چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۵ روش افزایش بهرهوری برای افرادی که سرشان شلوغ است
مانند هر فرد دیگری، من نیز هر روز با حواسپرتی و افکار مزاحم مبارزه میکنم چون کارهای مهم بسیاری وجود دارد که باید انجام دهم. اما همیشه سیلی از مسائل جذاب وجود دارد که کنجکاویام را تحریک میکنند، مثل ویدئوی بامزهای در فیسبوک، مقالهی جالبی در توئیتر یا حتی ایمیل تازهای در پوشهی ایمیلهای دریافتی!
اگر میخواهید با ۵ روش افزایش بهرهوری برای افرادی که سرشان شلوغ است، آشنا شوید، ادامهی این مقاله را از دست ندهید!
مبارزه برای تمرکز یکی از کارهایی است که هر روز انجام میدهم و این جنگ هرگز تمامی ندارد! به همین دلیل همیشه کنجکاو بودم که بعضی افراد چطور روی مسائل خیلی مهم تمرکز میکنند، کاری را که شروع کردهاند به پایان میرسانند و بهرهوریشان را افزایش میدهند. گفته میشود هر فرد معمولی در طول روز ۷۰/۰۰۰ فکر در سر دارد و اگر یاد نگیریم چطور افکارمان را ساماندهی کنیم، این افکار میتوانند بهرهوریمان را نابود کنند. هنگامی که در برابر طوفان افکارمان تسلیم میشویم، ذهنمان به هم میریزد و هر چه بیشتر این افکار مزاحم را نشخوار کنیم، قدرت بیشتری به آنها میدهیم. نکتهی مهم اینجا است که بیشتر افکار ما فقط «فکر» هستند، نه «واقعیت»! هنگامی که خودمان را در موقعیتی مییابیم که موارد منفی، منحرفکننده و بدبینانهای را که صدای درونمان میگوید باور میکنیم، آنگاه کاهش سرعتِ حرکت افکارمان بسیار دشوار خواهد شد. این کار به «هوش هیجانی» (EQ) نیاز دارد (میتوانید با انجام آزمونهایی، هوش هیجانیتان را بسنجید).
اخیرا در پژوهشی که در «انستیتوی ملی» امریکا پیرامون «سالمندی» انجام شده است، محققان به این نکته پی بردهاند که بینظمیِ ذهن نهتنها باعث میشود که احساس بدی داشته باشید، بلکه واقعا برایتان ضرر هم دارد. ذهن بینظم به استرس بالا، احساسات منفی مزمن و بروز واکنشهای ناگهانی منجر میشود. این حالتها بهرهوری را از بین میبرند و باتلاقی از مشکلات سلامتی مانند اضافه وزن، بیماریهای قلبی، مشکلات خواب و سردردهای میگرنی ایجاد میکنند.
«ادوارد هالووِل» درمانگری که در مورد مسائل «آشفتگی ذهنی» به افراد کمک میکند، آنچه را که برای فردِ درگیر با هزاران فکر مزاحم، رخ میدهد، اینگونه توصیف میکند: «چنین فردی اندیشههای ناگهانی دارد و با عصبانیت به سوی نتیجهگیری میشتابد. انعطافپذیری، حس شوخطبعی و توانایی سروکله زدن با ناشناختهها را از دست میدهد. «اصل مطلب»، اهداف و ارزشهایی را که به آنها باور دارد را از یاد میبرد. او همچنین خلاقیت و توانایی تغییر برنامه را از نیز دست میدهد.»
از سوی دیگر، یک ذهن منظم و سازمانیافته در حالتی «روان» یا «غوطهور» قرار دارد. «روان بودن» یا «غوطهور بودن» حالتی رضایتبخش از تعادل است که شما کاملا در کاری غرق میشوید و از افکار مزاحم دور هستید. غوطهور بودن باعث میشود که از کارتان لذت ببرید و در اوج تواناییهایتان عمل کنید. تحقیقات نشان میدهند افرادی که در حالت «غوطهوری» کار میکنند، ۵ برابر بیش از سایرین بهرهوری دارند.
«راینر ماریا ریلکه»، شاعر و رماننویس مشهور آلمانی زبان میگوید:
کاش همانند کودکان، همچون رودخانهای جاری، نه شتابی برای پیش افتادنم بود و نه حسرتی برای جا ماندنم!
در ادامه راههایی ارائه میشوند که برای نظم و ساماندهی ذهن، غوطهور شدن و گام نهادن در مسیر درست بهرهوری در طول روز، به کار میآیند:
گام ۱: مقدار مناسب از چالشهای فعالیتی را که انجام میدهید، دربیابید
هنگامی که سعی میکنید کاری را انجام دهید، اگر آن کار خیلی ساده یا خیلی چالشبرانگیز باشد، از دست دادن تمرکز و تسلیم شدن به افکار مزاحم بسیار آسان است. ما با چالشهای مناسب رشد میکنیم، یعنی چالشی که به ما انگیزه بدهد و نه آنقدر دشوار باشد که مضطربمان کند، نه آنقدر ساده که کسلکننده شود. وقتی باآگاهی و محتاطانه کاری را انتخاب میکنید، شانستان را برای غوطهور شدن در آن افزایش میدهید.
گام ۲: کنترل احساساتتان را در دست بگیرید
با اینکه کنترل هیجاناتتان نسبت به مسائل مختلف غیرممکن است، اما کنترل اینکه در برابر آنها چگونه واکنش نشان دهید، کاملا دست خودتان است. اولا، باید دربارهی اینکه چه احساسی دارید و چرا، با خودتان صادق باشید. از اینجا به بعد، هدایت هیجاناتتان به سمت رفتاری که خودتان میخواهید، راحتتر خواهد بود. کلید این کار تشخیص و نامگذاری هیجاناتی است که تجربه میکنید. اختصاص دادن واژهها به چیزی که احساس میکنید، عواطفتان را ملموس میکند و از ابهامشان میکاهد. این به شما کمک میکند تا آرامش پیدا کنید، چیزی را که پشت احساستان وجود دارد، درک کنید و پیش بروید. اگر سعی کنید هیجانتان را خفه کنید و بدون آن از عهدهی کارتان برآیید، این کار آهستهآهسته، شما را از پای درمیآورد و تمرکزتان را از بین میبرد.
گام ۳: تمرکزتان را حفظ کنید
همهی ما با احساس ناامیدیِ از دست دادن تمرکز، درست وقتی که آمادهی انجام کاری هستیم، آشناییم. ذهنتان برای غرق شدن کامل در یک فعالیت، به زمان نیاز دارد. مطالعات نشان دادهاند که ۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا افراد تمرکز پیدا کنند. اگر خودتان را مجبور کنید که ۲۰ دقیقه بدون حواسپرتی و مزاحمت، در کاری ایستادگی کنید، احتمال اینکه بتوانید تمرکزتان را حفظ کنید و در آن کار غوطهور شوید، بسیار بیشتر خواهد بود. بهترین راه برای این کار کنار گذاشتن یا خاموش کردن تمام وسیلههایی است که معمولا حواستان را پرت میکنند، مانند تلفن، ایمیل، شبکههای اجتماعی. سپس حواستان به ساعت باشد تا برای ۲۰ دقیقه هیچ کاری به جز وظیفهی اصلیتان را انجام ندهید، حتی اگر خیلی هم کار نکنید. شانس این وجود دارد که وقتی از این قرار ۲۰ دقیقهای عبور کردید، اوضاع بهتر شود.
گام ۴: استراحت کنید
بدن و مغز ما برای بازههای کاری طولانی برنامهریزی نشدهاند. با اینکه ممکن است بیوقفه پشت میز نشستن به مدت هشت ساعت بهترین راه برای انجام همهی کارهایتان به نظر بیاید، اما این کار احتمالا به ضررتان است. پژوهشها نشان دادهاند که پُرثمرترین بازههای کاری به صورت ۵۲ دقیقه کارِ بیوقفه و سپس ۱۷ دقیقه استراحت هستند. با اینکه برنامهریزیِ به این سفت و سختی شاید چندان واقعبینانه نباشد، برای اکثر افراد، همین که به یاد داشته باشند که گهگاهی استراحت کنند، کافی است. تنها لازم است حتما چندین استراحت کوتاه در طول روز برای خودتان در نظر بگیرید.
گام ۵: دوباره به کارتان برگردید
هنگامی که استراحت کردید، باید تمرکزتان را دوباره به وظایفتان بازگردانید. فرقی نمیکند که پیش از استراحتتان چقدر «غوطهور» بودید، گاهی میبینید که وقتی میخواهید تمرکز کنید دوباره باید از خانهی اول شروع کنید. برای بازیابی مجدد تمرکزتان و برگشت به کارتان، به ویژه هنگامی که برای غرق شدن در فعالیت مشکل دارید، باید افکارتان را با دنبال کردن گامهای یک تا چهار، دوباره ساماندهی کنید. سرانجام درمییابید که برگشتن به جریان کار پس از استراحت، شدنی است، اما فقط باید به طور هدفمند انجام گیرد.
جمعبندی
ساماندهی ذهنتان برای تجربهی «غوطهور شدن» خیلی دشوار نیست، اما به توجه و مراقبت نیاز دارد. هر زمان که نیاز به انجام کار بیشتری دارید، میتوانید به این ۵ گام تکیه کنید.
برگرفته از: forbes.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست