شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

اهمیت تغذیه در بارداری، محدودیت ها را بدانید


مادران باردار از خوردن برخی از مواد غذایی باید پرهیز کنند.
 
مصرف شیر و پنیرهای غیر پاستوریزه 
مصرف کمی پنیر پارمزان بر روی پاستا قابل قبول است اما از مصرف پنیرهای غیر پاستوریزه اجتناب کنید، زیرا ممکن است حامل باکتری لیتریا باشد.

مصرف گوشت های نپخته و نیم پز 
به دلیل قابلیت انتقال توکسوپلاسموز و دیگر باکتری ها از طریق گوشت های نپخته و نیم پز، سعی کنید گوشت کامل پخته را مصرف کنید.

مصرف آبمیوه های طبیعی در رستوران ها و خارج از منزل
از  مصرف آبمیوه های تازه در رستوران ها و اماکنی که از نظر بهداشت قابل تائید نیست، به دلیل امکان انتقال باکتری هایی نظیر سالمونلا و اشریشاکلی پرهیز شود. مصرف آبمیوه های پاستوریزه بلامانع است.

مصرف سوشی در بارداری
 اگر چه غذاهای دریایی در بارداری بسیار در حفظ سلامت مادر و جنین اثرگذارند، اما مصرف سوشی و غذاهای دریایی خام به دلیل قابلیت انتقال انگل و باکتری در بارداری ممنوع است و مادر می باید از ماهی های کاملاً پخته شده در دوران بارداری استفاده کند.

مصرف خمیر خام شیرینی
وقتی در حال پختن شیرینی  و کیک هستید، از ناخنک زدن و خوردن تکه ای از خمیر شیرینی یا کیک تان پیش از آن که بپزد خودداری کنید. زیرا تخم مرغ خام موجود در خمیر شیرینی ممکن است حاوی سالمونلا باشد.

مصرف سس سزار 
تخم مرغ خام موجود در سس سزار باعث می شود که از مصرف سس سزار در بارداری پرهیز شود.

مصرف تیرامیسوی خانگی 
تیرامیسو نیز به دلیل تخم مرغ خام نباید در بارداری مصرف شود.

مصرف مرغ و بوقلمون خام 
در بارداری همانطور که ذکر شد، تنها مواد کاملاً پخته قابل مصرف خواهند بود.

ماهی حاوی جیوه
سعی کنید در هنگام انتخاب ماهی در بارداری توجه کنید که جیوه نداشته باشد. جیوه باعث آسیب به سلامت جنین می شود.

 سبزیجات ومیوه نشسته نخورید
انگل توکسو پلاسما به راحتی می تواند بر روی میوه و سبزی آغشته به خاک حاوی مدفوع گربه منتقل شود که می تواند عوارض شدیدی را بر سلامت جنین داشته باشد. به همین دلیل به طور کامل میوه ها را بشوئید. مصرف غذاهای دریایی دودی را در بارداری فراموش کنید.

مصرف قهوه در بارداری را محدود کنید
نیازی به حذف مصرف قهوه در بارداری وجود ندارد. محدودیت 200 میلی گرم قهوه در روز که معادل یک فنجان است قابل مصرف می باشد.

از انتقال غذا با ظرف یکبار مصرف بپرهیزید
انتقال غذا در ظروف یکبار مصرف باعث افزایش دمای داخل ظرف شده و باعث رشد باکتری می شود. اگر هم مجبور به انتقال غذا با این ظروف  بودید، حتماً به مدت 2 ساعت آن را در فریزر قرار دهید و پس از آن میل کنید.