چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پیوند آسمانی
امروز سالگرد ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه(س) است؛ تعاون، تقوی و نیکی از جمله ارکان زندگی مشترک این دو بزرگوار است. حضرت زهرا هیچگاه درطول زندگانی پر فراز ونشیب خود از حضرت علی چیزی نخواست که اجابت آن برای امیرالمومنین مشکل باشد. ومن آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها وجعل بینکم موده ورحمه ان فی ذلک لایات لقوم یتفکرون؛ برایتان از جنس خودتان همسرانی آفرید تا بدانها آرام گیرید ومیان شما دوستی و مهربانی نهاد که در این برای گروهی که اندیشه میکنند عبرتهاست. (سوره روم آیه ۲۱).
اصلیترین و بنیادیترین امر از نظر اسلام تشکیل خانواده است و به یقین مهمترین بحث دنیای امروز نیز چالشهای پیش رو در این زمینه میباشد.از آنجا که موانع بسیاری در مسیر ازدواجهای امروزین قرار دارد شاید بتوان گفت تشکیل مرکزیتی قدرتمند چون خانواده امری است بس مشکل. دلیل اصلی بروز چنین مشکلاتی در امر ازدواج درکنار موانع فرهنگی، تحقیقات ضعیف ومطالعات ناقص، عدم شناخت مسائل مربوط به این امر بر مبنای قرآن و زندگانی اهل بیت(ع) است. قطعا ویقینا استفاده از مفاهیم تعالی بخش قرآنی والگوگیری از زندگانی ائمه(ع) بسیاری از مشکلات موجود در این حوزه را سامان میبخشد. اولذیحجه (برابر ۱۵ مهر) به دلیل سالگرد پیوند آسمانی حضرت علی(ع) وفاطمه(س) به نام روز ازدواج نامگذاری شده، به همین جهت در این مقال نگاهی کوتاه میاندازیم به زندگانی مشترک این دو بزرگوار.تحقق ازدواج علی(ع) وفاطمه(س) براساس وحی آسمانی وتوسط پیامبر(ص) و با رضایت قلبی هر دو بزرگوار صورت گرفت. حضرت علی(ع) در سن ۲۱ سالگی و فاطمه(س) در سن ۹ سالگی در تاریخ اول ذیالحجه سال دوم هجری زندگی خود را آغاز کردند. فاطمه(س) شخصیتی است که تمام جلوههای الهی وجبروتی در او جمع است؛ تعاون، تقوی و نیکی از جمله ارکان زندگی مشترک این دو بزرگوار است.
زهرا (س)هیچگاه درطول زندگانی پر فراز ونشیب خود از علی(ع) چیزی نخواست که اجابت آن برای حضرت مشکل باشد. همکاری علی(ع) با فاطمه(س) در امور خانه به صورتی بوده که هرکدام برای انجام کارها از دیگری پیش قدم میشدهاند. از جلوههای مطلوب زندگی این دو بزرگوار تقسیم وظایف به صورتی عادلانه وعالمانه میباشد. عالمانه است به این معنا که بر مبنای ساختار روحی وجسمی ومصلحت اجتماعی انجام گرفته وعادلانه بدان جهت که توسط پیامبر(ص) انجام پذیرفت به این صورت که ایشان کارهای داخل خانه را به فاطمه(س) وکارهای خارج از خانه را به علی(ع) واگذار کردند. محبت و انس حضرت علی(ع) وحضرت فاطمه(س) به یکدیگر به قدری وسیع وعمیق است که وقتی پیامبر (ص)از حضرت فاطمه پرسیدند: فاطمه جان رفتار شوهرت علی باتو چگونه است؟ فاطمه(س) بدون درنگ پاسخ دادند خوب است بسیار خوب است. گرچه زنان قریش مرا سرزنش میکنند که پدرت تو را به ازدواج کسی در آورد که دستش از مال دنیا خالی است.
پیامبر در پاسخ فرمودند: پدر وشوهر تو فقیر نیستند خداوند خزاین زمین را از طلا ونقره بر من عرضه کرد. خدای سبحان به جهانیان نگریست واز میان همه ۲ نفر را انتخاب کرد من که پدر تو هستم وعلی که شوهر توست. شوهر تو بهترین همسرهاست ومن تو را از نافرمانی اوبر حذر میدارم.از آنجا که هر مردی برای حل مشکلات گوناگون خارج از منزل به یک روحیه قوی نیازمند است فاطمه(س) نیز از این امر دقیقا مطلع بوده واز جایگاه حساس وبلند شوهر خویش علی(ع) آگاه است؛ به همین علت تمام کوشش او ایجاد محیط آرام در درون خانه بود. امیرالمومنین برخورد فاطمه(س) را اینطور بیان فرمودند: هیچگاه فاطمه(س) از من نرنجید واو نیز هرگز مرا نرنجاند او را به هیچ کاری مجبور نکردم و او نیز مرا آزرده نساخت.
هرگاه به خانه میآمدم وبه زهرا(س) نگاه میکردم تمام غم و غصههایم برطرف میشد. فاطمه(س) در تمام مبارزات سیاسی ونظامی مایه امید ودلگرمی علی (ع)بود ودر غیاب شوهر خویش خانه وفرزندان را به خوبی اداره میکرد.وقتی علی (ع)از جبهه نبرد باز میگشت فاطمه به استقبال او میشتافت وبا روی گشاده ولبخند حاکی از افتخار به او مینگریست.آری درتمام تاریخ کمتر خانهای را میتوان یافت که دو عنصر اساسی آن یعنی زن و شوهر هر ۲ معصوم ودارای مرتبه ولایت وکمالات انسانی باشند.اما هیچگاه برای فاطمه(س) دختر پیامبر بودن باعث نگردید تا آنچه را انجام دهد که خدا ناراضی است و چیزی طلب کند که در توان علی(ع) نباشد وعلی(ع) نیز هیچگاه به سبب حاکم بودن بر جامعه اسلامی سعی نکردند تا کاری را انجام دهند که خداوند از آن ناراضی است و هیچگاه با فاطمه (س)از موضع قدرت وتسلط برخورد نکرد.بی شک گفتار وکردار علی(ع) وفاطمه(س) الگوی برتر ازدواج جامعه اسلامی است. الگویی که به یقین درست و قابل اعتماد میباشد و دستاورد آن فرزندانی است که در دامان این دو بزرگوار تربیت شدند وخود حماسهای ویژه آفریدند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست