قیمت طلا امروز




 خانه سینما ی ایران

 سایت ایران آنلاین / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

وفاق فرهنگی بدون پذیرش تکثر ممکن نیست

۱۱ مرداد از سوی روابط عمومی خانه سینما نامه‌ای خطاب به مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری منتشر شد، نکته‌ای که در این نامه به چشم می‎‌آید گفتمانی است که بر ضرورت انسجام ملی در برابر تهدیدات بیرونی تأکید دارد. نویسندگان نامه از رئیس‌جمهوری درخواست کردند مانع دوقطبی شدن در برخورد با برخی از اصحاب فرهنگ و هنر شوند. در واکنش به این موضوع، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در گفت‌وگویی از توجه ویژه رئیس‌جمهور به هنرمندان سخن گفت و وعده داد که در صورت دریافت اخبار تازه، اطلاع‌رسانی خواهد کرد.
 وفاق فرهنگی بدون پذیرش تکثر ممکن نیست

  نرگس عاشوری؛ گروه فرهنگی /   از همین منظر، پرسش از محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، بر همین نقطه متمرکز بود: دولت برای مواجهه عملی با دغدغه‌هایی از جنس نامه اخیر خانه سینما چه سازوکاری دارد و وفاق در حوزه فرهنگ چگونه می‌تواند به کاهش نگاه امنیتی و به رسمیت شناختن تکثر نزدیک شود؟

قائم‌پناه در پاسخ، نقطه آغاز را تغییر نگاه دانست و گفت: «ما برای رسیدن به نقطه وفاق و چنین نگاهی در همه عرصه‌ها تلاش می‌کنیم. برای رسیدن به این منظور باید نگاه‌ها تغییر کند؛ البته تغییر نگاه، فرآیندی زمان‌بر است.»

او با تأکید بر اینکه تغییر نگرش در ساختارهای اجرایی و اجتماعی با دستور و تصمیم فوری محقق نمی‌شود، توضیح داد: «به نظر من، از ابتدای آغاز کار دولت تا امروز پیشرفت‌های زیادی داشته‌ایم، اما رسیدن به وفاق این‌گونه نیست که بتوان با زدن یک دکمه، همه را به این باور رساند که گاهی برخی افراد باید کوتاه بیایند تا همراهی و همدلی شکل بگیرد.»

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ادامه، مفهوم وفاق را نه صرفاً یک شعار سیاسی، بلکه نوعی همراهی برای یک هدف مشترک توصیف کرد: «وفاق یعنی همراه شدن برای یک هدف مشترک. اگر این آگاهی در همه ایجاد شود که برای ایران باید از بسیاری مسائل گذشت، تعصب نداشت و حتی برخی باورها را اصلاح کرد تا همه خود را متعلق به یک ملت بدانیم و تکثر را بپذیریم، بخش مهمی از مسأله حل می‌شود.»

به گفته قائم‌پناه، یکی از گره‌های اصلی در مواجهه با مسائل فرهنگی، به رسمیت شناختن تکثر در جامعه‌ای متکثر است. او در این‌باره گفت: «مشکل اینجاست که تکثر فکری یک ملت ۹۰ میلیونی، با نگاه‌ها و سلیقه‌های متفاوت، هنوز در ذهن بخشی از جامعه ــ و حتی برخی افرادی که ممکن است در جایگاه قدرت باشند ــ به‌طور کامل به رسمیت شناخته نشده است.»

این موضوع، در نگاه او، مستقیماً به نسبت حاکمیت با هنرمندان و اهل فرهنگ مربوط می‌شود. قائم‌پناه با اشاره به حق هنرمند برای اندیشیدن و بیان اندیشه خود تصریح کرد: «ما باید بپذیریم که یک هنرمند حق دارد آزادانه فکر کند و آنچه از ذهنش می‌جوشد، در چارچوب منافع ملی بیان و منتشر کند؛ نه در چارچوب باورهای شخصی من، نه در چارچوب ارزش‌های فردی من، بلکه در چارچوب ارزش‌های ملی.»

او پذیرش این اصل را یکی از راه‌های حل بسیاری از تنش‌ها در حوزه فرهنگ دانست: «اگر این اصل پذیرفته شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. البته شکل‌گیری چنین تفاهمی در ذهن بخشی از جامعه زمان می‌برد. این نگاه تا حدی شکل گرفته و وضعیت نسبت به گذشته بهتر شده است، اما هنوز مسیر طولانی‌ای در پیش داریم.»

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، وقتی موضوع تذکرها، گفت‌وگوها و اثرگذاری آنها بر تغییر رفتار و نگرش در برخی تصمیم‌گیران مطرح شد، قائم‌پناه گفت این اقدامات به‌تنهایی کافی نیستند: «ممکن است فردی باوری داشته باشد، با او صحبت شود، اما پس از آن دوباره به همان باور قبلی بازگردد. مسأله اصلی این است که آن باور باید تغییر کند؛ اینکه تکثر را بپذیریم، برای همه مردم ایران احترام قائل باشیم و اندیشه و عملکرد آنان را تا جایی که در جهت منافع کلان کشور است، به رسمیت بشناسیم.»

او نتیجه چنین تغییری را شکل‌گیری وفاق واقعی دانست و تأکید کرد: «اگر چنین اتفاقی بیفتد، وفاق واقعی شکل گرفته است و تمام تلاش ما نیز در همین مسیر است.»

قائم‌پناه در عین حال، درباره مواردی مانند احضارها، مرز مسئولیت دولت و نهادهای دیگر را یادآور شد: «بخشی از این مسائل، مانند احضارها، در حوزه مسئولیت ما نیست و به نهادهای قضایی و امنیتی مربوط می‌شود.» با این حال، او مسأله اصلی را فراتر از یک پرونده یا یک نامه دانست و بر ضرورت تغییر رویکرد نسبت به فرهنگ تأکید کرد: «اگر بتوانیم نگاه امنیتی را از فرهنگ برداریم، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.»

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در توضیح این نگاه گفت: «اساساً ذات فرهنگ با امنیتی‌کردن در تضاد است. اندیشیدن چیزی نیست که بتوان آن را قفل کرد؛ شبیه همان چیزی که در برخی کاریکاتورها ذهن انسان را با قفل نشان می‌دهند، در واقع چنین چیزی ممکن نیست. نمی‌شود اندیشه را قفل زد.»

او سپس میان «امنیت فرهنگی» و «امنیتی‌کردن فرهنگ» تفکیک قائل شد؛ تفکیکی که به نظر می‌رسد در خوانش دولت از مواجهه با جامعه هنری اهمیت محوری دارد.

قائم‌پناه در این‌باره گفت: «امنیت فرهنگی با امنیتی‌کردن فرهنگ تفاوت اساسی دارد. فرهنگ باید امنیت داشته باشد، نه اینکه امنیتی شود.» در پایان، او بر ضرورت احساس امنیت برای اهل هنر و فرهنگ تأکید کرد و گفت: «اهل هنر و فرهنگ باید احساس امنیت کنند و بتوانند آنچه را می‌اندیشند، در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های ملی و دینی، آزادانه بیان کنند.»

انتهای پیام/







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.