یکشنبه, ۲۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 9 June, 2024
مجله ویستا

هشدار انجمن متخصصان غدد، سونامی چاقی در میان کودکان ایرانی


ایرنا: محمد هاشمی بدون ارایه آماری از میزان شیوع چاقی در میان کودکان ایرانی گفت: تحقیقات اخیر دانشمندان ژنتیک نشان می دهد به هر میزان سن ابتلا به چاقی در افراد کاهش یابد به همان میزان شاهد تغییر ژنتیک در افراد خواهیم بود به گونه ای که آمار تولد نوزادان چاق افزایش می یابد.

وی با اشاره به نگرانی جامعه جهانی نسبت به کاهش سن چاقی افزود:چاقی کودکان و نوجوانان نسبت به دهه های گذشته شیوع قابل محسوسی داشته به گونه ای که با نگاه اجمالی به حیاط مدارس به راحتی می توان این پدیده را مشاهده کرد.

وی اضافه کرد: تغییر شیوه زندگی، کاهش فعالیت بدنی، نشستن پای تلویزیون، بازیهای رایانه ای، مصرف تنقلات پرچرب و پرکالری و زندگی آپارتمان نشینی از عوامل گسترش چاقی در کودکان و نوجوانان است.

هاشمی ادامه داد: وقتی فردی در سن 40 سالگی به چاقی مبتلا می شود، در سنین 70 سالگی دچار بیماری قلبی و عروقی می شود اما وقتی فردی از کودکی دچار چاقی شود در سنین 20 سالگی مبتلا به دیابت و در سن 40 سالگی به بیماریهای قلبی و عروقی دچار می شود.

دبیر انجمن متخصصان غدد و چاقی با اشاره به تغییرات ژنتیکی در سال های آینده گفت: این تغییرات ژنتیکی در اثر تغییر ساختار فیزیولوژیک انسان رخ می دهد که بهترین اقدام برای پیشگیری از تولد چنین نوزادانی ، جلوگیری از چاقی در والدین است.

این متخصص بهداشت عمومی و سلامت جامعه گفت : والدین ضمن اصلاح شیوه زندگی باید شیوه درست تغذیه را آموخته و در زندگی آن را به کار برند.

هاشمی گفت: برخی افراد تصور می کنند که چاقی نشاندهنده سلامت فرزندان است در حالی که این تفکر غلطی است که به گذشته برمی گردد.

وی افزود: این تفکر ریشه تاریخی دارد و به زمانی که زندگی بشر با کار بیشتر و رفاه کمتر همراه بود، برمی گردد.

هاشمی اضافه کرد: در گذشته چاقی در طبقات مرفه دیده می شد بر این اساس چاقی یکی از نمادهای رفاه قلمداد می شد، این باور غلط هنوز هم جز باورهای رایج جامعه است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر این تفکر غلط در بین والدین نیز رواج یافته است که آنها گمان می کنند چاقی نشاندهنده سلامت فرزندانشان است در حالی که داشتن تغذیه درست و صحیح، نماد سلامتی است و چاقی منشای انواع بیماری ها بخصوص بیماری های غیرواگیر است.

هاشمی بروز سکته های قلبی و مغزی و همچنین پرفشاری خون را از عوارض چاقی برشمرد و گفت: افرادی که در سنین پایین چاق بوده اند در سنین جوانی و میانسالی دچار عوارض ناشی از چاقی می شوند.