جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، چطور جلوگیری کنید؟
گروه ترجمه نی نی بان: درست است که سندرم مرگ ناگهانی نوزاد هیچ علت مشخص و ثابت شدهای ندارد اما انجام برخی فعالیتهای خاص ممکن است به محافظت کودک در برابر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد کمک کند.
• مهمترین کاری که شما میتوانید انجام دهید این است که همیشه کودک را به پشت بخوابانید و نه روی شکم یا پهلو.
• به هیچ عنوان از سیگار، الکل و مواد مخدر در زمان بارداری استفاده نکنید و حتی جنین یا نوزاد را در معرض دود سیگار قرار ندهید.
• برای 6 ماه اول زندگی، نوزاد را در تخت یا گهواره اما در همان اتاقی که خودتان میخوابید قرار دهید. آکادمی اطفال آمریکا توصیه میکند به هیچ عنوان با نوزادتان در یک تخت نخوابید به ویژه اگر سیگار مصرف کرده یا از داروهای آرامبخش استفاده میکنید و در نتیجه خواب سنگینی دارید. به هیچ عنوان با نوزاد روی مبل یا کاناپه نخوابید. یادتان باشد که نوزادی که خواب است را به تنهایی روی کاناپه نگذارید. تنها جای مطمئن و ایمن برای نوزاد تخت و گهوارهای است که یک تشک استاندارد دارد.
• لوازم نرم مانند ملحفه و روی تختی و پتوی نرم را از تخت کودک دور نگهدارید. پتو و عروسکها و اسباببازیهای نرم و بالش میتواند باعث خفگی نوزاد شده و راه تنفس او را ببندد. به جای استفاده از پتو بهتر است لباس نوزاد را به اندازه کافی تنش کنید.
• اطمینان حاصل کنید که تخت نوزاد شما تشک سفتی دارد. از ضربهگیر یا محصولات دیگری که کنار تخت و اطراف آن متصل است استفاده نکنید چون همین وسایل میتوانند باعث خفگی نوزاد شوند.
• اجازه ندهید نوزاد در صندلی ماشین یا در حال تاب خوردن بخوابد حتی برای چند دقیقه. سعی کنید او را روی یک سطح صاف و به پشت بخوابانید تا مطمئن شوید مشکلی ندارد.
• دمای اتاق را در شرایط راحت نگهدارید طوری که کودک بتواند با یک لباس سبک و بدون پتو بخوابد. معمولا دمای مطلوب دمایی است که فرد بزرگسال یک لباس آستین بلند بپوشد بدون آنکه احساس سرما بکند. اطمینان حاصل کنید که کودک بیش از حد گرمش نباشد. در صورتی که دیدید فرزندتان عرق میریزد علامت خوبی است که بدانید گرمش است و باید دمای اتاق را کم کنید.
• به نوزاد شیر مادر بدهید و به این ترتیب او را در برابر بسیاری از عوامل ایمن کنید.
• هنگام خواب به کودک میتوانید پستانک بدهید. این کار ممکن است به پیشگیری از خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد کمک کند هرچند کارشناسان درست نمیدانند که به چه علت پستانک میتواند از این سندرم جلوگیری کند. اگر نوزاد شیرمادر میخورد تا یک ماهگی نوزاد صبر کنید تا کودک به شیر مادر عادت کند و بعد دادن پستانک را شروع کنید.
• تماس بسیار مهم است. بنابراین سعی کنید زمانی را برای تماس پوستی با کودکتان اختصاص دهید.
نکته کلیدی
در نهایت بهتر است بدانید که هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد وجود ندارد و هیچ آزمایش و تستی نمیتواند پیش بینی کند که آیا کودک شما در اثر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا SID میمیرد. به هیچ عنوان به مانیتور تنفس برای آپنه، تشکهای مخصوص یا دیگر وسایلی که به عنوان ابزار پیشگیری از خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در بازار عرضه میشود، اطمینان نکنید چون هیچ کدام از موارد ذکر شده را آکادمی اطفال آمریکا ثابت نکرده و توصیه به استفاده از آنها نکرده است.
به یاد داشته باشید که سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا SID نادر است. تا جایی که میتوانید ایمنی را رعایت کنید اما اجازه ندهید ترس از این سندرم لذت در کنار فرزندتان بودن را زایل کند. از کسانی که در غیاب شما از نوزاد مراقبت میکنند بخواهید همه موارد ایمنی را رعایت کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست