چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مصرف مناسب صبحانه و از بین رفتن عادات غلط غذایی
ايسنا: يك متخصص بيماريهاي کودکان توصيه كرد: به کودکان آموزش دهيد تا به آهستگي و در مدت 30 دقيقه غذا را ميل كرده و در حين غذا خوردن آرامش داشته باشند.
دکتر رويا کليشادي متخصص بيماريهاي کودکان با بيان اينکه نخوردن صبحانه از جمله عادات نادرست غذايي در کودکان است، گفت: صبحانه بهترين وعده غذايي براي همه گروههاي سني بهويژه کودکان و نوجوانان است.
وي افزود: كودكاني که صبحانه ميخورند، عمدتا مقادير بيشتري از غذاهاي سالم تهيه شده از غلات و محصولات لبني را مصرف ميکنند. بنابراين کيفيت رژيم غذايي بهتري نسبت به ساير همسن و سالاني که صبحانه نميخورند، دارند و از نظر پروتئين در حد بالايي قرار دارند. همچنين بايد توجه داشت که ميزان چربي اشباع شده (که براي بدن مضر است) در تخممرغ در حد پائيني است.
وي خاطرنشان کرد: افرادي که از تخم مرغ و نان به عنوان صبحانه استفاده ميکنند، 419 کالري کمتر از افرادي که نان شيريني يا پنير و ماست با چربي بالا به عنوان صبحانه مصرف ميکنند، دريافت ميکنند. عادت به استفاده از تخم مرغ به عنوان غذايي سالم، از مصرف مواد غذايي که چربي بالايي دارند جلوگيري ميکند، بنابراين خوردن صبحانه مناسب، احتمال به کارگيري عادات نادرست غذايي را در وعدههاي ديگر غذايي کاهش ميدهد.
وي به والدين توصيه کرد: سعي کنيد فرزندانتان را عادت دهيد که صبحانه را بهطور کامل مصرف كنند و از شير و ساير مواد لبني کمچرب، سبزيجات، تخممرغ و نانهاي سبوسدار استفاده کنند.
اين متخصص کودکان با اشاره به ديگر عادات غلط غذايي در کودکان گفت: پرخوري و مصرف غذاهاي چرب،3 تا 1 ساعت پيش از خواب منجر به کاهش کيفيت و مدت خواب و در نتيجه احساس گرسنگي ميشود. بنابراين در صورت احساس گرسنگي، فرزندانتان بهتر است قبل از خواب از ميوه استفاده كنند.
دکتر کليشادي تاکيد كرد: از تند غذا خوردن کودکان جلوگيري كنيد. زيرا سريع غذا خوردن باعث افزايش وزن ميشود. از زمان شروع غذا تقريبا 20 دقيقه طول ميکشد که علايم سيري به مغز برسد، بنابراين اگر فرزند شما ظرف مدت 6 تا 5 دقيقه غذاي خود را تمام کند، باعث زيادهروي و پرشدن معده پيش از مقدار مورد نياز ميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با اشاره به اينکه يکي ديگر از مشکلات غذايي در کودکان نخوردن آب به اندازه کافي است،گفت: نخوردن مقدار کافي آب در طول روز، باعث كند شدن سوخت و ساز بدن شده و ممکن است باعث افزايش وزن بدن شود.
اين متخصص بيماريهاي کودکان خاطرنشان کرد: مصرف غذا چندين بار در طي روز از ديگر اشتباهات است. بنابراين كودكان بايد ياد بگيرند که بيشتر از 5 تا 4 بار در روز غذا نخورند و حتما در کنار ديگر اعضاي خانواده، وعده غذايي خود را ميل کنند و نيز هنگام غذا خوردن به تماشاي تلويزيون نپردازند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست