دوشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 27 May, 2024
مجله ویستا

رفلاکس معده در کودکان، بیماری که باید جدی گرفت


برنا: رئیس انجمن فوق تخصصی كودكان ایران گفت:« درصورت درمان نکردن بیماری برگشت غذا از معده به مری (رفلاکس) در کودکان، ورود اسید معده به مری باعث تنگی مری شده و در فرد ایجاد عوارض بعدی می‌کند و امکان نیاز به جراحی در این دسته از بیماران بیشتر است. در نتیجه تشخیص به موقع و درمان مناسب این بیماری در کودکان بسیار مهم است.»

  1. سید احمد سیادتی در ادامه گفت:« برخی اوقات کودکان در بدو تولد مبتلا به این بیماری هستند. این بیماری قابل درمان بوده و کودکان مبتلا
  2. عمدتاً با درمان‌های طبی معالجه می‌شوند. در واقع تشخیص اولیه و زودهنگام این بیماری در همان مراحل اولیه بسیار مهم است و با درمان به موقع کودک دیگر نیازی به درمان‌های بعدی و جراحی نداشته و دچار عوارض بعد از آن نیز نمی‌شود.»

این استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران استفراغ‌های طولانی در کودکان را از علائم مشکوک این بیماری دانست و بیان داشت:«والدین کودکانی که دارای علائمی از قبیل استفراغ طولانی، کم اشتهایی و دل درد هستند باید کودکان خود را حتماً نزد پزشک متخصص اطفال برده تا از لحاظ ابتلا به بیماری رفلاکس معده آزمایش شوند.»

این فوق تخصص عفونی اطفال در خاتمه موقعیت قرار گرفتن کودک در هنگام غذا خوردن را جهت پیشگیری از رفلاکس مهم عنوان کرد و اظهار داشت:« موقعیت قرار گرفتن کودک حین غذا خوردن مهم است. کودک نباید در هنگام غذاخوردن در موقعیت طاق باز باشد زیرا در این حالت اسید معده به مری برمی‌گردد، اما اگر کودک زاویه دار بخوابد دیگر اسید معده به سمت بالا برنمی‌گردد و این روش یکی از روش‌های مهم پیشگیری در این قبیل از بیماران محسوب می‌شود.»