چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 5 June, 2024
مجله ویستا

ویروس ایدز و نگرانی از لایه‌های پنهان انتقال آن


ایسنا: کارشناس ایدز مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: متاسفانه امروزه تعداد زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است و این در صورتی است که اکثر این زنان رفتار پر خطر نداشته و توسط همسران معتاد خود به این بیماری مبتلا شده‌اند.

مرجان مشکاتی  با بیان اینکه شایع‌ترین راه انتقال ایدز در کشور و به ویژه استان اصفهان استفاده از سرنگ مشترک می‌باشد، اظهار کرد: انتقال از طریق ارتباط جنسی و انتقال از مادر به کودک در رده‌های بعدی راه‌های انتقال این بیماری در کشور قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه سه موج برای انتقال بیماری ایدز در کشور ایران تعریف شده است، افزود: موج اول بیماری ایدز در کشور در سال 1366 و با ورود فرآورده‌های خونی آلوده به ایدز در کشور آغاز شد.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه موج دوم بیماری ایدز از سال 1384 و به علت گسترش تزریق مواد مخدر و استفاده از سرنگ مشترک آغاز شده است، ادامه داد: با ایجاد مراکز کاهش آسیب و توزیع سرنگ و قرص متادون بین معتادان تا حدی موج دوم ایدز در ایران کنترل شده است.

مشکاتی انتقال از طریق ارتباط جنسی را موج سوم ایدز در ایران عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروزه تعداد زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است و این در صورتی است که اکثر این زنان رفتار پر خطر نداشته و توسط همسران معتاد خود به این بیماری مبتلا شده‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین نگرانی مسؤولان بهداشت در خصوص بیماری ایدز لایه‌های پنهان انتقال از طریق ارتباط جنسی می‌باشد، ادامه داد: از مردم تقاضا می‌شود در صورتی که رفتار پر خطری داشته‌اند برای انجام آزمایش رایگان به مراکز مشاوره در سطح استان مراجعه کنند تا در صورت ابتلا به ایدز از خدمات ارایه شده برای ارتقای کیفیت زندگی‌شان استفاده کنند.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه بیماران مبتلا با ایدز با دیگر بیماران جامعه از نظر دید اجتماعی هیچ تفاوتی ندارند، اضافه کرد: مراکز کاهش آسیب بیماری‌های رفتاری در صورت شناسایی بیماران به آن‌ها کمک می‌کند که زندگی خوبی را داشته باشند و حتی صاحب فرزند و خانواده شوند.

شاخص ایدز اهدا کنندگان خون صفر است

مسؤول آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان خون استان اصفهان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه در مراکز اهدای خون کشور همچون مراکز اهدای خون سراسر دنیا تمهیدات لازم برای اهدای خون لازم اندیشیده شده است، اظهار کرد: آموزش مراجعه کنندگان برای اهدای خون سالم و معرفی رفتارهای پرخطری که احتمال انتقال ایدز را افزایش می‌دهد از جمله برنامه‌های سازمان انتقال خون برای جلوگیری از اهدای خون آلوده می‌باشد.

وی به‌کارگیری سیستم آنلاین برای شناسایی اهدا کنندگان را از دیگر اقدامات سازمان انتقال خون برای جلوگیری از خونگیری از افراد آلوده عنوان کرد و ادامه داد: چنانچه مراجعه کننده‌ای به بیماری خاصی و به ویژه ایدز مبتلا باشد به محض مشخص شدن بیماری مشخصات این بیمار در سامانه ثبت شده و برای مراجعات بعدی در اختیار تمام مراکز اهدای خون کشور قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: با تاکید در پنج سال گذشته شاخص بیماری ایدز در بین اهداکنندگان خون استان اصفهان صفر بوده است.