شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
مجله ویستا

نماز خواندن در دوران بارداری


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: هفته 34 بارداریم و دوقلو باردارم. از ماه پیش دچار ورم شدم یک ماه پیش آزمایش برای دفع پروتیین دادم و مشکلی نداشتم. فشارم هم 10بوده، اما الان مدتی است که ورم دست و پام خیلی زیاد شده است، به طوری که شدیداً اذیت می شوم و درد هم دارد. باید چکار کنم؟ درضمن نشست و برخاست برام خیلی سخت شده و دردهای شدیدی در زیر کتفم بالای کمر دارم. همچنین زیر دلم که فشار زیادی بهم وارد می کنه وقتی نماز می خونم خیلی بالای شکمم درد می گیره و به سختی رکوع و سجود می رم. آیا ممکنه نماز خوندن به جنین ها فشار وارد کنه و ضرر داشته باشه؟ آخه وقتی نماز می خونم به شدت به دنده هام فشار میارن. 

پاسخ از سیما ایران زاده، کارشناس مامایی:
مادر عزیز به طور کلی توصیه می کنم با توجه به شرح حالی که داید حتما حتما به متخصصتان مراجعه کنید تا بررسی های کلی صورت گیرد. با این شرح حال نمی توان گفت از نظر دردها مشکلی وجود دارد یا خیر، بنابراین برای بررسی دردها توصیه می کنم برای اطمینان از عدم وجود مشکلی به متخصص مراجعه کنید. اما به طور کلی توصیه من به شما این است که مصرف نمک و غذاهای چرب به خصوص فست فود را بسیار کم کنید. زیرا این دو یکی از مهم ترین عوامل در ورم دوران بارداری هستند. همچنین برای کاهش ورم دست ها توصیه می شود، ورزش های پنجه ارا انجام دهید. برای کاهش ورم پاها هم باید از نوک انگشتان به سمت ران ها یعنی به سمت بالا ماساژ دهید. با این روش ها ورم این نواحی کمتر خواهد شد. همچنین موقع دراز کشیدن باید پاها بالاتر از سطح بدن باشد. همچنین در مورد نماز خواندن باید بگویم که خواندن نماز صدمه ی به جنین نمی رساند اما وقتی احساس می کنید که این نشست و برخاست برایتان مشکل ساز است به خصوص که دو قلو باردار هستید. توصیه می کنم هنگام نماز خواندن از صندلی استفاده کنید تا زمان زایمانتان. 

اگر می خواهید بیشتر درباره این موضوع آگاهی داشته باشید، به اینجا برود.

برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.