سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
ارتباط والدین با کودکان، ده نکته کاربردی
مطمئن ترین راه برای ارتقا سلامت احساسی و هیجانی فرزند، این است که به او کمک کنید تا خود را متصل به همه اعضای خانواده، دوستان و… احساس کند. ارتباط بر قرار کردن با دیگران، کلید شادی و نشاط است. فقط برخوردار بودن از عشق کافی نیست، بلکه فرزند شما نیز باید این عشق را احساس کند. تا جای که برای تان امکان دارد، کودک تان را در اغوش بگیرید، و با احساس همدلی به سوالاتش پاسخ دهید، برای او با صدای بلند کتاب بخوانید و با یک دیگر بخندید. فرصت هایی برای فرزندتان فراهم آورید تا او ارتباط محبت امیزی با دیگران بر قرار کند.
اگر ارتباطات اجتماعی، مهم ترین عامل موثر در شادی و نشاط نباشد، اما به گونه ای باور نکردنی مهم است. البته فقط کیفیت این ارتباط، مهم نیست، بلکه کمیت این گونه ارتباط نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر قدر فرزند شما ارتباط دوستی بیش تری ایجاد کند بهتر است. نگهداری و تربیت کودک کاری به شدت سخت و پیچیده است، از این رو هموار کردن مسیر ارتباط با کودک میتواند به نوعی آینده او را تضمین و کار مدیریتی و نظارتی والدین را تسهیل کند. در این مطلب برآنیم تا به بررسی ۱۰ نکته ساده اما بسیار کاربردی به منظور تقویت رشتههای ارتباطی کودک با پدر و مادر خود بپردازیم:
۱ـ دوستت دارم
هر روز به فرزند خود بدون توجه به سن و سال او بگویید که دوستش دارید. این جمله حتی میتواند در زمانی که والدین بر سر مسألهای با کودک خود تفاهم ندارند یا از دست او عصبانی هستند، استفاده شود. کودک اگر نسبت به عشقی که پدر و مادر به او میورزند مطمئن شود، معبر قلب خود را به روی والدین میگشاید.
۲ـ آموزش عقاید دینی و مذهبی
بهتر است کودک از همان سنین کودکی با مفهوم خدا و دیگر مسائل مذهبی و باور بنیاد آشنا شود. کودک باید به چرایی عقاید پدر و مادرش پی ببرد تا او هم بتواند با آن ها همراه شود. به کودک خود وقت بدهید تا در رابطه با این مسائل از شما سئوال کند و شما هم باید با حوصله به تمامی سئوالات او پاسخ دهید.
۳ـ تعیین یک اسم رمز
با کمک فرزند خود یک اسم رمز یا جمله رمز بسازید و در برخی مواقع از گفتن آن بهره جویید. این جمله میتواند بار دیگر دوست داشتن شما را به فرزندتان یادآوری کنید. از یاد نبرید که این اسم رمز یا جمله رمز فقط باید میان شما و فرزندتان معنی شود و دیگران از آن چیزی متوجه نشوند. برخی کلمات رمز نیز میتوانند از سوی کودک به منظور بیان ناخرسندی یا ناراحتی او از موضوعی در میان جمع کاربرد داشته باشد.
۴ـ برنامهریزی برای زمان به خواب رفتن کودک
برای کودکان کم سن و سال خواندن داستان پیش از به خواب رفتن بسیار لذتبخش است. شما میتوانید داستانهایی از زندگی خود یا خاطراتی که با کودکتان داشتهاید را برای او تعریف کنید. در این میان به هیچ عنوان نباید از فرزندان بزرگتر نیز غافل شد. میتوانید یک کتاب داستان را به فرزند بزرگترتان بدهید و از او بخواهید تا برایتان قصهها را بخواند.
۵ـ فرصت کمک دادن
برخی والدین سهواً از نزدیک شدن فرزندان به آن ها با جلوگیری از کمک کردن آن ها در امور روزانه یک خانه جلوگیری میکنند و موجبات بروز نوعی دلزدگی عاطفی را در آنها فراهم میآورند. به عنوان مثال والدین میتوانند در هنگام خرید کیسهای را به دست کودک خود بدهند و از او تقاضا کنند تا به آن ها کمک کند. این مهم باعث میشود تا کودک مشارکت را بیاموزد و به والدین خود بیشتر نزدیک شود. او این موضوع را درک میکند که والدین به او اعتماد دارند. حتی هنگام لباس پوشیدن از کودک خود بپرسید که کدام کت یا شلوار را بپوشید. اگر کودک در تأمین سلیقه شما موفق عمل کند در آن زمان او اعتمادش به والدین بیش از پیش جلب خواهد شد.
۶ـ بازی با کودک
بسیاری از والدین با کودک خود بازی میکنند، اما آن ها در حقیقت با او به بازی نمیپردازند بلکه از سر عادت و رفع مسئولیت برخی اوقات حرکاتی شبیه به بازی را از خود بروز میدهند. روانشناسان بر این باورند که والدین به منظور بازی با کودک باید خود را کاملاً جای یک هم سال او بگذارند و آنچنان برای کودک خود نقش بازی کنند که کودک بتواند تمامی رفتارهای خود را بروز دهد.
۷ـ غذا خوردن بر سر یک سفره
والدین باید تلاش کنند تا دست کم یک وعده غذایی را دور هم میل کنند. میز صبحانه، ناهار یا شام بهترین فرصت برای صحبت اعضای خانواده با یکدیگر و درد و دل کردن آنهاست. شما میتوانید با بهرهگیری از حضور فرزندتان در میان جمع گرم خانواده با او به صحبت بپردازید و از خواستههایی که شاید او مدتها آن ها را در دل کوچک خود پنهان کرده است، آگاه شوید. فراموش نکنید که اگر فرزندان بزرگتری دارید نباید تمامی روی صحبتشان به آن ها باشد، بلکه کودکان کوچکتر هم باید در روند گفت و گوها در داخل خانواده شرکت داشته باشند و این مهم به یک تشریک مساعی خانوادگی به منظور حل کردن چالشهای پیش رو برای تمامی اعضا منجر خواهد شد.
۸ـ تنها شدن با کودک
اگر واقعاً قصد دارید تا بیش از پیش به کودک خود نزدیک شوید و از دغدغههای واقعی او آگاهی یابید، توصیه میشود در ماه یک بار شبی را بیرون از منزل با کودک خود خلوت کنید. بهتر است پدر یا مادر به تنهایی یعنی به صورت جدا از هم با کودک خود قرار ملاقات بگذارند و با او به گفتگو بنشینند. میتوانید کودکتان را به پارک نزدیک منزل ببرید یا با او به سینما بروید. این که کودک درک کند شما شبی را به خود او اختصاص دادهاید، برایش بسیار مهم و حیاتی است. والدین باید تلاش کنند تا هر ماه مکانی جدید برای خلوت خود و کودکشان بیابند چون کودکان عاشق تنوع هستند.
۹ـ احترام به سلایق کودکان
ممکن است شما از رنگ پیراهن فرزندتان یا نداشتن هماهنگی شلوار و کفش او ناخشنود باشید، یا حتی از عکسهایی که او به دیوار اتاق میچسباند، خوشتان نیاید، اما نباید از یاد ببرید که انسانها متفاوتند و حتماً او از ابتکاری که به خرج داده راضی است، پس شما هم بهتر است به سلیقه او احترام بگذارید. والدین باید در تصمیم گیریهای کودک نقش نظارتی داشته باشند چون آن ها با این کار به کودک خود کمک میکنند که تصمیم گرفتن به صورت مستقل را بیاموزد.
۱۰ـ کودک، اولین اولویت زندگی شما
کودک باید عمیقاً این موضوع را درک کند که والدین به او بیش از هر چیز دیگر اهمیت میدهند. هنگامی که کودک با بی احتیاطی والدین مواجه میشود، استرس و تشویش سر تا پای وجودش را فرا میگیرد. از این رو توجه به کودک و مقدم دانستن تأمین نیازهای او میتواند به گرفته شدن روابط عاطفی میان کودک با والدین کمک شایانی کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست