سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

قبل از بارداری، دندانتان سالم است؟


یک متخصص بهداشت مادر و کودک با بیان این مطلب که سلامت دهان و دندان قبل از بارداری به دلیل جلوگیری از بروز عوارض و مشکلات جدی برای مادر و جنین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: تعیین وضعیت قرار گرفتن جنین در رحم، گوش دادن به صدای قلب جنین و فشار خون مادر از دیگر مراقبت‌های ضروری در طی دوران بارداری است که باید به آن توجه شود.
اطمینان از سلامت دهان و دندان قبل از بارداری ضروری است
دکتر لیدا مقدم بنائم، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر این مطلب که زنان قبل از اقدام به بارداری باید با مراجعه به پزشک از احتمال ابتلا به هرگونه بیماری‌های ژنتیکی، کمبود ویتامین و مواد معدنی مطمئن شوند، اظهار داشت: ضروریست زنان باردار تا ماه هفتم بارداری حداقل یک بار در ماه به پزشک مراجعه کنند و این معاینات را در دو ماه آخر به هفته‌ای یک بار افزایش دهند، لازم به ذکر است توجه به این معاینات در مورد حاملگی‌های پرخطر تا دو برابر افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه آزمایشهای غربالگری دوران حاملگی برای کاهش معلولیت‌ها و مشکلات مادرزادی باید یکی از برنامه‌های هدفمند در مراقبت‌های دوران بارداری باشد، افزود: شایعترین این بیماریها ناهنجاریهای کروموزومی و سردسته آنها سندرم داون یا منگولیسم است که امروزه با آزمایش‌های تخصصی در بسیاری از موارد قابل تشخیص است.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه انتخاب برنامه تغذیه‌ای صحیح در بارداری به بهبود رشد و تکامل جنین کمک می‌کند، گفت: زنان در دوران حاملگی باید مصرف لبنیات و سبزیجات را نسبت به قبل افزایش دهند تا بتوانند به میزان قابل توجهی از عوارض شایع این دوران از جمله پوکی استخوان و یبوست جلوگیری کنند.
دکتر مقدم بنائم با بیان این مطلب که زنان باردار در صورت عدم مشکلات خونی باید مصرف مکمل آهن را از ۴ ماهگی و حتی بعد از زایمان به علت خونریزی شدید فراموش نکنند، بیان داشت: درحال حاضر مصرف قرص زینک به صورت جداگانه تجویز نمی‌شود و استفاده از مولتی ویتامین‌ها که حاوی مقادیری از زینک هستند کافی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان این که در صورتی که ورزش به صورت حرفه‌ای نباشد می‌تواند در بهبود وضعیت مادر و کاهش برخی ناراحتی‌های شایع در این دوران موثر باشد، توصیه کرد: زنان باردار برای سلامت خود و جنین حداقل روزی نیم ساعت پیاده روی داشته باشند.
این عضوهیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطرنشان کرد: در طول نه ماه بارداری تعداد سونوگرافی‌های مجاز برای یک زن باردار دو بار کافی است، البته در مواردی که مشکلی در وضعیت جنین دیده شود باید با نظر پزشک تعداد دفعات افزایش یابد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.