دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

خوردن فست فود در بارداری، جان جنین‌ تان را تهدید می کند!


خبرگزاری مهر: رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه گفت: مصرف غذاهای آماده توسط مادران باردار به دلیل وجود نیتروز آمینها احتمال ایجاد تومور مغزی در نوزادان را افزایش می دهد.

 


خوردن فست فود در بارداری، جان جنین‌ تان را تهدید می کند!

 

دکتر پریسا ترابی با بیان اینکه مادران باردار از گروههای در معرض خطر مصرف غذاهای آماده هستند گفت: مادران باردار در معرض افزایش فشارخون حاملگی قرار دارند بنابراین نه تنها نمک بالا، بلکه افزودنیهای دیگر موجود در این غذاها نیز می‌تواند در آنها مشکل‌ساز شوند.

 

همچنین بسیاری از این ترکیبات به ویژه نیتروز آمینها از جفت عبور می‌کنند و احتمال ایجاد تومورهای مغزی در نوزادان را افزایش می‌دهد.

 

وی افزود: در دنیای امروز که کار و تحصیل بیش از پیش مورد توجه اقشار مختلف جامعه و به ویژه زنان و جوانان قرار گرفته است فرصت آشپزی سنتی را محدود کرده و مصرف غذاهای آماده را بیش از پیش در جامعه افزایش داده است.

 

این مسئول در وزارت بهداشت با اشاره به آمار روبه افزایش مصرف نوشابه‌های گازدار در کشور گفت: در حال حاضر متاسفانه مصرف نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنیهای شیرین به ویژه در سنین مدرسه رو به افزایش است به طوری که 7.3 درصد نوجوانان و جوانان کشور هر روز این نوشیدنی را مصرف می‌کنند و تنها حدود 10 درصد از این گروه سنی هیچوقت نوشیدنی گازدار و شیرین مصرف نمی‌کنند.

 

دکتر ترابی در تعریف غذاهای فست فود گفت: منظور از فست فود غذای آماده‌ای است که معمولاً بدون قاشق چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو می‌شود و غذای انگشتی به حساب می‌آید.

 

این نوع غذاها هرچند ظاهر و طعم جذاب دارند اما در واقع فاقد ارزش غذایی بوده و حتی عوارض جسمانی گوناگونی را نیز به دنبال دارند.

 

رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه با اشاره به ترکیب غذاهای آماده خاطرنشان کرد: نیترات و نیتریت سدیمی که به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند گرچه دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند و مانع رشد باکتریهای خطرناک می‌شوند اما متاسفانه این دو ماده در بدن به یک ماده سرطان‌زا به نام «نیتروز آمین» تبدیل می‌شوند.

 

وی تصریح کرد: رشد سرطانهای معده و روده که در سالهای اخیر افزایش یافته است عمدتاً به علت استفاده بی‌رویه از غذاهای آماده و کنسرو شده به ویژه آن دسته از مواد غذایی است که به روش غیراستاندارد تهیه می‌شوند.

 

دکتر ترابی در خصوص عوارض ناشی از مصرف بی‌رویه غذاهای آماده گفت: چاقی و اضافه وزن، بیماریهای قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد و ابتلا به برخی سرطان‌ها از عوارض مصرف این نوع غذاها است.

 

وی خاطرنشان کرد: این نوع غذاها با کالری، نمک و چربی به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنی اندک در درازمدت خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهند.

 

رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه با اشاره به این نکته که کودکان و نوجوانان از جمله گروههای سنی هستند که از مصرف غذاهای آماده آسیب می‌بینند افزود: با توجه به این که کودکان در سن رشد قرار دارند و پیش از سایر سنین نیازمند مواد مغذی هستند با مصرف بی‌رویه غذاهای آماده و نوشابه‌های گازدار از دریافت مواد غذایی لازم برای رشد محروم می‌شوند و نوجوانان نیز با مصرف این نوع غذاها در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در سنین بالاتر قرار می‌گیرند.