شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

خواص شکلات در دوران بارداری


اگرچه راهی نیست که درباره‌ی واکنش‌های عاطفی در نوزاد متولد نشده قضاوت کرد اما تحقیقات صورت گرفته در ایتالیا تائید کرده‌اند که زمانی که مادر باردار شکلات می‌خورد ضربان قلب و حرکات جنین افزایش می‌یابد. جای تعجب ندارد اگر بشنوید جنین دختر واکنش بیشتری از خود نشان می‌دهد.
کودک شما شادتر خواهد بود
با وجودی که یک جنین شاد لزوماً به معنی نوزادی شاد نیست اما به نظر می‌رسد با خوردن شکلات کافی در زمان بارداری به هردو این‌ها می‌رسید. مصرف روزانه‌ی شکلات در دوران بارداری شانس داشتن نوزادی شاد، فعال و خنده‌رو را بالا می‌برد.
از اختلال پره اکلامپسی پیشگیری می‌شود
پره اکلامپسی وضعیت خطرناکی است که سبب بالا رفتن سریع فشارخون شده  و می‌تواند به‌طورجدی به شما و نوزادتان آسیب برساند. اما مصرف کمی شکلات ( خصوصاً در سه‌ماهه‌ی اول بارداری ) خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد.
احتمال سقط کمتر خواهد شد
بله درست است. در یک بررسی صورت گرفته روی 7000 زن مشخص‌شده است خوردن روزانه‌ی شکلات احتمال سقط‌جنین را تا 20 درصد کاهش می‌دهد.
سرفه‌های شما را آرام می‌کند
اغلب پیشنهاد می‌شود زنان باردار از داروهای رایج سرماخوردگی و سرفه استفاده نکنند، این یعنی با استراحت، خوردن مایعات و مقداری ناله بیماری را سپری کنند. اما یک خبر خوب: شکلات می‌تواند به‌عنوان مهارکننده‌ی صددرصدی سرفه عمل کند بدون اینکه عارضه‌ی جانبی داشته باشد.
به سیستم عروقی برای تحمل فشار بیشتر کمک می‌کند
در طول بارداری جریان خون در بدن شما 50 درصد بیشتر از قبل می‌شود.  برای تطبیق با این شرایط رگ‌ها کمی بیشتر کشیده می‌شوند.شکلات با مبارزه با تصلب شریان‌ها به انعطاف‌پذیری و کشش رگ‌ها کمک می‌کند.
سیستم ایمنی ضعیف شده بدن را تقویت می‌کند
همه خوب می‌دانید که بارداری سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند تا مانع حمله‌ی آن به جنین داخل بدن شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شکلات دارای خواص ضد آلرژیک، ضدالتهابی و ضدویروسی هستند. همه‌ی این وظایف از سیستم ایمنی بدن در اجرای وظایف خود مطابق استانداردهای عادی حمایت می‌کند.
برای سطح استرس خوب است
شکلات به استرس شما نیز کمک می‌کند. شکلات به واکنش بدن در مقابل شرایط استرس‌زا کمک کرده و شما را در این موقعیت‌ها آرام نگه می‌دارد.