یا آیین‌نامه اجازه نمی‌دهد، آن را اصلاح کنید و کار را انجام دهید.

افشین مثال زد: در موضوع انرژی خورشیدی، گاهی یک قطعه در گمرک می‌ماند و برای آزاد شدن آن، یک دستگاه به دستگاه دیگری ارجاع داده می‌شود. رئیس‌جمهور معتقد است این فرایندهای بروکراتیک نباید مانع انجام کار شود.

 

خورشیدی کردن ساختمان‌های وزارتخانه‌ها در دستور پزشکیان

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: درباره انرژی خورشیدی، معتقد بودیم اگر قرار است درباره توسعه این انرژی صحبت کنیم، باید از خود دولت شروع کنیم و مردم ببینند ساختمان‌های دولتی نیز به انرژی خورشیدی مجهز می‌شوند.

وی افزود: به رئیس‌جمهور پیشنهاد دادیم اگر پنل‌ها و اینورترها را از شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین کنیم، می‌توانیم پشت‌بام وزارتخانه‌ها را به انرژی خورشیدی مجهز کنیم و فقط نیاز به یک مصوبه دولت داریم.

افشین ادامه داد: رئیس‌جمهور همان روز گفتند که روز چهارشنبه مجوز هیئت دولت را می‌گیرند و وقتی پرسیدند چقدر زمان می‌برد، گفتیم یک ماه. تقریباً تمام پشت‌بام وزارتخانه‌ها را به انرژی خورشیدی مجهز کردیم.

وی تأکید کرد: رئیس‌جمهور هر بار در دولت دو موضوع را از من پیگیری می‌کنند؛ یکی اینکه مدرسه چه شد و دیگری اینکه وضعیت خورشیدی کردن وزارتخانه‌ها به کجا رسید. این نشان می‌دهد این موضوع برای ایشان اهمیت دارد و می‌خواهند انجام شود.

 

مسکن نخبگان؛ از دستور رئیس‌جمهور تا واگذاری زمین و مسکن

افشین با اشاره به توجه پزشکیان به نخبگان گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که رئیس‌جمهور به‌شدت دنبال می‌کنند، مسئله نخبگان است. همان‌طور که به دانش‌آموزان اهمیت می‌دهند، می‌دانند همین دانش‌آموزان می‌توانند نخبگان آینده کشور باشند.

وی افزود: چندین بار رئیس‌جمهور به ما دستور دادند برای مسائل نخبگان پیشنهاد ارائه کنیم. یکی از این موارد، مسکن نخبگان بود که با تأکید ویژه ایشان در دولت چهاردهم پیگیری شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: حدود پنج هزار نخبه در شهرهای مختلف مشمول این برنامه هستند و تاکنون حدود چهار هزار نفر توانسته‌اند زمین یا مسکن دریافت کنند.

 

حمایت از دانشجویان دکتری نخبه

افشین ادامه داد: برای نخستین بار در دولت چهاردهم حمایت ویژه‌ای از دانشجویان دکتری عضو بنیاد ملی نخبگان انجام شد؛ البته نه همه دانشجویان دکتری، بلکه دانشجویانی که در طرح‌های پژوهشی و آموزشی بنیاد امتیاز لازم را کسب کرده‌اند.

وی گفت: از ابتدای دولت، ماهانه ۱۵ میلیون تومان کمک‌هزینه پرداخت کردیم و از سال بعد این مبلغ به ماهانه ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

 

پزشکیان برای توقف روند نزولی رشد علمی جلسه فوری تشکیل داد

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت رشد علمی کشور گفت: در سال‌های اخیر با رکود مواجه بودیم و در مقطعی رشد علمی کشور منفی شد. این موضوع را در دولت به رئیس‌جمهور ارائه کردم. رئیس‌جمهور بلافاصله گفتند همان روز جلسه‌ای با حضور وزیر علوم، وزیر بهداشت، معاون اول، سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمی برگزار شود تا درباره این مسئله تصمیم جدی گرفته شود.

افشین ادامه داد: در آن جلسه تصمیمات مهمی گرفته شد؛ از جمله تقویت زیرساخت آزمایشگاه‌ها و پیگیری مجوز یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای این موضوع. رئیس‌جمهور نیز اعلام کردند که مجوز لازم را پیگیری خواهند کرد و همزمان مقرر شد برنامه جهش علمی تدوین شود.

 

انتخاب ۲۰ دانشگاه در برنامه جهش علمی

افشین افزود: در برنامه جهش علمی، ۲۰ دانشگاه را انتخاب کردیم که حدود ۸۰ درصد تولید علم کشور را انجام می‌دهند؛ ۱۱ دانشگاه زیرمجموعه وزارت علوم و ۹ دانشگاه زیرمجموعه وزارت بهداشت. یک همت بودجه برای اجرای طرح‌های آنها اختصاص داده شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور تأکید کرد: علم مانند کاشت گردو نیست که امروز آن را بکاریم و فردا اثرش را ببینیم. برنامه ما سه‌ساله است و ممکن است آثار آن در دولت بعد دیده شود، اما برای ما مهم این نیست که چه کسی نتیجه را می‌بیند؛ مهم این است که امروز بنیان علمی کشور را تقویت کنیم.

 

دانش با بمب از بین نمی‌رود

افشین با اشاره به آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های علمی کشور در جنگ گفت: در دو جنگی که اتفاق افتاد، بخشی از زیرساخت‌هایی که ایجاد کرده بودیم آسیب دید، اما نگران نیستیم؛ دوباره با قدرت و قوت آنها را خواهیم ساخت. دانش از بین نمی‌رود. آن امید، تفکر، خلاقیت و انگیزه‌ای که در جوانان و نخبگان ایرانی وجود دارد، با بمب و حمله از بین نمی‌رود.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: یکی از اهداف دولت چهاردهم این است که زیرساخت آزمایشگاهی کشور را بهبود دهد و تقویت کند. امیدواریم تا پایان دولت، آزمایشگاه‌هایی داشته باشیم که بتوانند در رده بین‌المللی رقابت کنند و نگرانی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان درباره فاصله زیرساخت فناوری کشور با دیگر کشورها برطرف شود.

 

کوانتوم؛ فناوری‌ای که نقشه فناوری جهان را تغییر می‌دهد

افشین در پایان با اشاره به فناوری کوانتوم گفت: آینده کوانتوم در حوزه‌هایی مانند حسگرهای کوانتومی، خطوط ارتباطی کوانتومی و محاسبات کوانتومی، حتماً نقشه‌های فناوری دنیا را تغییر خواهد داد. امروز روزی است که باید شروع کنیم. اگر قرار است دولت چهاردهم چیزی را به یادگار بگذارد، باید در حوزه‌هایی باشد که آینده فناوری و آینده ایران را می‌سازند.

انتهای پیام/







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
شباهت اخوان به حافظ
سایت روزنامه سازندگی

شباهت اخوان به حافظ

جایگاه و اهمیت مهدی اخوان‌ثالث در شعر معاصر به روایت بهرام پروین‌گنابادی
افول ستاره
سایت روزنامه سازندگی

افول ستاره

چرا سینما، محمدرضا گلزار را پس زد و او به ستاره فضای مجازی تبدیل شد؟
پایان رویای هوش مصنوعی مولد؛ چرا پرونده این فناوری بسته شد؟
سایت فرارو

پایان رویای هوش مصنوعی مولد؛ چرا پرونده این فناوری بسته شد؟

گسترش هوش مصنوعی مولد دیگر به‌تنهایی مزیت رقابتی محسوب نمی‌شود و کسب‌وکارها برای بهره‌گیری واقعی از هوض مصنوعی باید به کیفیت، داده، تصمیم‌گیری انسانی و ارائه اطلاعات دقیق و مختصر توجه کنند.
پایان عصر گرانش؟ ادعای یک مهندس درباره مهار جاذبه زمین
سایت فرارو

پایان عصر گرانش؟ ادعای یک مهندس درباره مهار جاذبه زمین

یک مهندس بریتانیایی مدعی شده است سامانه‌ای برای پیشرانش بدون سوخت توسعه داده که می‌تواند نیرویی در حد غلبه بر گرانش زمین ایجاد کند.
چرا فضانوردان در فضا بیشتر دچار یبوست می‌شوند؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

چرا فضانوردان در فضا بیشتر دچار یبوست می‌شوند؟ | آخرین خبر

زومیت/ یبوست یکی از مشکلات شناخته‌شده‌ی فضانوردان در مأموریت‌های فضایی است و پژوهشی تازه سرنخ‌های جدیدی درباره اتفاقاتی که در روده رخ می‌دهد، ارائه کرده است. سفر فضایی تقریباً بر همه‌ی بخش‌های بدن انسان اثر می‌گذارد و دستگاه گوارش هم از این قاعده مستثنی نیست. یبوست یکی از مشکلات رایج میان فضانوردان
ارتش آمریکا بدون دستکش شد؟
سایت عصرایران

ارتش آمریکا بدون دستکش شد؟

یک فناوری جدید ارتش آمریکا قرار است مشکل همیشگی سربازان در سرمای شدید را حل کند؛ گرم نگه داشتن انگشتان بدون پوشیدن دستکش.
دردی که بعد از بیمارستان آغاز می‌شود
سایت روزنامه سازندگی

دردی که بعد از بیمارستان آغاز می‌شود

تفاهم‌نامه انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران سوختگی
ماجرای جنگ آمریکا با ایران
سایت روزنامه سازندگی

ماجرای جنگ آمریکا با ایران

ترامپ به مشورت‌ها گوش نکرد
پایان قسد
سایت روزنامه سازندگی

پایان قسد

فعالیت نیروهای دموکراتیک سوریه پایان یافت
ترافیک دیپلماتیک
سایت روزنامه سازندگی

ترافیک دیپلماتیک

وزیر امور خارجه قطر در تهران
تحریف آشکار
سایت روزنامه سازندگی

تحریف آشکار

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران: منظور آقای خاتمی از تفاهم نه تسلیم است و نه کوتاه آمدن
تغییر نگهبان
سایت روزنامه سازندگی

تغییر نگهبان

خداداد غریب‌پور ، جایگزین مهدی غضنفری در صندوق توسعه ملی شد. مأموریت او چیست و چه کاری باید انجام دهد؟
کسر ناگهانی مبالغ
سایت روزنامه سازندگی

کسر ناگهانی مبالغ

بانک ملی اطلاعیه داد: برداشت جدیدی در کار نیست؛ مغایرت‌های گذشته اصلاح شده است
سرمقاله همشهری/ شکست تحریم با اراده یکدست | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ شکست تحریم با اراده یکدست | آخرین خبر

همشهری/ «شکست تحریم با اراده یکدست» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم آیدین نامغ است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: نیمه نخست امسال، ایران همزمان با جنگ و محاصره روبه‌رو بود؛ جنگی که قرار بود امنیت را برهم بزند و فشاری که هدفش فرسوده‌کردن اقتصاد و جامعه بود. تحریم‌ها قرار بود صادرات ن
چرا مدیر مسئول کیهان واقعیت را تحریف می‌کند؟
سایت روزنو

چرا مدیر مسئول کیهان واقعیت را تحریف می‌کند؟

مدیر مسئول روزنامهٔ کیهان در جریدهٔ تحت امرش در قالب نکته خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نوشته است: برخی از شواهد موجود حکایت از آن دارند که یک جریان...
سبک تازه سوگواری در ایران
روزنامه هفت صبح

سبک تازه سوگواری در ایران

تغییر سبک عزاداری در ایران از سنتی به شیوه‌های متفاوت، تحت تأثیر تحصیلات شهرنشینی، شبکه‌های اجتماعی، آشنایی با فرهنگ‌های دیگر و تحولات اجتماعی و سیاسی گسترش یافته است
آقای اتابک، دقیقا بابت چه دستاوردی از شما تقدیر شد؟
سایت رکنا

آقای اتابک، دقیقا بابت چه دستاوردی از شما تقدیر شد؟

رکنا اقتصادی: تقدیر از وزیر صمت در سفر به کرمان، یک پرسش مهم را پیش روی افکار عمومی قرار داده است: سیدمحمد اتابک دقیقا بابت کدام دستاورد قابل سنجش مورد تقدیر قرار گرفت؟ بیش از دو سال از آغاز وزارت او می‌ گذرد، اما هنوز یک نشست خبری جامع و شفاف برگزار نشده تا وزیر صمت کارنامه خود را با آمار، شاخص‌ های …
سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/ «مرز قانون و عدالت» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با توجه به اینکه راه گفت‌وگوی جامعه مدنی با مسئولان قوه قضائیه هموار نیست و برخلاف فراخوان‌های رئیس قوه برای دریافت نظرات به پیشنهادات ارائه شده و کاملاً قانونی اع
پنج محرک اصلی برای آغاز جنگ جهانی سوم
سایت اکوایران

پنج محرک اصلی برای آغاز جنگ جهانی سوم

گزارش تحلیلی نیویورک‌تایمز هشدار می‌دهد که پیوند بحران‌های منطقه‌ای، شکل‌گیری ائتلاف راهبردی شرق و تشدید آسیب‌پذیری‌های نظامی و اقتصادی بلوک غرب، جهان را در مسیری مشابه آستانه جنگ جهانی دوم و وقوع یک طوفان تمام‌عیار بین‌المللی قرار داده است.
تأخیر در انتشار آمار تورم مرداد؛ 5 روز از شهریور گذشت اما خبری از گزارش مرکز آمار ایران نیست!
سایت رکنا

تأخیر در انتشار آمار تورم مرداد؛ 5 روز از شهریور گذشت اما خبری از گزارش مرکز آمار ایران نیست!

رکنا اقتصادی: با گذشت ۵ روز از شهریورماه ۱۴۰۵، هنوز گزارش شاخص قیمت مصرف‌ کننده و نرخ تورم مردادماه از سوی مرکز آمار ایران منتشر نشده است؛ موضوعی که بار دیگر توجه‌ ها را به تغییر در زمان‌ بندی انتشار آمارهای رسمی جلب کرده است.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

دوست صمیمی، طراح گروگانگیری ۵۰ هزار یورویی | تاجر جوان پس از ۷۲ ساعت حبس در اتاق تاریک آزاد شد

سایت تابناک

چرا عربستان 33 سال تایلند را تحریم کرد؟

سایت فرارو

ترامپ نام «دریاچه انتاریو» را به «دریاچه آمریکا» تغییر داد!

سایت فرارو

کشف یک محموله سنگین مواد مخدر در اتوبان آزادگان تهران

چرا نسل پرجمعیت دهه ۶۰ به ازدواج و فرزندآوری بیشتر منجر نشد؟
سایت فرارو

چرا نسل پرجمعیت دهه ۶۰ به ازدواج و فرزندآوری بیشتر منجر نشد؟

به اعتقاد کارشناسان، پرجمعیت بودن یک نسل به‌تنهایی تضمین‌کننده افزایش ازدواج و فرزندآوری نیست؛ زیرا حضور جمعیت زیاد در سن ازدواج تنها ظرفیت بالقوه ایجاد می‌کند.
ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟
سایت فرارو

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟

یک جامعه‌شناس گفت: برای یک خانواده، رفتن فقط به معنای دور شدن یک فرزند نیست. آینده‌ای که سال‌ها برای او در کنار خود تصور کرده بودند، حالا باید در جغرافیایی دیگر شکل بگیرد.
واقعاً این آمار وزارت آموزش و پرورش جای افتخار دارد؟
سایت فرارو

واقعاً این آمار وزارت آموزش و پرورش جای افتخار دارد؟

میانگین معدل ۱۰٫۱۵ در پایه دوازدهم، یعنی نمره کلی دانش‌آموزان تنها اندکی ازمرز قبولی فاصله گرفته است.
شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟
سایت فرارو

شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟

متأسفانه فقط چیتگر نیست که هزاران درخت آن خشکیده و سرسبزی‌اش به نابودی کشیده شده است؛ «سرخه‌حصار» در شرق تهران نیز روزگار بهتری ندارد.
بازی درست ایران در میانه بحران‌ها؛ چگونه دیپلماسی چندجبهه‌ای منافع تهران را حفظ کرد؟
خبرگزاری ایرنا

بازی درست ایران در میانه بحران‌ها؛ چگونه دیپلماسی چندجبهه‌ای منافع تهران را حفظ کرد؟

تهران- ایرنا- مرور مستندات و اخبار رسمی یک سال دیپلماسی در وزارت امور خارجه، تصویری از دیپلماسی چندجبهه‌ای و پرتلاشی را ترسیم و روایت می‌کند که با وجود همه محدودیت‌ها، در تکاپوی این بود که در مسیر صیانت از منافع ملی، هر آن اندازه که مقدور است، فضا را برای بازی درست ایران گسترده کرده و با مدیریت بحران …
مداخله بانک مرکزی در بازار ارز تا کجا اثرگذار است؟
خبرگزاری ایرنا

مداخله بانک مرکزی در بازار ارز تا کجا اثرگذار است؟

تهران- ایرنا- در شرایطی که بازار ارز در هفته نخست شهریور ماه با افزایش نوسان و رشد تقاضای احتیاطی روبه‌رو شده بود، بانک مرکزی با تقویت عرضه اسکناس و اختصاص اولیه ۵۰۰ میلیون دلار به شبکه بانکی، تلاش کرد تا دسترسی به ارز از مسیر رسمی را افزایش داده و از شدت نوسانات بازار بکاهد اما این پرسش را مطرح کرد …
آیا کانادا تسلیم فشار آمریکا می‌شود؟
سایت فرارو

آیا کانادا تسلیم فشار آمریکا می‌شود؟

جنگ تعرفه‌ای آمریکا و کانادا از یک اختلاف تجاری فراتر رفته و به بحرانی سیاسی، اقتصادی و راهبردی تبدیل شده است. تعرفه‌های ترامپ می‌تواند هزینه‌های زندگی و فشار بر صنایع آمریکا را افزایش داده و به چالشی برای جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای تبدیل شود. در سوی دیگر، مارک کارنی میان مقاومت در برابر …
دولتمردان رئیسی در صف مخالفان پزشکیان/ سرنوشت وفاق ملی چه می‌شود؟
سایت خبرفوری

دولتمردان رئیسی در صف مخالفان پزشکیان/ سرنوشت وفاق ملی چه می‌شود؟

دو سال از انتخاب مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور چهاردهم گذشت؛ دو سالی که در آن رئیس‌جمهوری از وفاق گفت و تلاش کرد تا زیر سقف هیئت دولتش، از چپ و راست سیاسی کشور، اما به شرط انجام کار، بگنجاند.
بررسی محرمانه طرح صیانت۲ پشت درهای بسته مجلس؟/ تندروها در بهارستان چه می کنند؟
سایت خبرآنلاین

بررسی محرمانه طرح صیانت۲ پشت درهای بسته مجلس؟/ تندروها در بهارستان چه می کنند؟

طرح صیانت ۲ هم از آن دسته طرح‌هایی بود که در سال گذشته با انتقادات زیادی همراه شده بود. حمید رسایی، موسی غضنفرآبادی و مرتضی آقاتهرانی در آذرماه این طرح را که با استناد به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون برنامه هفتم توسعه نگارش شده، به هیأت‌رئیسه مجلس تحویل دادند.
ماجرای قحطی وحشتناک 85 سال پیش در ایران چه بود؟
سایت فرارو

ماجرای قحطی وحشتناک 85 سال پیش در ایران چه بود؟

اشغال ایران توسط متفقین در 3 شهریور 1320 یکی از رویدادهای مهم تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود.
چرا محسن رضایی هم به «تفاهم‌نامه اسلام‌آباد» رسید؟
سایت فرارو

چرا محسن رضایی هم به «تفاهم‌نامه اسلام‌آباد» رسید؟

جریان تندرو در صداوسیما و شبکه‌های اجتماعی، پس از جایگزینی محمدباقر ذوالقدر با محسن رضایی، موجی به راه انداخت که ذوالقدر به دلیل رأی مثبت به تفاهم‌نامه، از جایگاه نمایندگی رهبر انقلاب در شورای‌عالی امنیت ملی برکنار شده است.
۱۰۰ ماه کار برای یک خودرو؛ قیمت خودرو از توان کارگران جلو زد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

۱۰۰ ماه کار برای یک خودرو؛ قیمت خودرو از توان کارگران جلو زد - مردم سالاری آنلاین

چندثانیه: آمار‌ها حاکی از آن است که سهم خانوار‌هایی که خودروی دست‌اول خریداری کرده‌اند، از ۲.۳درصد در سال۱۳۹۰ به ۰.۴۴درصد در سال۱۴۰۳ کاهش یافته، به عبارتی سرانه خرید خودرو با کاهش ۸۰درصدی همراه شده است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| پزشکیان: دفاع از ایران به معنای دشمنی با ملت‌های مسلمان و همسایه نیست

سایت رویداد‌ ۲۴

روایت عجیب مهدی طائب از نقش حضرت موسی در پیشرفت ارتباطات یهودیان

مذاکره و انتخاب قالیباف تصمیم شخصی پزشکیان نبود | دولت بارها منافع ملی را بر توافق ترجیح داد
سایت رویداد‌ ۲۴

مذاکره و انتخاب قالیباف تصمیم شخصی پزشکیان نبود | دولت بارها منافع ملی را بر توافق ترجیح داد

در حالی که پس از تفاهم ایران و آمریکا درباره پایان جنگ، همچنان درباره نحوه تصمیم‌گیری، نقش دولت و مسئولیت تیم مذاکره‌کننده بحث وجود دارد، شهریار حیدری، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس، می‌گوید مذاکرات در چارچوبی فراتر از دولت و بر اساس تصمیمات شورای عالی امنیت ملی انجام شده و دولت هرجا احساس کرده ادامه …
سایت عصرایران

گلدان جناب خان با ۷۵۰ سال قدمت افتاد و شکست!

سایت عصرایران

شوخی کاربران فضای مجازی با عکس‌های اولیسه در صفحه شخصی اش

هیچ نقطه‌ای روی زمین در صورت وقوع یک فاجعه آخرالزمانی کاملاً امن نیست؛ اما یک مکان از بقیه امن‌تر است
سایت انتخاب

هیچ نقطه‌ای روی زمین در صورت وقوع یک فاجعه آخرالزمانی کاملاً امن نیست؛ اما یک مکان از بقیه امن‌تر است

گاهی به نظر می‌رسد خطرات فاجعه‌باری که بشر با آن‌ها روبه‌روست، پایانی ندارند. جنگ هسته‌ای و نابودی تمدن، تغییرات اقلیمی، همه‌گیری‌ها، هوش مصنوعی، ابرآتشفشان‌...
امروز اجارۀ چند روزۀ لپ‌تاپ؛ فردا شاید اجارۀ خود زندگی!
سایت عصرایران

امروز اجارۀ چند روزۀ لپ‌تاپ؛ فردا شاید اجارۀ خود زندگی!

جامعه‌ای که زمانی برای خرید کالاهای بادوام برنامه‌ریزی می‌کرد، امروز ممکن است همان کالا را برای چند روز اجاره کند؛ نه از سر انتخابی سبک زندگی، بلکه از سر نات...
         
برنامه آمریکا برای به غنیمت گرفتن نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری ایران
سایت آفتاب نیوز

برنامه آمریکا برای به غنیمت گرفتن نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری ایران

دولت ترامپ با تشکیل دادگاه غنیمت دریایی در شهر هوستون ایالت تگزاس، به دنبال توقیف و فروش هر چه سریع‌تر نفتکش‌ها و کشتی‌های ایرانی به عنوان غنیمت جنگی و کسب...
از کارپاتوس تا سودا؛ یونان در دور تازۀ جنگ ایران کجا می‌ایستد؟
سایت عصرایران

از کارپاتوس تا سودا؛ یونان در دور تازۀ جنگ ایران کجا می‌ایستد؟

انتقال یک سامانۀ دفاعی میان دو جزیره یونانی شاید در ظاهر اقدامی احتیاطی به نظر برسد، اما در فضای تهدیدهای تازه ایران علیه پایگاه‌های آمریکایی در اروپا، معنای...
         
طائب: بازار و تولید، لانچرهای جدید ما هستند
سایت عصر خبر

طائب: بازار و تولید، لانچرهای جدید ما هستند

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طائب روز پنجشنبه در همایش کشوری بسیج اصناف و سالروز شهادت حاج مهدی عراقی در قم با اشاره به سابقه فعالیت‌های دینی و
چرا ناصر همیشه خوش بین است؟!
سایت عصرایران

چرا ناصر همیشه خوش بین است؟!

عبدالناصر اگر فعال اقتصادی بود اینقدر خوش بین نبود؛ او هم اگر مثل آحاد جامعه و از جنس مردم هر روز به آب شدن سرمایه ها و کاهش قدرت خریدش می نگریست کمی از شدت...
«فیزیکِ جدید قدرت»؛ چرا بازیگران کوچک دیگر از بازیگران بزرگ نمی‌ترسند؟
سایت عصرایران

«فیزیکِ جدید قدرت»؛ چرا بازیگران کوچک دیگر از بازیگران بزرگ نمی‌ترسند؟

ترامپ ناغافل جملۀ درستی گفت: «نباید خیلی زود به پیروزی اعتراف کرد»، چراکه حکومتِ ایران هم در تعیینِ زمانِ پیروزی یا شکست نقش دارد. تهران برخلاف واشنگتن، برای...
گروسی: مذاکرات هسته‌ای با ایران متوقف شد!
سایت تابناک

گروسی: مذاکرات هسته‌ای با ایران متوقف شد!

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای ادعا کرد که مذاکرات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران در سایه تحولات مربوط به غرب آسیا و تنگه هرمز متوقف شده است.
سایت تابناک

لحظات زمین گیر کردن اراذل و اوباش سطح یک

روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد
سایت عصرایران

روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد

پرسش اول سطحی است و در حد شایبه‌های فضای مجازی و دومی عمیق و محل بحث اهل اندیشه. اولی این که اگر سده‌ها بعد از اسلام، را الکل را کشف کرده چگونه قبل از او نوش...
مدیریت بی‌اعتمادی در سیاست خارجی
سایت ایران آنلاین

مدیریت بی‌اعتمادی در سیاست خارجی

وقتی جنگ، میدان را به زبان قدرت و دیپلماسی را به زبان مقاومت وادار می‌کند، دیپلماتی که سکان سیاست خارجی را در یکی از دشوارترین مقاطع تاریخ معاصر ایران در دست گرفته، باید همزمان در دو جبهه بجنگد.
سایت تابناک

تصاویر پرداخت احمد الشرع با ویزا کارت!

ادامه ابهامات و دستاوردسازی در فدراسیون بسکتبال؛ انتخاب عجیب ماتیچ و نتایج ضعیف در تیم‌های ملی - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

ادامه ابهامات و دستاوردسازی در فدراسیون بسکتبال؛ انتخاب عجیب ماتیچ و نتایج ضعیف در تیم‌های ملی - پارس فوتبال

تصمیمات اشتباه پشت اشتباه در فدراسیون بسکتبال در حالی رقم می‌خورد که نمی‌توان نقش وزارت ورزش و جوانان را هم نادیده گرفت؛ انگار در وزارت ورزش و جوانان، مسئله نظارت جدی گرفته نمی‌شود یا برخی فدراسیون‌ها استثنا هستند.
دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری
روزنامه اعتماد

دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری

وضعیت نه جنگ، نه صلح بین ایران و امریکا امکان چرخش ناگهانی بین جنگ یا صلح را رقم می زند. تهران و واشنگتن در سخت ترین سطح به دنبال وزن کشی در چارچوب جنگ ترکیبی تمام عیار هستند. هر کدام از طرفین می خواهند در این تقابل ماتریسی به سطح بالاتری از منافع دست پیدا کنند. حضور فیلد مارشال ارتشبد عاصم منیر …
    
روزنامه پیام ما

معمای شاهین٢

بسته عبور از ناترازی گاز
سایت ایران آنلاین

بسته عبور از ناترازی گاز

کشور پیش از رخدادهای سال ۱۴۰۵ نیز در تأمین برخی حامل‌های انرژی از جمله برق، گاز طبیعی، بنزین و گازوئیل با ناترازی روبه‌رو بود؛ اما آسیب دیدن بخشی از زیرساخت‌های انرژی، شرایط تأمین سوخت را پیچیده‌تر کرده و فشار بیشتری بر شبکه وارد کرده است.
آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟
سایت روزنو

آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟

سؤال از همین‌جا آغاز می‌شود که وقتی وزارت خارجه یک حرف می‌زند و رسانه رسمی کشور تصویری دیگر به جهان نشان می‌دهد، سیاست خارجی ایران را چه کسی نمایندگی می‌کند؟
    
روی تاریک هوش مصنوعی
روزنامه پیام ما

روی تاریک هوش مصنوعی

بررسی پیامدهای پنهان هوش مصنوعی بر محیط‌زیست شامل مصرف نجومی آب و انرژی در مراکز داده و ضرورت اتخاذ رویکرد توسعه پایدار و عدالت محیط‌زیستی.
زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه
روزنامه پیام ما

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه

بررسی دگرگونی رابطه انسان و زمین؛ چگونه بشر از سازگاری با طبیعت، با انقلاب صنعتی و «شتاب بزرگ» به نیرویی تغییردهنده در مقیاس سیاره تبدیل شد؟