جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا

بازیافت انرژی در سبد میوه های خشک


بازیافت انرژی در سبد میوه های خشک

خشک کردن میوه‌ها یکی از قدیمی‌ترین و آسان‌ترین روش‌ها برای حفظ طعم و ارزش غذایی میوه‌هاست. از دست رفتن آب نه تنها بافت میوه را تغییر می‌دهد بلکه میزان کالری، ویتامین و موادمعدنی …

خشک کردن میوه‌ها یکی از قدیمی‌ترین و آسان‌ترین روش‌ها برای حفظ طعم و ارزش غذایی میوه‌هاست. از دست رفتن آب نه تنها بافت میوه را تغییر می‌دهد بلکه میزان کالری، ویتامین و موادمعدنی موجود در حجم یکسان از میوه خشک نسبت به میوه طبیعی نیز افزایش پیدا می‌کند. از آنجایی که مصرف میوه خشک سطح انرژی را به سرعت بالا می‌برد، انتخاب مناسبی برای میان‌وعده به حساب می‌آید.

میوه خشک حاوی مقادیر زیادی پروتئین، کربوهیدرات و فیبرهای رژیمی است. علاوه بر این غنی از ویتامین آ، ب، پتاسیم، کلسیم، فسفر، مس، منگنز، کلسیم و آهن است. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد میوه‌های خشک را قند طبیعی تشکیل می‌دهد که به سرعت جذب شده و وارد جریان خون می‌شوند. از این‌رو سطح انرژی را سریعاً افزایش می‌دهند.

آلو خشک

آلوی خشک غنی از آنتی‌اکسیدان است. از این‌رو از ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی و کاتاراکت مؤثر بوده و از صدمات سلولی رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند.

انجیر خشک

یک فنجان انجیر خشک حاوی ۲۴۱ میلی‌گرم کلسیم است. علاوه بر این منبع غنی پتاسیم،‌منیزیم، آهن و ویتامین کا به‌شمار می‌رود. یک فنجان انجیر خشک حاوی ۳۷۱ کالری، یک گرم چربی، ۹۵ گرم کربوهیدرات و ۶/۱۴ گرم فیبر است. این میزان انجیر خشک حدود نیمی از نیاز روزانه به فیبر را تأمین می‌کند.

گیلاس خشک

گیلاس خشک نیز منبع آنتی‌اکسیدان، ویتامین ث، بتاکاروتن، فیبر و فولات بوده و مصرف آن به کاهش درد آرتریت و نقرس کمک می‌کند. علاوه بر این سیکل خواب و حافظه را نیز اصلاح می‌کند.

سیب خشک

مطالعات نشان داده است مصرف سیب از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می‌کند. علاوه بر این سیب منبع غنی فیبر و آنتی‌اکسیدان است. از این‌رو مصرف سیب خشک روشی برای مصرف بیشتر سیب است. یک فنجان سیب خشک حاوی ۳۸۷ میلی‌گرم پتاسیم (۱۱ درصد نیاز روزانه)، سه دهم گرم چربی، ۶/۵۷ گرم کربوهیدرات، ۵/۷ گرم فیبر رژیمی (۳۰ درصد نیاز روزانه) و ۲۰۹ کالری است.

کشمش

کشمش غنی از تیامین، ویتامین ب۶، ریبوفلاوین، آهن و پتاسیم است. یک فنجان کشمش حاوی ۴/۵ گرم فیبر (۲۱ درصد نیاز روزانه)، ۱۱۵ گرم کربوهیدرات و ۴۳۴ کالری است.