قیمت طلا امروز




 تحریم های اقتصادی آمریکا

 سایت اطلاعات آنلاین / ۴۵ دقیقه قبل

انتقادهای نماینده ویژه ایران در دولت بایدن از طرح «عملیات انزوای اقتصادی» ترامپ

رابرت مالی که در دوره جو بایدن نماینده ویژه در امور ایران بود و نقشی اساسی در رقم خوردن برجام داشت، چهار پرسش و نکته درباره تحریم‌های موسوم به «عملیات انزوای اقتصادی» وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران مطرح کرد.
 انتقادهای نماینده ویژه ایران در دولت بایدن از طرح «عملیات انزوای اقتصادی» ترامپ
به گزارش اطلاعات آنلاین، مالی در صفحه شخصی خود در توییتر یا ایکس با طرح این نکته اساسی که «به خاک سیاه نشاندن یک کشور فاصله زیادی با تحقق یک هدف مشخص سیاستی دارد»، نوشت:

۱. آیا ما می‌دانیم قدم بعدی چیست؟ واقعاً نه. اعلام این تحریم‌ها همان‌قدر که لحن جنگ‌طلبانه‌ داشت، مبهم هم بود. افشاگرانه‌ترین بخش سخنان اسکات بسنت این بود که اعمال فوری و کامل تحریم‌ها، نظام مالی جهانی را به فروپاشی می‌کشاند. اگر دولت دونالد ترامپ حاضر نیست همین حالا دست به چنین کاری بزند، چرا باید در مقطعی دیگر حاضر به انجام آن باشد؟ و اگر قرار نیست چنین کاری انجام دهد، وقتی کشورهای ثالث از همکاری خودداری کنند، چه خواهد کرد؟

۲. آیا این طرح می‌تواند موفق شود؟ اگر از این نکته جزئی بگذریم که دولت هنوز مشخص نکرده دقیقاً قصد دارد به چه چیزی دست پیدا کند، موفقیت آن بستگی دارد به اینکه منظورمان از «موفق شدن» چیست. آیا فشار بیشتر می‌تواند اقتصاد ایران را ویران و رنجی عظیم به مردم آن تحمیل کند؟ قطعاً. انتظار داشته باشید دولت ترامپ مرتب آمار و ارقامی را منتشر کند که انقباض اقتصادی و سقوط ارزش پول ملی را نشان می‌دهد.

اما آیا فشار بیشتر می‌تواند رهبران ایران را وادار کند از مواضعی که آنها حیاتی می‌دانند، عقب‌نشینی کنند؟ به‌طور قطع نه. در واقع، هر چه آنها بیشتر متقاعد شوند که واشنگتن به دنبال سرنگونی حکومت است، تمایلشان برای کوتاه آمدن کمتر خواهد شد.

البته آنها از عمق بحران اقتصادی آگاهند و خودشان آشکارا به آن اذعان می‌کنند. اگر توافقی ارائه شود که به‌ شکلی گسترده برایشان قابل قبول باشد، بسیاری از آنها انگیزه کافی برای پذیرفتن خواهند داشت. اما چنین توافقی احتمالاً باید چیزی شبیه تفاهمنامه قبلی (MOU) باشد، با این تفاوت که در آن درباره کنترل ایران بر تنگه هرمز شفافیت بیشتری وجود داشته باشد. به عبارت دیگر، تقریباً همان توافقی که ممکن بود پیش از این و بدون تحریم‌های «روز دی» می‌پذیرفتند...

۳. اگر این طرح «موفق شود» چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اگر تحریم‌ها از این جهت موفق شوند که واقعاً اقتصاد ایران را به قهقرا ببرند، تهران به احتمال بیشتری دست به تلافی خواهد زد تا اینکه تسلیم شود؛ با این هدف که آمریکا، منطقه و جهان نیز بهای سنگینی بابت این جنگ اقتصادی بپردازند. این امر هم در جای خود به همان تشدید نظامی‌ منجر خواهد شد که قرار است تحریم‌های «روز دی» از آن جلوگیری کنند.

۴. در نهایت، فارغ از نتیجه، آیا می‌توان چنین تحریم‌های سخت‌گیرانه و بی‌رحمانه‌ای را توجیه کرد؟ بدون شک، بخش‌هایی از رهبری ایران بهای این سیاست را خواهند پرداخت. اما قربانیان اصلی مردم عادی ایران خواهند بود؛ مردمی که رنجشان به معیار اصلی سنجش موفقیت این سیاست تبدیل شده است؛ قربانیان یک نظام تحریمی توجیه‌ناپذیر، کور و بی‌تمایز و تقریباً به‌طور قطع غیرقانونی.







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.