یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

تاثیر انحراف رحم، بر قدرت باروری


انحراف رحم یا به اصطلاح عامیانه رحم کج، عارضه‌ای است که حدود ۲۰ درصد زنان به آن مبتلا هستند. این مشکل، به طور قطع هیچ تاثیری بر قدرت باروری و احتمال بارداری ندارد. بسیاری از زنان حتی از وجود چنین عارضه‌ای در بدنشان اطلاع ندارند. رحم کج به وضعیتی گفته می‌شود که سر رحم به سمت عقب کشیده شده است و پایین آن به سمت جلو و علت بروز آن نیز ژنتیکی است.
 
در واقع تصور کنید که در دوران بارداری، جنین به جای اینکه عمودی نشسته باشد، به پشت خوابیده است. این مشکل، در دوران بارداری نیز تاثیر چندانی بر روند بارداری نمی‌گذارد. در سه ماهه اول، رحم به سمت داخل رشد می‌کند، اما از هفته ۱۲ و ۱۳ رشد رحم به سمت بیرون، کاملا محسوس می‌شود. تنها اثر منفی آن، احتمال زایمان به روش سزارین است که توسط معاینات دقیق پزشک مشخص می‌شود. این عارضه، تا زمان بارداری، هیچ نشانه‌ای ندارد. یکی از علایم آن درد پشت است، که آن هم در تمام بارداری‌ها مشترک است. گاهی اوقات با اولین سونوگرافی، اگر پزشک نتواند جنین را مشاهده کند، متوجه عارضه شما می‌شود.
 
در برخی موارد دیده شده است که رحم وقتی بزرگ می‌شود، به مثانه فشار آورده و اجازه نمی‌دهد به طور کامل تخلیه شود. اگر هنگام ادرار کردن با کمی حرکت به سمت عقب، احساس راحتی بیشتری می‌کنید، مطمئن باشید که دچار انحراف رحم هستید زیرا با این کار فشار رحم را از روی مثانه برمی‌دارید.