سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
مشکلات بارداری دوم، نکاتی که باید بدانید
پس از اولین بارداری تغییراتی در بدن مادر به وجود میآید که ممکن است باعث ایجاد تفاوتهایی میان بارداری و زایمان قبلی و دوران بارداری جدید شود. هر حاملگی ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارد و نمیتوان به شکلی دقیق، چگونگی اتفاقی را پیشبینی کرد. در این مطلب با تفاوتهایی میان بارداری و زایمان دوم نسبت به بارداری و زایمان اول آشنا خواهید شد.
مشکلات بارداری دوم
مشکل و سختیهایی که در بارداری قبلی داشتهاید را در بارداری بعدی نیز تجربه خواهید کرد. برخی از این مشکلات ممکن است در بارداری دوم کمتر شود، ولی احتمال دارد برخی از آنها نیز بیشتر شود. کمردرد با هر بار حاملگی بیشتر رخ میدهد، به خصوص اگر پس از زمان زایمان اول خود به اندازهی کافی ورزش نکردهاید و تمرینی برای تقویت ماهیچههای شکم خود انجام نداده باشید. تقویت ماهیچههای شکم میتواند باعث جلوگیری یا کاهش کمردرد در ماههای آخر بارداری شود. اگر قصد دارید مجدداً باردار شوید، بهتر است برای ورزش و نرمش کردن زمان بگذارید و ماهیچههای میانتنهی خود را تقویت کنید. اگر فرزند خردسالی دارید، احتمالاً بیشتر نیاز به دویدن، بلند کردن وسایل و خم شدن برای انجام کارهای خانه دارید که میتواند به کمرتان فشار بیاورد. توجه داشته باشید که هنگام بلند کردن هر چیزی، ابتدا زانوهای خود را خم کنید و سپس نسبت به بلند کردن آن اقدام کنید. با این کار، حداقل فشار به کمر شما وارد میشود. واریس نیز معمولاً با هر بارداری وضعیت بدتری پیدا میکند. اگر در بارداری قبلی خود با مشکل واریس مواجه بودهاید، این بار از جورابهای مخصوص واریس در اوایل بارداری استفاده کنید و در صورت امکان پاها و رانهای خود را هنگام نشستن بالاتر از بدنتان قرار دهید.
عوارض بارداری دوم
اگر بدن شما سالم است و در حاملگی قبلی خود هیچ عارضهای نداشتهاید، به احتمال زیاد این بار نیز با عوارض چندانی مواجه نخواهید شد. اگرچه با افزایش تعداد زایمانها، احتمال بروز برخی عوارض خاص مانند جدا شدن زودرس جفت و خونریزی بعد از زایمان بیشتر میشود؛ این نگرانی مخصوص زنانی است که زایمانهای متعدد داشتهاند. اگر در بارداری قبلی با عارضهای مانند پرهاکلامپسی مواجه نبودهاید، احتمال ابتلا به آن در طول بارداری بعدی کم خواهد بود، اما از طرفی در صورت وجود عارضهای مانند زایمان زودرس، پرهاکلامپسی، جدا شدن زودرس جفت یا خونریزی بعد از زایمان در بارداری قبلی، احتمال تکرار آن در این بارداری بالا خواهد بود. همچنین در صورت ابتلا به بیماری مزمنی مانند فشار خون یا دیابت از زمان آخرین بارداری، احتمال بروز برخی از این عوارض در شما بیشتر است. باخبر کردن پزشک از وجود عارضهای در بارداری قبلی، میتواند در پیشگیری از آن یا کنترل بهتر و سریعتر آن در بارداری بعدی موثر باشد. بنابراین باید پزشکتان را در جریان کامل سوابق پزشکی خود از جمله مشکلات بارداریهای قبلی و مشکلاتی که بعد از بارداری قبلی تا الان برای شما پیش آمده است، قرار دهید تا او بتواند در حفظ سلامت بارداری شما کمک بیشتری کند.
جلسات معاینه و آزمایشها
اگر در بارداری قبلی خود هیچ عارضهای نداشتهاید و در طول این مدت به هیچ بیماری و عارضهی دیگری مبتلا نشدهاید، به احتمال زیاد جلسات معاینه و آزمایشهای دورهی بارداری فعلیتان تفاوت چندانی با دورهی قبلی نخواهد داشت. در بارداری جدید نیز نیاز به انجام آزمایشهای غربالگری یا تشخیصی وجود خواهد داشت. بسیاری از آزمایشهای خونی که در اولین بارداری انجام دادهاید نیز نیاز به تکرار دارد. اگر تمایل دارید که زایمان طبیعی بعد از سزارین داشته باشید، به پزشکی احتیاج دارید که تخصص کافی در این زمینه داشته باشد.
شیردهی و بارداری مجدد
در صورت تمایل میتوانید در دوران بارداری، شیردهی کودک قبلی خود را ادامه دهید. اگر احتمال زایمان زودرس در شما بالا باشد، ممکن است پزشک توصیه به توقف شیردهی در دوران بارداری کند. همچنین اگر پستانهای شما بسیار حساس شده باشند یا توان شیردهی به دو فرزند را پس از زایمان ندارید، میتوانید شیردهی را قطع کنید. در نهایت شاید کودک شما در این مورد تصمیمگیری کند، زیرا در دوران بارداری ذخیرهی شیر مادر کاهش یافته است و طعم آن نیز تغییر میکند. نتایج یک مطالعه نشان میدهند بیش از دو سوم کودکان شیرخوار در صورت بارداری مجدد مادر، از ادامهی تغذیه با شیر مادر خودداری میکنند.
زایمان در بارداری دوم
در بارداری دوم، معمولاً مادر زایمان کوتاهتری خواهد داشت؛ به این معنی که زمان شروع درد زایمان تا زمان تولد نوزاد، نسبت به زایمان قبلی کوتاهتر خواهد بود. درحالیکه زنان در اولین بارداری معمولاً بین ۱۰ تا ۲۰ ساعت را برای زایمان سپری میکنند، این فرایند برای زنانی که قبلاً آن را تجربه کردهاند، سریعتر و حدود نصف این زمان خواهد بود. همچنین مرحلهی فشار آوردن در این زنان سادهتر است. این مرحله در اولین زایمان، بدون بیحسی اپیدورال معمولاً یک ساعت طول میکشد و درصورتیکه قبلاً زایمان طبیعی داشتهاید، مدت این مرحله به حدود ۲۰ دقیقه کاهش پیدا میکند. همچنین احتمال نیاز به بخیه در این زنان کمتر از زنانی است که اولین تجربهی زایمان خود را سپری میکنند. شما احتمالاً درد بعد از زایمان شدیدتری نسبت به دفعهی قبلی خواهید داشت. این درد به دلیل انقباضات رحم و بازگشت آن به اندازه و محل اولیهی پس از زایمان است. دردهای پس از زایمان معمولاً برای مادرانی که اولین تجربهی زایمان خود را داشتهاند بسیار خفیف و کوتاهمدت خواهد بود یا اصلاً احساس نمیشود اما پس از زایمان اول، این دردها ممکن است بسیار ناراحتکننده باشد و معمولاً پس از هر زایمان شدیدتر نیز میشود. علت این امر آن است که مادران در اولین تجربهی بارداری خود، ماهیچههای رحمی قویتری دارند و به همین دلیل، رحم پس از انقباض شکل خود را حفظ میکند و دیگر به صورت متناوب دچار انقباض نمیشود. بازگشت تناسب بدن به حالت طبیعی نیز در این زایمان نیاز به زمان بیشتری دارد. برخلاف بارداری اول، این بار بدن شما صرفاً با از دست دادن وزن بعد از زایمان به حالت قبلی برنمیگردد و شما نیاز دارید برای بازسازی ماهیچههای خود ورزش کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست