یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
سفر در بارداری و نکات درگوشی برای مادرها
شهرزاد: درست است كه باردارید، اما ممكن است دوست داشته باشید در تعطیلات عید به سفر خارج از كشور بروید. سئوال اینجاست كه آیا چنین سفری، خطری برای شما و كودكتان ندارد؟ حقیقت این است كه بیشتر خانمهای بارداری كه بارداری سالمی دارند، میتوانند به سفر بروند، اما سفر خارج از كشور كمی پیچیدهتر است و نیاز به تمهیدهای بیشتری در مقایسه با سفرهای داخلی دارد. ما چهار نكته مهم را كه مادران باردار در سفرهای خارج از كشور باید به آن توجه كنند، برای شما مطرح میكنیم.
درباره جایی كه میخواهید به آن سفر كنید، تحقیق كنید
آدمها و حیوانها در كشورهای مختلف دنیا، بیماریهایی را منتقل میكنند كه ممكن است برای سیستم ایمنی بدن ما ناشناخته باشند. به خاطر وجود چنین تفاوتهایی، نیاز است كسانیكه میخواهند به بعضی از كشورها سفر كنند، واكسینه شوند تا از سرایت بیماریهای خاص آن كشور به آنها جلوگیری شود. كاری كه شما باید انجام دهید این است كه تحقیق كنید كه برای سفر به كشور مورد نظرتان باید واكسن چه بیماریهایی را تزریق كنید. وبسایتهایی وجود دارد كه این تحقیق را برای شما آسان میكند. میتوانید سری به وبسایت وزارت بهداشت بزنید یا اینكه با پزشكتان مشورت كنید.
با پزشكتان مشورت كنید
قبل از آنكه برای سفرتان برنامهریزی كنید، درباره شرایط سلامت و همچنین مقصد سفر خود، با پزشكتان مشورت كنید. سفر به بعضی از كشورها برای خانمهای باردار مناسب نیست. اگر شما و پزشكتان درباره سفر به كشوری خاص، به توافق رسیدید، همه كارهایی را كه قبل از سفر باید انجام دهید، فهرست كنید. یك معاینه كامل انجام دهید و نسخههای مورد نیاز را از پزشكتان بگیرید. همچنین یك نسخه كپی از وضعیت و سابقه بارداری خود را با خودتان ببرید.
درباره مراقبتهای بهداشتی در خارج از كشور، اطلاعات بگیرید
صرف ظر از كشوری كه میخواهید به آن سفر كنید، آنچه اهمیت دارد این است كه به محض ورود به كشور مورد نظر، پزشكی را پیدا كنید و با او در تماس باشید تا در موقعهای ضروری بتواند به شما كمك كند. به محض ورود، درباره درمانگاهها یا بیمارستانهای كشوری كه به آن سفر كردهاید، اطلاعات كسب كنید.
از خوردن نوشیدنیهای ناسالم و غذاهای ناسالم پرهیز كنید
سفر به كشورهای دیگر، همواره ممكن است شما را در معرض تماس با ویروس بیماریهایی قرار دهد كه در كشور شما چندان شایع نیست. معمولا بدن مردم هر كشوری، به غذاها و آب آشامیدنی همان كشور عادت دارد، اما ممكن است همین غذا یا آب، فردی خارجی را كه به این كشور سفر كرده است، مریض كند. به عنوان یك قانون كلی، از خوردن آشامیدنیهای نامطمئن و گوشتهایی كه زیاد سرخ شدهاند، پرهیز كنید. به این نكتهها هم توجه كنید:
- فقط از آب آشامیدنی بطری شده استفاده كنید. اگر چای مینوشید، حتما از خوردن چای سرد پرهیز كنید. ممكن است عنصرهای شیمیایی كه كشورهای مختلف برای سالمسازی آب آشامیدنیشان استفاده میكنند، برای شما خطرناك باشد.
- از یخ برای سرد شدن نوشیدنیتان استفاده نكنید. از لیوانهایی كه مطمئن نیستید چگونه شسته شدهاند، استفاده نكنید. میتوانید از لیوانهای كاغذی یك بار مصرف استفاده كنید.
- از خوردن میوهها و سبزیجات تازه خودداری كنید؛ مگر آنكه پخته یا كنسرو شده باشند.
- از خوردن گوشتهایی كه كم پخته شدهاند، خودداری كنید. ممكن است این گوشتها موجب بیماری انگلی شوند و این بیماری بر سلامت جنین، تأثیر منفی میگذارد.
- مطمئن شوید كه شیری كه مینوشید، پاستوریزه است.
- خوردن موردهایی كه گفتیم، میتواند موجب بروز اسهال شود. این بیماری ممكن است برای خانمهایی كه باردار نیستند، مسئله چندان مهمی نباشد، اما خانمی كه باردار است نباید در معرض ابتلا به این بیماری قرار بگیرد. اگر به اسهال مبتلا شدید، مایعات زیاد بنوشید. هیچ دارویی را بدون مشورت با پزشكتان مصرف نكنید. فقط پزشك میتواند داروهایی را كه شما باید در دوران بارداری مصرف كنید، توصیه كند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست