چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چگونه یک فضا را سازماندهی کنیم؟


چگونه یک فضا را سازماندهی کنیم؟

جای جای فضایی که در اختیار دارید از اهمیت زیادی برخوردار است و باید از آن به بهترین نحو استفاده شود. نباید بگذارید حتی مقدار کمی از فضایتان هم به هدر برود. برای استفاده بهینه …

جای جای فضایی که در اختیار دارید از اهمیت زیادی برخوردار است و باید از آن به بهترین نحو استفاده شود. نباید بگذارید حتی مقدار کمی از فضایتان هم به هدر برود. برای استفاده بهینه باید فضایتان را سازماندهی کنید و برنامه‌ریزی و طرح داشته باشید. در این مطلب برای شما ایده‌ها و نکاتی را طرح کرده‌ایم که با کمک آن‌ها می‌توانید به نسبت نوع فضا به سازماندهی آن بپردازید.

فضاهایی که سازماندهی نشده‌اند و از نظم و قانون خاصی پیروی نمی‌کنند مشکلاتی به‌وجود می‌آورند که بعضی از آن‌ها عبارتند از:

فضا کوچک‌تر و دلگیر به نظر می‌رسد.

احساس می‌کنید در چنین فضایی هیچ چیز تحت کنترل‌تان نیست و مدام دچار سردرگمی می‌شوید.

همیشه باید زمان زیادی را برای پیدا کردن شیء موردنظرتان به هدر دهید زیرا معمولا وسایل به سختی پیدا می‌شوند.

به دلیل تجمع گرد و غبار در قسمت‌هایی که به راحتی دیده نمی‌شوند، ممکن است بیماری‌ها و حساسیت‌های زیادی برای ساکنین ایجاد شود.

امروزه با افزایش زندگی در آپارتمان‌های اجاره‌ای و کوچک‌تر و محدودتر شدن فضاها، افراد بیش از پیش به دنبال راه‌حل‌هایی برای بزرگ‌تر کردن فضا هستند. در شماره‌های مختلف «منزل» درباره راه‌حل‌های استفاده بهینه از فضا بسیار سخن گفته‌ایم اما نکته‌ مهم این است که ریخت و پاش بودن یک محیط نقش بسیار زیادی در کوچک‌تر کردن فضا دارد؛ در حقیقت درهم‌ریختگی فضا قسمت‌های مفید و کاربردی را از بین می‌برد. بنابراین یکی از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین راه‌حل‌ها جلوگیری از شلوغی و ایجاد نظم و ترتیب در فضا است. سعی کنید قانونمندی را در فضا به حداکثر برسانید.

مزایای سازماندهی فضا:

در یک فضای سازمان یافته شما می‌دانید که تک تک اشیاء و وسایل در کدام قسمت قرار گرفته است و قادرید در لحظه‌ای که به آن‌ها نیاز دارید آن را پیدا کنید؛ این کار به شما آرامش می‌دهد.

زمان کمتری برای نظافت صرف می شود.

فضایی سالم‌تر را خواهید داشت.

بهتر است مساله را با طرح یک مثال برایتان روشن کنیم. دری که لولای آن هنگام باز و بسته شدن صدای ناهنجاری ایجاد می‌کند آثار روحی زیادی به وجود می‌آورد. بعد از مدتی صدای ناهنجار در برایتان عادی می‌شود و حتی ممکن است دیگر آن را نشنوید، اما روح و اعصاب شما مدام پریشان است بدون اینکه دلیلش را بدانید. زندگی در یک اتاق ریخت و پاش و شلوغ نیز ممکن است پس از مدتی برای فرد عادی شود و به چشم نیاید اما او بدون اینکه دلیلش را بداند مدام احساس پریشانی و ناآرامی می‌کند.

یک اصل مهم برای داشتن خانه‌ای منظم و مرتب این است که هر شیء و وسیله‌ای در خانه جایگاه مخصوص خود را دارد. حتی یک وسیله بدون جای مشخص نباید در خانه‌تان باشد. در حقیقت شعار افراد منظم و قانون‌مند این است: «یک خانه جایی‌ست برای همه چیز و همه چیز در جای خود».

قدم به قدم برای سازماندهی:

مرتب کردن:

ابتدا تصمیم بگیرید چه چیزی را مایلید نگه دارید و به چه وسیله‌ای دیگر نیاز پیدا نمی‌کنید.

جای مناسب کجاست:

در مورد هر وسیله‌ای که قرار است در اتاق بگذارید این سوال را از خود بپرسید که جای مناسب و منطقی برای این وسیله کجاست؟ زیرا اگر هر وسیله در جای مناسبی گذاشته شود فضای اتاق ناخودآگاه بسیار سریع نظم و آرامش پیدا می‌کند.

نکته بسیار مهم این است که در نهایت مطمئن شوید که همه چیز جای مخصوص به خود را دارند. هم‌چنین سعی کنید از تمام فضاهای موجود از قبیل فضای زیر پله، زیر تخت‌خواب و... حداکثر استفاده را کنید و اجازه ندهید فضایی از خانه‌تان به هدر برود. اگر مستاجر هستید و فضای محدودی در اختیار دارید، سعی کنید از وسایل چندمنظوره و هم‌چنین قفسه و طبقات بیشتر استفاده کنید.

قرارگیری دوباره:

پس از اینکه جای مناسب برای هر شیء در نظر گرفته شد و در جایگاه خاص خود قرار گرفت، دقت کنید که پس از هربار استفاده، آن را سر جای خود قرار دهید. این کار را به کودکان خود نیز آموزش دهید.

این نکات بسیار زیر و ساده را در خانه‌تان پیاده کنید و از زندگی در یک محیط سازمان‌یافته و قانون‌مند لذت ببرید.