یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

چطور به دیگران امیدواری بدهیم؟


در دوران دبیرستان، من شوت‌‌‌های هوایی خوبی در تیم فوتبال‌مان می‌زدم. روزی با یکی از رقبای سرسخت‌مان بازی داشتیم و چیزی را که مربی‌مان در استراحت بین دو نیمه گفت، هرگز فراموش نمی‌کنم: «اگر فولیس (Follis) همین شوت‌هایش را ادامه بدهد، سال بعد سر از ایالت کانزاس یا دانشگاه کانزاس درخواهد آورد.» تصور کنید یک پسر جوان را جلوی هم‌سن و سالانش تأیید و تشویق کنند و به او امیدواری بدهند. در نیمه‌ی دوم بازی، من عملا توپ را به کره‌‌ی ماه شوت کردم!

و حالا بعد از ۳۰ سال ، نظراتی این چنینی هنوز هم می‌توانند من را به وجد بیاورند و سر حال کنند. یک روز سخنرانی نسبتا خوب و جذابی داشتم و همسرم که عضو هیأت علمی دانشگاه است، اولین کسی بود که بعد از پایان سخنرانی پیش من آمد و گفت: «عزیزم، بسیار عالی بود، تو قطعا در کارت بهترینی. بیشتر سخنرانی‌هایی که در دانشگاه می‌شنوم تا این حد خوب نیستند.»

من عاشق شنیدن این قبیل کلمات هستم و حتما شما هم همین‌طور هستید. هیچ چیز به اندازه‌ی کلمات دلگرم‌ کننده و نویدبخشی که از صمیم قلب باشند، نمی‌تواند به انسان امید بدهد. در دنیای امروز که خودخواهی، حیله‌گری و حرف‌های کنایه‌دار رواج دارد، انسان‌ها به ‌ندرت کلمات تشویقی می‌شنوند.

تجربه دلنشین امیدواری دادن

طی سال‌ها تجربه‌ای که در زمینه‌ی امیدواری دادن به صدها نفر کسب کردم، موفق به کشف ۱۰ شیوه‌ی بسیار عالی برای امیدواری دادن به دیگران شدم. اگر می‌خواهید روی دیگران تأثیرگذار باشید، لازم است تمام این ۱۰ احساس را در کوله‌بار احساسات‌تان داشته باشید. تعجب آور نیست که افراد به شدت تمایل دارند، کسی تشویق و دلگرم‌شان کند. من هم شما را تشویق می‌کنم تا سعی کنید در همین هفته، تمام این ۱۰ احساس و هیجان را به کار ببرید.

پذیرش و باور

چطور به دیگران امیدواری بدهیم؟

پذیرفتن و تصدیق کردن زمانی جلوه پیدا می‌کند که ما با میل و رغبت و بدون قید و شرط، کسی را دوست بداریم. آیا می‌توانید اشتباهات کسی را ببینید و هم‌چنان برای‌تان مهم باشد و نگرانش باشید؟ هیچ راهی بهتر از باور و تأیید یک فرد، بابت همان چیزی که هست و نه به خاطر کاری که انجام می‌دهد، وجود ندارد.

مقاله مرتبط: با جالب‌ترین فواید دوستی برای سلامتی آشنا شوید

عشق‌ورزی

چطور به دیگران امیدواری بدهیم؟

عشق‌ورزی با ابراز محبت و توجه از طریق تماس فیزیکی و کلام محبت‌آمیز جلوه می‌کند. به افراد مورد علاقه‌تان بگویید که دوست‌شان دارید؛ به همسرتان، فرزندان‌تان و به همکاران‌تان عشق و محبت‌تان را ابراز کنید. به آنهایی که در بیمارستان بستری هستند و به کسانی که در مراسم ازدواج یا سوگواری می‌بینید، محبت‌تان را اعلام کنید. امروز با یک نفر از افراد مورد علاقه‌تان تماس بگیرید و به او بگویید: «من به تو زنگ زدم تا فقط بگویم، ممنونم که بخشی از زندگی من و یک دوست خوب برایم هستی. دوستت دارم و افتخار می‌کنم که تو را دوست خطاب کنم.»

سپاسگزاری

سپاسگزاری و قدردانی با ابراز تشکر و تحسین جلوه می‌کند؛ مخصوصا با درک کارهایی که یک نفر انجام داده است. چند وقت پیش در یک گردهمایی، شاهد این بودم که یک معلم سالخورده، معلم جوانی را بابت برنامه‌ی تابستانی‌ای که اجرا کرده بود، تحسین و از او قدردانی کرد و چهره‌ی آن معلم جوان، درخشان و شاد شد.

مقاله مرتبط: چطور حتی وقتی غیر ممکن است، بتوانیم ببخشیم؟

قدردانی

چطور به دیگران امیدواری بدهیم؟

موافقت و رضایت وقتی نمود عینی می‌کند که کسی را تأیید کنیم و اهمیت و ارزش آن رابطه را بدانیم. کارفرمایی را می‌‌شناسم که در جلسه‌ای به کارمند جوانی گفت: «جاش (Josh)، تو انبار را به نحوی ساماندهی کردی که همه را خشنود کرد. حالا دیگر ما می‌توانیم هر چیزی را که می‌خواهیم به راحتی پیدا کنیم. تو کار همه‌ی ما را بسیار ساده‌تر کردی. از تو بسیار متشکریم.» این کارفرما یک کار بزرگ انجام داد.

ارتباط

وقتی وارد دنیای فرد دیگری می‌شویم، ارتباط برقرار کردن معنادار می‌شود. هیچ‌ چیز جایگزین وقت گذاشتن برای کسی نمی‌شود، و نکته‌ای که مهم است تنها گذراندن وقت نیست، بلکه باید با تمام وجودتان به او گوش دهید. اگر واقعا به حرف‌های فرد مقابل‌تان با صمیم قلب گوش کنید و با رفتارتان به او امیدواری دهید، چه شاد باشد و چه غمگین، او در نهایت آرام و خوشحال خواهد شد. کشیش دیوید آگسبرگر (David Augsburger) می‌گوید: «برای یک فرد عادی، احساس شنیده شدن، بسیار شبیه و نزدیک به مورد عشق واقع شدن است و تقریبا نمی‌توان تفاوت‌شان را تشخیص داد.»

مقاله مرتبط: تقویت مهارت گوش دادن؛ ۱۰ اصلی که شما را تبدیل به شنونده سراپا گوش می‌کند

تسلی دادن

شما می‌توانید با استفاده از کلمات و گفتار مناسب و تماس فیزیکی، تسلی و امیدواری بدهید. اگر کسی غصه‌دار است، به دو جمله واقعا نیاز دارد: «کاملا درکت می‌کنم» و «دوستت دارم.» دست‌تان را روی شانه‌ی کسی که درد و ناراحتی دارد قرار گذاشته و به او بگویید که کنارش هستید.

تشویق و دادن انگیزه

چطور به دیگران امیدواری بدهیم؟

تشویق را می‌توانید با ترغیب فرد به مأیوس نشدن و پشتکار داشتن برای رسیدن به هدف، انجام دهید. به او زنگ بزنید، برایش پیام بگذارید، او را ستایش کنید و به سینما یا رستوران ببرید تا با این کار به فردی که می‌خواهید امیدواری بدهید. انسان‌ها عاشق این هستند که کسی به آنها بگوید: «من به کاری که داری انجام می‌دهی افتخار می‌کنم. تو این دنیا را جای بهتری برای زندگی می‌کنی.»

احترام

چطور به دیگران امیدواری بدهیم؟

احترام، در ارزش قائل شدن برای دیگران و مهم دانستن‌شان تجلی می‌یابد. آیا به عقیده و نظر همسرتان احترام می‌گذارید؟ به حرف‌‌های فرزندان‌تان گوش می‌سپارید؟ برای وقت دیگران ارزش قائل هستید؟ آیا به کسانی که فرهنگ و مذهب‌ متفاوت دارند احترام می‌گذارید؟

امنیت

شما می‌توانید با حفظ تناسب و هماهنگی در روابط با دیگران و نشان دادن اینکه هیچ خطر و آسیبی تهدیدشان نمی‌کند، حس امنیت را القا کنید و موجب امیدواری شوید. آیا آنهایی که شما مسئولیت مالی‌شان را به عهده دارید، خیال‌شان از بابت تأمین آن راحت است؟ آیا رابطه‌تان با دیگران بدون تناقض است؟ آیا با کارکنان‌تان به همان گونه‌ای رفتار می‌کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند؟ آیا اطرافیان‌تان می‌دانند که چه انتظاری باید از شما داشته باشند؟ آیا می‌توانند منظورتان را متوجه شوند؟

پشتیبانی

وقتی همراه کسی هستید و تمام توجه‌تان به او است، یعنی حمایتش می‌کنید. سعی کنید زمان‌هایی را که فرد مورد نظرتان ممکن است دچار استرس شود، پیش‌بینی کنید و به او امیدواری بدهید. در صورت نیاز، آیا قادرید از نیروی درون و قدرت روحی خودتان برای کمک به او استفاده کنید؟

هیچ‌ کدام از این ۱۰ مورد تضمین کننده مشکلات کمتر شما در روابط‌‌تان نیستند. به این معنی نیست که شما گفتگوهای سختی پیش رو نداشته باشید و یا لازم نباشد حد و مرزی تعیین کنید یا آنهایی را که آزارتان می‌دهند پیوسته ببخشید. به هر حال به وجود آوردن امیدواری‌های حقیقی، همیشه دقیقا در بحبوحه‌‌‌ی پریشانی‌ها و آشفتگی‌های زندگی روی می‌دهند.

برگرفته از: churchleaders.com