سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

حین شیردهی این غذاها را نخورید!


نی نی بان، گروه ترجمه:میخواهید بدانید که حین شیردهی چه نوع غذاهایی را نباید بخورید؟ بهتر است بدانید که برخی مواد غذایی میتواند برای نوزاد آسیب زا باشد. اگر از این موضوع نگران هستید بهتر است نگاهی به برخی غذاهای ممنوعه حین شیردهی بیندازید.

ماهی حاوی جیوه بالا
مادرانی که مقادیر زیادی ماهی مصرف میکنند سطوح بالاتری از جیوه در شیرشان وجود دارد و این میتواند به نوزاد آسیب وارد کند. به همین دلیل سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه میکند زنان شیرده از خوردن اره ماهی، کوسه و شاه ماهی و به طور کلی هر ماهی با میزان جیوه بالا خودداری کنند. این مادران در عوض میتوانند از ماهی تیلاپیلا، ماهی تن و میگو در رژیم غذایی شان استفاده کنند. 


حین شیردهی این غذاها را نخورید!

کافئین
خبر خوب این که شما میتوانید بعد از خستگی بی خوابی شب قهوه یا چای بخورید اما فقط تا زمانی که مصرف کافئین تان را محدود به 2 تا 3 فنجان در روز کنید. مشاهده شده است که مقادیر بالایی از کافئین میتواند سطح آهن موجود در شیر مادر را کاسته و باعث کاهش سطح هموگلوبین شود. چون کافئین از راه گردش خون به شیر مادر وارد شده و میتواند کودک را عصبی و مستعد ابتلا به اختلال خواب کند. بنابراین اگر میخواهید نوزادتان خوب بخوابد بهتر است زمانی که نوزاد به خواب رفت قهوه بخورید. 

شکلات
شکلات حاوی ماده ای به نام تئوبرومین است که اثری مشابه کافئین در بدن ما دارد. اگر چه کافئین به طور طبیعی در شکلات وجود ندارد اثرات آن مانند کافئین است. برخی شکلات ها کافئین اضافی هم دارند. مقادیر  کمی تئوبرومین هیچ تاثیر عمده ای برای نوزاد ندارد مگر آنکه مادر مقادیر زیادی شکلات بخورد. اگر مادری بیش از 750 میلی گرم کافئین یا تئوبرومین در روز بخورد، ممکن است نوزاد رفتار نامناسبی داشت و دچار مسائل مربوط به خواب شود. برای تعیین اینکه دلیل بی قراری نوزادتان کافئین است منابع غذایی حاوی تئوبرومین و کافئین را برای یکی دو هفته قطع کنید تا متوجه شوید.

نعناع
اعتقاد بر این است که نعناع حاوی ماده ای است که موجب افزایش تولید شیر در مادران میشود با این حال هیچ تحقیق بالینی معتبری این موضوع را تایید نکرده است. سازمان غذا و داروی آمریکا این موضوع را قبول ندارد. مقادیر زیاد نعناع منجر به عوارضی مانند سوزش سردل، تهوع، استفراغ و واکنشهای آلرژیک مانند سردرد میشود. ضمن آنکه باعث مهار تولید شیر نیز میشود.

میوه های خانواده مرکبات
بسیاری از مادران شیرده از میوه های خانواده مرکبات به عنوان میان وعده یا همراه وعده های غذایی استفاده میکنند چون حاوی ویتامین C است. با این حال برخی از نوزادان دچار اسهال میشوند و این به دلیل حساسیت آنها به ویتامین C است که دستگاه گوارش کودک را تحریک میکند. میوه های خانواده مرکبات باعث سوزش، ریفلاکس معده و بثورات پوشک میشود. بنابراین بهتر است به جای لیمو و پرتقال از انبه و آناناس و توت فرنگی و سبزیهای برگ سبز استفاده کنید.

بادام زمینی 
تحقیقات نشان داده است احتمال ابتلا به حساسیت بادام زمینی در سنین پایین بسیار بیشتر است. با این حال شواهد کافی وجود ندارد. اما اگر مادر خودش حساسیت داشته باشد میتوان آن را به نوزاد منتقل کند چون برخی از پروتئینهای بادام زمینی میتواند باعث آلرژی شود.