سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

علت حالت تهوع زنان در بارداری


بروز حالت تهوع، افزایش وزن و کندی عملکرد حافظه در دوران بارداری همگی براساس جدیدترین کشفیات دنیای پزشکی پاسخ داده شده‌اند.
براساس تحقیقات محققان دانشگاه پنسیلوانیا در هنگام بارداری بسیاری از تغییرات در بدن و مغز مادر رخ می‌دهد. از جمله حس تهوع، افزایش وزن، فراموشکاری و مشکلات حافظه که پزشکان تغییرات فیزیکی و شیمیایی بدن حین بارداری را در آن دخیل می‌دانند.

علت حالت تهوع زنان در بارداری


پزشکان اعتقاد دارند در بیش از 90 درصد بانوان تجربه تهوع یا استفراغ به ویژه در ماه‌های اول بارداری وجود دارد که کارشناسان هشدار می‌دهند بروز آن باعث کم آبی بدن و کاهش وزن می‌شود و می‌تواند حتی باعث مرگ مادر و جنین در صورت عدم درمان شود.
پزشکان علت این احساس تهوع و استفراغ را در واکنش بدن به افزایش هورمون بارداری و غده hcg جفت جنین می‌دانند. کارشناسان بروز حالت تهوع را به ویژه در سه ماهه اول بارداری بسیار شایع می‌دانند.
براساس تحقیقات وجود استفراغ در اوایل بارداری یک کارکرد مفید بدن برای رها کردن و خارج کردن مواد غذایی است که می‌تواند باعث اخلال در رشد جنین شود و برای سلامت جنین تا حدی مطلوب است. استفراغ در این زمان توسط یک بخش پایینی از مغز به نام Posterema کنترل می‌شود و از این طریق سموم موجود در مایع نخاعی مغز و جریان خون از بدن خارج می‌شود.
همچنین در دوران بارداری بسیاری از زنان دچار افزایش حس بویایی به نام hyperosmia می‌شوند که به دلیل اجتناب از خوردن غذاهای فاسد، آلوده و سمی توسط مادر و مرگ جنین است.
پژوهشگران تغییرات در هیپوکامپ مغز را عامل اصلی مشکلات حافظه در افراد می‌دانند.
پزشکان ساخت سلول‌های عصبی جدید در مغز جنین هنگام بارداری را در بروز اختلالات حافظه در این دوران مؤثر می‌دانند.
براساس تحقیقات زنانی که در هنگام بارداری دچار و یار صبحگاهی بوده‌اند نرخ پایین‌تری از سقط جنین داشته‌اند.
پژوهشگران یک ارتباط مستقیم بین مواد غذایی و میکرو ارگانیسم‌های موجود در مواد غذایی چون گوشت و سبزیجات با بروز استفراغ و تهوع پیدا کرده‌اند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.