دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

بارداری با سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک


سندرم‌ تخمدان‌ پلی کیستیک پیامدهای عمیقی برای سلامت باروری زنان و نیز خطر دراز مدت بروز یک بیماری مزمن را به همراه دارد. زنانی که سابقه‌ ابتلا به این بیماری را داشته‌اند، بیشتر احتمال سقط، بارداری خارج رحمی یا اختلالات دیگر زنانگی مانند سیکل‌های قاعدگی نامنظم و آندومتریوز را دارند. همچنین در این مطالعات مشاهده شده است زنانی که دارای سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند، میزان بالاتری از سرطان اندومتر را تجربه کرده‌اند.
سندرم‌ تخمدان‌ پلی کیستیک پیامدهای عمیقی برای سلامت باروری زنان و نیز خطر طولانی مدت بروز یک بیماری مزمن را به همراه دارد.

بارداری با سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک


دکتر الهام السادات هاشمیان نایینی با اشاره به اینکه نسبت شانس بستری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک 2 برابر زنان دیگر است، گفت: سندرم تخمدان پلی کیستیک عارضه‌ای هورمونی است که روی سلامت باروری زنان تاثیر می‌گذارد. نتایج ارزیابی‌های انجام شده در مطالعات نشان می‌دهد که پذیرش زنان دارای سندرم‌ تخمدان پلی کیستیک در بیمارستان 2 برابر زنان غیرمبتلا به این سندرم است.
این جراح و متخصص زنان گفت: انتظار می‌رود که با مسن‌شدن زنان مبتلا به این سندروم، خطرات مربوط به بیماری‌های متابولیک آنها نیز افزایش پیدا کند. مشاهدات محققان مبنی بر رابطه بیشتر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک با عواقب قلبی- ‌عروقی است.
هاشمیان نایینی گفت: این سندرم با توجه به اختلال عملکرد باروری در کوتاه مدت، دارای پیامدهای بارزی نیز در درازمدت بوده و خطر بروز بیماری‌های مزمن را به همراه دارد. با توجه به این امر، خدمات درمانی باید در جهت کاهش این خطرات معطوف شوند.
وی در پایان بر بررسی تمامی زنان و نوجوانان تشخیص داده شده با سندرم تخمدان پلی کیستیک، از نظر دیابت و عوامل مخاطره آمیز بیماری قلبی-عروقی تاکید کرد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.