قیمت طلا امروز




 اصلاح حقوق بازنشستگان

 سایت ایران آنلاین / ۲۶ ساعت قبل

اصلاح حقوق بازنشستگان و کاهش ۱۵ درصدی کارکنان دولت

رئیس سازمان اداری و استخدامی ضمن تاکید بر اینکه کاهش ۱۵ درصدی نیروی انسانی تعدیل نیست، از کنترل ورودی‌ها و جابه‌جایی نیروها خبر داد. وی همچنین از افزایش ۱۷۸ درصدی اضافه‌کار پرستاران، لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان سخن گفت که قرار است طی یکی - دو هفته آینده به جریان بیفتد و اعلام وصول شود.
 اصلاح حقوق بازنشستگان و کاهش ۱۵ درصدی کارکنان دولت
ایران آنلاین:

  علاءالدین رفیع‌زاده - معاون رئیس‌جمهور - امروز (شنبه) در حاشیه نشست بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی، از کنترل ورودی‌های جدید، عدم جایگزینی بخشی از نیروهای بازنشسته و جابه‌جایی نیروها از محل اصلاح ساختار به عنوان مسیرهای اجرای این حکم خبر داد و اظهار کرد: کاهش ۱۵ درصدی به شکل فعلی عملاً امکان‌پذیر نیست و از جمله مواردی است که پیشنهاد اصلاح آن را به مجلس داده‌ایم و احتمالاً ماده ۱۰۴ در این زمینه اصلاح خواهد شد.

به گزارش ایسنا،  وی با تأکید بر اینکه این حکم به معنای تعدیل نیرو نیست، توضیح داد: در دستگاه‌هایی که مستقیماً به مردم خدمات ارائه می‌کنند، نمی‌توان نیروی انسانی را به صورت اجباری کاهش داد. منظور این است که نیروهایی که طبق روال عادی به مرحله بازنشستگی می‌رسند و از دستگاه خارج می‌شوند، الزاماً جایگزین نشوند، ورودی‌های جدید کنترل شود و از سوی دیگر، از محل اصلاح ساختار و کوچک‌سازی، نیروها به بخش‌های مورد نیاز منتقل شوند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ادامه داد: به جای اینکه برای تأمین نیاز دستگاه‌ها نیروی جدید جذب کنیم، می‌توان از ظرفیت نیروهای موجود و جابه‌جایی آنها در ساختار اصلاح‌شده استفاده کرد.

  بازنشستگی سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در آموزش و پرورش

 

رفیع‌زاده با اشاره به وضعیت نیروی انسانی در آموزش و پرورش گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در دستگاهی مانند آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند و اگر بتوانیم از طرف دیگر ۲۰ درصد ورودی‌ها را کاهش دهیم، بخش قابل توجهی از کاهش مورد نظر اتفاق خواهد افتاد.

وی تأکید کرد: البته منظور توقف کامل جذب نیست، بلکه باید ورودی‌ها کنترل شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به آزمون‌های استخدامی نیز گفت: معمولاً سالانه دو آزمون استخدامی برگزار می‌کردیم، اما سال گذشته یک آزمون برگزار شد و تاکنون آزمون دوم برگزار نشده است.

به گفته رفیع‌زاده، بخشی از نیاز دستگاه‌ها باید از مسیر جابه‌جایی نیروهای موجود تأمین شود، با این حال در بخش‌هایی که امکان کاهش نیروی انسانی وجود ندارد، مجوز استخدام صادر شده و همچنان مجوزهای جدید نیز در حال صدور است.

وی تصریح کرد: نمی‌توان در حوزه‌هایی مانند خدمات بیمارستانی یا آموزش و پرورش به صورت دستوری نیروی انسانی را کاهش داد؛ در آموزش و پرورش معلم باید سر کلاس حاضر باشد و نمی‌توان کلاس را بدون معلم اداره کرد.

رفیع‌زاده افزود: بنابراین نباید تصور شود کاهش ۱۴ یا ۱۵ درصدی نیروی انسانی از طریق تعدیل کارکنان انجام خواهد شد؛ چنین اقدامی در دستگاه‌های خدمت‌رسان، فرآیند ارائه خدمات به مردم را با مشکل مواجه می‌کند.

  اجرای پرداخت مبتنی بر عملکرد تا یکی - دو ماه آینده

 

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره اجرای پرداخت مبتنی بر عملکرد اظهار کرد: معاون اجرایی رئیس‌جمهور، سازمان اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه‌های مرتبط، این موضوع را دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به پیچیدگی اجرای این طرح گفت: نمی‌خواهیم در این زمینه با عجله عمل کنیم و کیفیت را فدای سرعت کنیم.

رفیع‌زاده با بیان اینکه دولت‌های مختلف طی سه دهه گذشته تلاش کرده‌اند بودجه عملیاتی و پرداخت مبتنی بر عملکرد را اجرا کنند، اظهار کرد: این موضوع پیچیدگی‌هایی دارد و از سوی دیگر، بخشی از کارکنان حقوق بالایی ندارند و نمی‌خواهیم اجرای طرح به شکلی باشد که این افراد تحت تأثیر قرار گیرند.

وی با بیان اینکه روند اجرای طرح در حال پیشرفت است، گفت: به نظر من به مرحله عملیاتی نزدیک شده‌ایم و ان‌شاءالله طی یکی - دو ماه آینده بتوانیم این کار را پیش ببریم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: البته در برخی دستگاه‌ها وارد مرحله عملیاتی شده‌ایم؛ برای مثال در خود سازمان اداری و استخدامی، پرداخت مبتنی بر عملکرد به صورت فصلی در حال انجام است، هرچند هنوز امکان پرداخت ماهانه مبتنی بر عملکرد فراهم نشده است.

  تشکیل کارگروه پرداخت مبتنی بر عملکرد

 

رفیع‌زاده درباره سازوکار پیگیری این طرح نیز گفت: معاون اجرایی رئیس‌جمهور رئیس کارگروه پرداخت مبتنی بر عملکرد است و بنده دبیر آن هستم و دستگاه‌های مختلف نیز در آن مشارکت دارند.

وی تأکید کرد: اجرای پرداخت مبتنی بر عملکرد یک کار جمعی است؛ برای مثال در موضوع خزانه‌داری، خزانه‌داری باید پای کار باشد که هست، سازمان برنامه و بودجه نیز باید همکاری کند و مجموعه دیوان محاسبات و سایر دستگاه‌های مرتبط نیز در این فرآیند حضور دارند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: کار در حال پیش رفتن است، اما عجله‌ای نداریم که اجرای آن باعث شود کسی متضرر شود.

  افزایش ۱۷۸ درصدی اضافه‌کار پرستاران

 

رفیع‌زاده در پاسخ به پرسشی درباره اقدام سازمان برای کاهش فاصله حقوق و مزایای کارکنان اظهار کرد: طی یکی - دو سال گذشته، شورای حقوق و دستمزد در مواردی درباره گروه‌هایی که وضعیت پایین‌تری داشتند، تصمیماتی اتخاذ کرده است.

وی با اشاره به وضعیت پرستاران گفت: در همین دولت، حدود ۱۷۸ درصد، معادل نزدیک به ۲۰۰ درصد، حقوق در بخش اضافه‌کار این گروه افزایش پیدا کرده است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در عین حال با اشاره به شرایط بودجه‌ای کشور گفت: وضعیت فعلی کشور خاص است و شرایط بودجه باید با توجه به اولویت‌های موجود مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: تلاش داریم سازمان را برای این کار در آینده نزدیک آماده کنیم و در صورت نیاز، موضوع در قانون بودجه سال آینده نیز مورد توجه قرار گیرد.

  نیروهای شرکتی از مسیر آزمون وارد دستگاه‌های اجرایی نشده‌اند

 

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور درباره وضعیت نیروهای شرکتی و موضوع تبدیل وضعیت آنها نیز اظهار کرد: باید پذیرفت که نیروهای شرکتی از مسیر آزمون وارد دستگاه‌های اجرایی نشده‌اند و روش ورود آنها لزوماً رقابتی نبوده است.

وی در عین حال گفت: این افراد اکنون به عنوان نیروی شرکت یا نیروی سازمان و وزارتخانه در حال ارائه خدمت هستند و بخش قابل توجهی از مأموریت‌های دستگاه‌ها بر عهده آنهاست.

رفیع‌زاده با اشاره به امکان شرکت این نیروها در آزمون‌های استخدامی توضیح داد: وقتی فردی ۱۵ یا ۲۰ سال در یک مجموعه کار کرده است، ممکن است نتواند در آزمون با فردی که به تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و دانش به‌روز دارد، رقابت کند.

وی افزود: با این حال، مصوبه‌ای که برای کمک به این افراد جهت شرکت در آزمون داده‌ایم، می‌تواند زمینه‌ای فراهم کند تا اگر قصد تبدیل وضعیت دارند، بتوانند در آزمون شرکت کنند.

  توصیه به نیروهای شرکتی درباره تبدیل وضعیت

 

رفیع‌زاده با اشاره به در دست پیگیری بودن اصلاح قوانین و مقررات در این زمینه گفت: تا زمانی که قوانین و مقررات اصلاح نشده است، توصیه نمی‌کنم این افراد به قرارداد کار معین تبدیل وضعیت شوند.

وی توضیح داد: به‌خصوص افرادی که در سال‌های پایانی خدمت و نزدیک بازنشستگی هستند، ممکن است از این تصمیم متضرر شوند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور همچنین تأکید کرد: جذب نیرو در دستگاه‌های اجرایی باید عادلانه، منطقی و کارشناسی و با رعایت ماده ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری انجام شود که بر جذب از طریق رقابت و آزمون تأکید دارد.

وی گفت: زمانی که آگهی عمومی منتشر می‌کنیم، فارغ‌التحصیلانی که متقاضی جذب در دستگاه‌های اجرایی هستند می‌توانند در آزمون شرکت کنند و در صورت پذیرش، امکان استخدام آنها به صورت پیمانی و رسمی فراهم خواهد بود.

  لایحه اصلاح ماده ۱۰۶ با قید دو فوریت به مجلس رفت

 

رفیع‌زاده درباره وضعیت حقوق بازنشستگان و اصلاح ماده ۱۰۶ قانون مدیریت خدمات کشوری نیز گفت: لایحه اصلاح ماده ۱۰۶ در حال پیگیری است.

وی توضیح داد: در این لایحه پیش‌بینی شده بخشی از دریافتی‌های کارکنان که در قالب رفاهیات، اضافه‌کار و اقلام غیرحکمی پرداخت می‌شود و اکنون مشمول کسور بازنشستگی نیست، در محاسبات بازنشستگی لحاظ شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: یکی از مشکلات فعلی این است که بخشی از دریافتی کارکنان مشمول کسور نمی‌شود و همین موضوع باعث می‌شود دریافتی فرد پس از بازنشستگی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند؛ به‌گونه‌ای که در برخی موارد ممکن است دریافتی بازنشستگی حتی به یک‌سوم دریافتی دوران اشتغال برسد.

وی گفت: در این لایحه پیش‌بینی شده حدود ۹۰ درصد این بخش از دریافتی‌ها مشمول کسور شود تا کارمند و دولت این سهم را در طول ۳۰ سال پرداخت کنند و فرد پس از بازنشستگی دریافتی نزدیک‌تری به دوران اشتغال داشته باشد.

رفیع‌زاده ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که با این اصلاح، بازنشسته حدود ۹۰ درصد رقمی را که در زمان اشتغال دریافت می‌کرد، در دوران بازنشستگی دریافت کند.

وی با اشاره به تفاوت وضعیت کارکنان مشمول قانون کار اظهار کرد: کارکنانی که مشمول قانون کار هستند، از این نظر شرایط متفاوتی دارند و حقوق بازنشستگی آنها فاصله قابل توجهی با حقوق دوران اشتغال ندارد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: این لایحه با قید دو فوریت از سوی دولت به مجلس ارائه شده و بر اساس آخرین خبری که از رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس دریافت کرده‌ام، قرار است طی یکی - دو هفته آینده موضوع به جریان بیفتد و اعلام وصول شود.

  دولت هوشمند با داده‌های غیرقابل اعتماد محقق نمی‌شود

 

رفیع‌زاده در ادامه درباره اصلاح نظام اداری و دولت هوشمند، یکی از مشکلات اصلی این حوزه را «قابل اعتماد نبودن داده‌ها و اطلاعات موجود در سامانه‌های دستگاه‌های اجرایی» دانست.

وی اظهار کرد: در دوره‌های مختلف، سامانه‌های متعددی در دستگاه‌های اجرایی ایجاد شده، اما به دلیل نبود چارچوب مشخص برای داده‌ها، اطلاعات ناقص، اشتباه یا ناتمام وارد این سامانه‌ها شده است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: این وضعیت عملاً امکان حرکت به سمت دولت هوشمند را با مشکل مواجه کرده است.

وی با اشاره به تعدد سامانه‌های موجود در دستگاه‌های اجرایی افزود: در برخی دستگاه‌ها ممکن است بیش از ۵۰ سامانه و پایگاه اطلاعاتی وجود داشته باشد، اما زمانی که بخواهیم از این اطلاعات استفاده کنیم، نمی‌توانیم به آنها اعتماد کنیم.

رفیع‌زاده برای تشریح این مشکل گفت: ممکن است در یک سامانه برای یک فرد چند ساختمان به نام او ثبت شده باشد؛ در حالی که این اطلاعات می‌تواند به دلایل مختلف در سال‌های گذشته ایجاد شده باشد و لزوماً دقیق نباشد.

  «ناظران داده» برای پاکسازی اطلاعات دستگاه‌ها

 

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اقدامات انجام‌شده در این زمینه گفت: طی هفت یا هشت ماه اخیر، بخشنامه حکمرانی داده‌محور و استانداردسازی داده‌ها صادر شده است.

وی افزود: بر اساس این رویکرد، ناظران داده باید بر سامانه‌ها نظارت داشته باشند و داده‌های موجود را پاکسازی و اصلاح کنند تا اطلاعات پایگاه‌ها هنگام استعلام، قابل اعتماد باشد.

رفیع‌زاده تأکید کرد: یکی از اقداماتی که می‌تواند مسیر دولت هوشمند را هموار کند، پاکسازی داده‌ها و قابل استفاده کردن اطلاعات است.وی همچنین گفت: برخی از پایگاه‌های اطلاعاتی موجود حتی ممکن است اساساً اضافه باشند؛ برای مثال، در سازمان اداری و استخدامی شاید بتوان ۲۰ تا ۳۰ درصد سامانه‌ها را حذف کرد، بدون اینکه اتفاقی بیفتد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: در مقابل، باید داده‌های موجود پاکسازی شود تا زمانی که اعلام می‌شود فردی کارمند دولت است یا نیست، اطلاعات دقیق و قابل استناد وجود داشته باشد.

وی همچنین از تصویب و ابلاغ «نقشه راه توسعه دولت هوشمند» در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: معماری سازمانی و مدیریت مبتنی بر داده نیز در همین چارچوب دنبال می‌شود.

   امسال مدرسه بدون معلم نخواهیم داشت

 

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به پرسشی درباره احتمال کمبود معلم در مدارس نیز اظهار کرد: تمام تلاش وزیر آموزش و پرورش و سازمان اداری و استخدامی این است که چنین اتفاقی رخ ندهد.

وی افزود: آموزش و پرورش تلاش می‌کند از طریق دانشگاه فرهنگیان یا روش‌های دیگر، کمبود نیروی انسانی را جبران کند.

رفیع‌زاده تأکید کرد: ان‌شاءالله امسال مدرسه بدون معلم نخواهیم داشت و سال گذشته نیز چنین اتفاقی رخ نداد.

هر واحد اداری باید بتواند صفر تا صد خدمت را ارائه کند

رفیع‌زاده در بخش دیگری درباره بخشنامه تفویض اختیار به استانداران گفت: در این بخشنامه، مصوبات و بخشنامه‌های قبلی مربوط به تفویض اختیار نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی یکی از مشکلات نظام اداری را وابسته بودن فرآیند ارائه خدمت در شهرستان‌ها به تأیید ستادهای استانی یا وزارتخانه‌ها دانست و گفت: گاهی افرادی که در شهرستان‌ها ارائه خدمت می‌کنند، بخشی از فرآیند خدمت را به تأیید ستاد استان یا وزارتخانه موکول می‌کنند.

  اسامی دستگاه‌های پیشرو در اصلاح نظام اداری اعلام می‌شود

 

رفیع‌زاده از تهیه گزارشی درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه اصلاح نظام اداری خبر داد و گفت: برخی دستگاه‌ها در اصلاح نظام اداری پیشتاز هستند و برخی دستگاه‌ها نیز به سطح مورد انتظار نرسیده‌اند.

وی افزود: گزارشی در این زمینه آماده شده و قرار است در دولت و شورای عالی مربوطه مطرح شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تأکید کرد که اسامی و جزئیات عملکرد دستگاه‌ها پس از طرح موضوع در دولت اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سایت فرارو

هک ۳۵ حساب کاربری تلگرام و اینستاگرام در تهران

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر
خبرگزاری مهر

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر

رقابت مدل‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۶ به مرحله‌ای رسیده است که پرسش سنتی «بهترین مدل کدام است؟» بخش بزرگی از معنای خود را از دست داده است.
از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟

موتورهای جست وجو سهم به‌سزایی در سهولت دسترسی به مطالب و اطلاعات موجود در صفحات اینترنت دارند. این روزها دیگر بدون موتورهای جست‌وجوگر نمی‌توانیم از به‌روزرسانی سایت‌ها با خبر شویم و نیازهای پژوهشی، آموزشی، تجاری و خبری خود را برآورده کنیم.
هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد
سایت هم میهن

هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد

جست‌وجوی شغل در ۲۰۲۶ با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده است، به طوری که متقاضیان از یک سو می‌توانند با کمک هوش مصنوعی در مدت کوتاهی برای تعداد زیادی شغل درخواست ارسال کنند و از سوی دیگر، ممکن است توسط سامانه‌های هوش مصنوعی غربال شده و پذیرفته نشوند.
سایت عصرایران

یوتیوبر شدن سخت‌تر میشه

سایت عصرایران

مرگ عجیب یک ربات انسان‌نما در مسابقه دو

از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور
سایت اقتصاد ۲۴

از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟
سایت هم میهن

فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
اقتصاد آنلاین ایران؛ تهران‌محور، کالامحور و فردمحور - پیوست
مجله پیوست

اقتصاد آنلاین ایران؛ تهران‌محور، کالامحور و فردمحور - پیوست

تجارت آنلاین ایران با سرعت در حال بزرگ‌ شدن است؛ ارزش معاملات بالا رفته، تعداد کسب‌وکارهای رسمی بیشتر شده و ورود به بازار آنلاین آسان‌تر از گذشته به نظر می‌رسد. اما پشت این رشد کمی، ساختار بازار هنوز تغییر چشمگیری نکرده است. بخش بزرگی از کسب‌وکارها همچنان در تهران متمرکزند، فروش کالا سهم بیشتری از
آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟

اکونومیست می گوید حتی اگر نرسد، ممکن است انسان‌ها با آن مثل موجودی خودآگاه رفتار کنند؛ و این می‌تواند هزینه‌ای سنگین برای بشریت داشته باشد
پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!
سایت فرارو

پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در تکالیف نوشتاری، این نگرانی را افزایش داده است که دانش‌آموزان بخشی از مهارت‌های فکری و شناختی خود را نیز از دست بدهند.
رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز
سایت اکونیوز

رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز

اقتصاد ایران: رشد عنکبوتی کیف پول های مجازی بدون تضمین حقوق مالی کاربران می تواند به پاشنه آشیل کسب و کار مجازی تبدیل شود.
گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز
سایت اکونیوز

گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز

اقتصاد ایران: از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می کند؛ تجربه ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست وپنجه نرم
پرش شگفت‌انگیز یونیتری
روزنامه دنیای اقتصاد

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ …
         
باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج
         
سایت سیتنا

ماجرای اختلال امنیتی در سایت‌های بانک مرکزی چه بود؟

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست
مجله پیوست

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست

بعد از یک روز سخت کاری یا درسی، با استرسی که جنگ به جا گذاشته و آینده‌ای که هر روز مبهم‌تر به نظر می‌رسد، خودش را به خانه می‌رساند. روی کاناپه می‌نشیند و تلویزیون را روشن می‌کند؛ یا چیزی برای دیدن ندارد یا آنچه پخش می‌شود، بیشتر از آنکه سرگرم‌کننده باشد، اضطراب‌آور است. به سراغ
         
گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟
سایت رکنا

گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟

رکنا:گوگل ابزاری جدید در اختیار ناشران قرار داده که کاربران با کلیک روی دکمه «منبع مورد علاقه»، محتوای آن رسانه را بیشتر در نتایج جست‌وجو، Discover و Google News ببینند.
چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟
سایت خبرآنلاین

چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟

احتمالا کمتر لوگویی در صنعت خودرو به اندازه ستاره سه‌پر مرسدس بنز برای مردم جهان آشناست؛ اما پشت این نماد ساده و ماندگار، داستانی بیش از یک قرن قدمت پنهان شده است.
مالک لنوو کیست؟
سایت سیتنا

مالک لنوو کیست؟

لنوو یک شرکت سهامی عام چینی است که سهام آن در بورس هنگ کنگ معامله می شود. بزرگ ترین سهامدار آن، شرکت Legend Holdings با سهم ۳۱ درصدی است و مابقی سهام در اختیار
         
سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟
سایت فرارو

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟

گوشی TCH مدل nova یک مدل فیچرفون است و به سفارش یک شرکت ایرانی در چین ساخته شده است
سایت تجارت نیوز

ویدئو | فیشینگ چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟

سایت کولاک

ترامپ این اطلاعات را پاک کرد - مجله اینترنتی کولاک

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان

تصور کنید وارد هتل می‌شوید، اما پشت میز پذیرش هیچ‌کس منتظر شما نیست؛ چمدانتان را یک روبات تحویل می‌گیرد، سفارش غذایتان را یک ماشین به اتاق می‌آورد و برای تمیزکردن اتاق هم خبری از نیروی خدماتی نیست. این دیگر فقط یک تصویر علمی‌تخیلی نیست. چین در حال ساخت چنین هتلی است.
فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند
سایت اقتصادنیوز

فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN …

اقتصادنیوز:رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، می‌گوید : فیلترینگ گسترده، استفاده از VPN را عمومی کرده و حالا سیاست‌گذار برای محدودکردن چند پلتفرم، عملاً با خطر اختلال یا قطع کل اینترنت روبه‌روست.
چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری
سایت آوش

چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری

تا همین چند سال پیش، وقتی از نظارت و نقض حریم خصوصی صحبت می‌کردیم، ذهنمان معمولاً به سمت دوربین، میکروفون، GPS یا حتی ردیابی گوشی می‌رفت. اما حالا فناوری‌ای در حال شکل‌گیری است که می‌تواند معادله را تغییر دهد: استفاده از امواج وای‌فای برای تشخیص و شناسایی انسان‌ها، بدون دوربین و حتی بدون اینکه فرد دستگاه …
ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight …
روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ جدول
سایت خبرآنلاین

روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ …

اخیرا معاون اول رئیس‌جمهوری در حالی از تصمیم پزشکیان برای بسته شدن پرونده فیلترینگ خبر داده است که به نظر می‌رسد دولت برای حل و فصل این کلاف سردگم، راهی سخت و دشوار را در پیش‌روی خود داشته و به راحتی نمی‌تواند به این پرونده پایان بدهد.
سایت تابناک

آیا حباب هوش مصنوعی واقعاً شبیه حباب دات‌کام است؟

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟
سایت تجارت نیوز

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟

شما هم این روزها حس کرده‌اید بسته اینترنت‌تان زودتر از همیشه تمام می‌شود؟ همین حس مشترک کاربران باعث شده تا شایعه روزهای اخیر درباره محاسبه ۲.۷ برابری مصرف اینترنت بین‌الملل داغ‌تر شود.
ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟
سایت خبرآنلاین

ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟

آتش‌گرفتن گوشی منتسب به Galaxy S۲۶ در جیب یک کاربر در هند، بار دیگر خاطره حادثه جنجالی Galaxy Note ۷ را زنده کرده است. این اتفاق پرسش مهمی را مطرح می‌کند، آیا سامسونگ بار دیگر با یک مشکل ساختاری در باتری گوشی‌های خود مواجه شده یا آنچه رخ داده صرفاً یک حادثه منفرد بوده است؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ لایک، استوری و الگوریتم‌های اعتیادآور زیر تیغ دادگاه

خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی کلود حالا به جای شما ایمیل می‌زند

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست
مجله پیوست

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست

اختلال اینترنت برای کسب‌وکارهای آنلاین فقط به معنای کاهش فروش در چند روز یا چند هفته نیست. هر بار که دسترسی محدود، کیفیت اتصال مختل یا سرعت اینترنت کند می‌شود، بخشی از مسیر دیده‌ شدن، جذب مشتری، شکل‌گیری اعتماد و انجام معامله نیز آسیب می‌بیند. مسیری که برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک، بیش از هر
دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست
مجله پیوست

دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست

متا با یکی از جدی‌ترین پرونده‌های قضایی خود بر سر نحوه فعالیت اینستاگرام و فیس‌بوک برای کودکان و نوجوانان روبه‌رو شده است. ۳۰ ایالت آمریکا نه‌تنها غرامتی بیش از یک تریلیون دلار مطالبه کرده‌اند، بلکه خواستار حذف یا تغییر قابلیت‌هایی مانند نمایش تعداد لایک، اسکرول بی‌نهایت، پخش خودکار ویدئو و استوری شده‌اند؛ …
پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست
مجله پیوست

پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست

کشاورزی دیجیتال در ایران دیگر فقط به چند سامانه محدود نیست. از ثبت میلیون‌ها بهره‌بردار و صدور بیش از ۱.۳ میلیون بیمه‌نامه گندم تا آبیاری هوشمند و صدها پهپاد کشاورزی، نشانه‌های اجرای واقعی وجود دارد. اما هرچه از تعداد سامانه و تجهیز به نتیجه استفاده از آنها نزدیک می‌شویم، داده کمتر می‌شود. هنوز روشن …
تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟
سایت سیتنا

تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟

در حالی که گلایه کاربران از تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت همچنان ادامه دارد، ایرانسل با انجام یک تست عملی مقابل خبرنگاران اعلام کرد در آزمایش انجام‌شده، یک گیگ
دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد
سایت ایران آنلاین

دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد

هیأت وزیران در مصوبه‌ای جدید، هرگونه تصمیم یا اقدام دستگاه‌های اجرایی برای انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکوها و کسب‌وکارهای دیجیتال را منوط به اخذ نظر ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی و تأیید رئیس‌جمهوری کرد؛ اقدامی که در پی نگرانی‌ها از تعدد مراجع تصمیم‌گیر و اقدامات ناهماهنگ در حوزه فضای …
بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد
سایت روزنو

بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد

آنگاه می‌توان از مردم خواست برای کار با سامانه‌ها و سرویس‌های حاکمیتی از همان مرورگر بومی استفاده کنند.» این جمله آخر، بی‌آنکه قصد چنین کاری را داشته باشد، ی...
ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟
سایت فرارو

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟

رگولاتوری می‌گوید خبری از کسر ۲.۷ برابری حجم اینترنت نیست اما عوامل دیگری می‌توانند بسته شما را سریع‌تر تمام کنند؛ از مصرف پنهان اپ‌ها تا VPN و دانلود خودکار. چطور جلوی این مصرف را بگیریم؟
سایت عصرایران

تلگرام برای یک میلیارد کاربرش دامنه اختصاصی می‌گیرد؛ «.gram» در راه است

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند
سایت خبرآنلاین

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند

به گفته پاپ: «هیچ الگوریتمی نمی‌تواند جنگ را از نظر اخلاقی پذیرفتنی کند.» جنگ‌های نیابتی و تسلیحات خودکار هر دو معضلات اخلاقی مشابهی ایجاد می‌کنند که بازنگری در سنت جنگ عادلانه، ابزار لازم برای ارزیابی و مهار آن‌ها را فراهم می‌سازد.
سایت خبرآنلاین

مدیر سابق OpenAI: هوش مصنوعی می‌تواند تمامی بیماری‌ها را درمان کند

روزنامه هفت صبح

تغییر بزرگ اما کاربردی در اینستاگرام؛ ویرایش موسیقی پست‌های قدیمی ممکن شد

سایت خبرآنلاین

ببینید | چین با استفاده از هوش مصنوعی یک «قاتل پهپاد» ساخت

سایت اطلاعات آنلاین

تمرین رژه ربات‌های انسان‌نما +ویدئو

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست
مجله پیوست

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست

بانک مرکزی پس از نزدیک به ۱۶ سال کشمکش بر سر راه‌اندازی کیف پول موبایلی، حالا «کیف پول ایران» را به مرحله اجرا رسانده است.
می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست
مجله پیوست

می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست

اگر وسط جنگ و اختلال اینترنت بتوان ظرف سه روز یک مسیر تازه برای سفارش‌گیری ساخت، یا برای حل یک مسئله کاملاً شخصی اپلیکیشن نوشت، ماجرا دیگر فقط توانایی هوش مصنوعی در کدنویسی نیست. ساخت نرم‌افزار ساده‌تر و در دسترس‌تر شده و آدم‌هایی که برنامه‌نویس نیستند هم می‌توانند چیزی بسازند که واقعاً کار کند. اما
۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست
مجله پیوست

۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست

تعداد ثبت‌نام‌ها در طرح «ایران دیجیتال» از چهار میلیون نفر گذشته است؛ طرحی برای آموزش رایگان برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی به دانش‌آموزان که تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر دوره‌های آن را به پایان رسانده‌اند و بیش از ۷۰۰ هزار پروژه دانش‌آموزی در آن ثبت شده است. بیش از ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان این طرح نیز
پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت
سایت خبرآنلاین

پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت

شاید برای شما پیش آمده باشد که از یک اپراتور بسته اینترنتی خاصی را خریداری کردید ولی طولی نمی‌کشد که پس از مدتی گشت وگذار در اینترنت و باز و بسته کردن صفحات وب، پیام غیرمنتظره‌ای با این مضمون که مشترک گرامی شما ۸۵ درصد حجم بسته اینترنت خود را مصرف کرده‌اید دریافت می‌کنید، بدون آنکه فایلی حجیم دانلود …
تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟
خبرگزاری ایرنا

تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟

تهران- ایرنا- تصمیم سونی برای توقف تولید دیسک‌های فیزیکی بازی‌های جدید پلی‌استیشن از ژانویه ۲۰۲۸، به یکی از بحث‌برانگیزترین تصمیم‌های این شرکت تبدیل شده و اعتراضات گسترده‌ای را از کارزارهای چند جانبه تا شکایت‌های قضایی را در پی داشته است.
نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند
سایت عصرایران

نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند

یک نظرسنجی جهانی که به تازگی توسط «کسپرسکی» با ۷۲۰۰ شرکت‌کننده انجام شد، نشان داد نسل Z در مقایسه با سایر نسل‌ها از هوش مصنوعی بسیار فعال‌تر استفاده می‌کند.
«استراوا» چیست و چگونه به ابزار ردیابی نیروهای آمریکایی برای ایران تبدیل شد؟
سایت فرارو

«استراوا» چیست و چگونه به ابزار ردیابی نیروهای آمریکایی برای ایران تبدیل شد؟

سخنگوی استراوا گفت که این شرکت ایمنی و حریم خصوصی کاربران خود را بسیار جدی می‌گیرد و کنترل‌های گسترده‌ای بر حریم خصوصی، همراه با اطلاعاتی در مورد نحوه استفاده از آن‌ها، ارائه می‌دهد.
سایت عصرایران

ربات جعلی «بانک ملی»؛ یک کد پنج‌رقمی که حساب بانکی و تلگرام کاربران را خالی می‌کند

فناوری، چگونه در حال تغییر دادن مهندسی دریایی است؟
روزنامه هفت صبح

فناوری، چگونه در حال تغییر دادن مهندسی دریایی است؟

تقاضای فزاینده برای انرژی و دغدغه‌های زیست‌محیطی، دولت‌های جهان را به سمت تأمین منابع انرژی تاب‌آور و مقیاس‌پذیر سوق داده است.
دانشگاه، هوش مصنوعی و خطر فراموشی اندیشیدن - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دانشگاه، هوش مصنوعی و خطر فراموشی اندیشیدن - مردم سالاری آنلاین

هوش مصنوعی با سرعتی چشمگیر وارد دانشگاه ها شده و شیوه آموزش، پژوهش و حتی انجام تکالیف دانشجویان ...
         
سایت فرارو

یکه‌تازی سامسونگ در خاورمیانه

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

حدس موقعیت مکانی شما را از روی یک تصویر | قبل از انتشار عکس در شبکه‌های اجتماعی این جزئیات را حذف کنید

ایلان ماسک آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن برای پول کار نمی‌کنیم و شغل از نیاز به انتخاب تبدیل خواهد شد!
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ایلان ماسک آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن برای پول کار نمی‌کنیم و شغل از نیاز به انتخاب تبدیل خواهد شد!

اگر روزی برسد که ربات‌ها به‌جای انسان‌ها تولید کنند و هوش مصنوعی خدمات ارائه دهد، انسان‌ها چه‌کار خواهد کرد؟ ایلان ماسک پاسخ عجیبی دارد: شاید کالاها آن‌قدر فراوان شوند که کمبود، معنای امروزی خود را از دست بدهد، پس آیا هنوز لازم است برای به‌دست‌آوردن پول کار کنیم؟