یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

تاریخچه کنسول های بازی قدیمی


کنسول های بازی را باید یکی از محصولات الکترونیکی دانست که رشد بسیار سریعی داشته و در طی چند سال اخیر تقریبا جای خود را در میان خانه ها به عنوان یک وسیله سرگرمی باز کرده است. همان …

کنسول های بازی را باید یکی از محصولات الکترونیکی دانست که رشد بسیار سریعی داشته و در طی چند سال اخیر تقریبا جای خود را در میان خانه ها به عنوان یک وسیله سرگرمی باز کرده است. همان طور که می دانید نینتندو پدر بزرگ همه سازنده های کنسولی جدید است که توانست با بازی های خلاقانه و زیبای خودش دنیای کنسولی را به صورت کنونی در بیاورد .

نینتندو یا مایکرو جنیوس-۱۹۸۵ :

واقعا کسی می تواند برای انتخاب NES به عنوان بهترین کنسول اعتراض کند . نینتندو با NES ثابت کرد می توان با گرافیک های جذاب و ساده بازی های سرگرم کننده و داستان دار خلق کرد. گهواره ماریو- زلدا- مگامن - بمب گذار- کنترا و بسیاری دیگر از بازیهای کودکی ماست . این را قبول کنید که NES هنوز تازه و جذاب است و بچه های ما به اندازه خودمان از بازی کردن این بازیهای کلاسیک لذت خواهند برد .

سگا جنسیس-۱۹۸۹ :

سگا همیشه برای طراحی زیبای کنسول هایش مشهور بوده و جنسیس هم از این قاعده مستثنا نیست. یک نگاه به ظاهر سیاه رنگ و جذاب جنسیس بازی کننده ها را جذب خود می کرد . بازی های فراموش نشدنی این کنسول هنوز جزو انتخاب های بازی کننده ها در حال حاضراست. سری سونیک و Streets of Rage را نمی توان به این راحتی ترک کرد .

سوپر نینتندو-۱۹۹۱ :

نینتندو ۲ سال بعد تربا یک کنسول ۲۴ بیتی به جمع کنسول های ۱۶ بیتی وارد شد , اما با ورودش بازار بازی ها را قبضه کرد . چه کسی می توانست در برابر وسوسه بازی کردن Street Fighter ۲ و فاینال فانتزی ۳ مقاومت کند . بسیاری از بهترین بازی های دو بعدی ساخته شده به زمان کنسول SNES نینتندو بر می گردند .

پلی استیشن-۱۹۹۵ :

بدون شک شاهکار سونی بعد از گذشت این همه سال هنوز پلی استیشن ۱ است. شاید گرافیک های سه بعدی ۳۲ بیتی کنسول کمی آزار دهنده باشند ولی بسیاری از بازیهایش را نمی توان به این راحتی فراموش کرد. فاینال فانتزی ۷ , متال گیر و رزیدنت اویل را هنوز می توان بازی کرد و همانند بار اول از آنها لذت برد. پلی استیشن و بازی هایش فراموش نشدنی هستند .

نینتندو ۶۴-۱۹۹۶ :

نینتندو ۶۴ به عنوان اولین کنسول ۶۴ بیتی توانست گرافیک های سه بعدی بسیار بهتری از پلی استیشن نمایش دهد . البته نباید بازی های بسیار خوب این کنسول را فراموش کرد . ماریو و افسانه زلدا که تا مدتها از منتقدان امتیاز های کامل را می گرفتند . حتی نسخه مورتال کامبت این کنسول که در آن همه کاراکتر های سری بازی قابل دسترسی بودند در محبوبیت این کنسول بی تاثیر نبود

دریم کست-۱۹۹۹ :

دریم کست را در زمان خود آخرین امید بازی کننده های حرفه ای می گفتند. دریم کست با ورود غافلگیرانه خود به دنیای گرافیک ۱۲۸ بیتی موفقیت خوبی کسب کرد. هیچ بازی کننده ای ۲ شماره سونیک را فراموش نخواهد کرد . همچنین نسخه ورونیکا از رزیدنت اویل هم ابتدا انحصارا برای دریم کست عرضه شد .

گیم بوی ادونس-۲۰۰۱ :

بهترین کنسول دستی ارائه دهنده بازیهای دو بعدی. بسیاری از بازی کننده ها با این که از گرافیک های جالب DS لذت می برند , ولی کماکان قلبشان برای بازیهای دو بعدی پرشی GBA می تپد. نینتندو با گیم بوی آنقدر سود نصیبش می شود که فروش گیم کیوب برایش آنقدر مهم نباشد . شاید به همین دلیل سونی هم به فکر افتاد PSP خودش را به بازار بفرستد .

گیم کیوب-۲۰۰۱ :

این کنسول مکعبی شکل بنفش که ظاهری بسیار کودکانه دارد تنها راه بازی کردن محصولات بی نظیر نینتندو و همچنین شاه کارهای رزیدنت اویل در ۴سال اخیر بوده است .

ایکس باکس-۲۰۰۱ :

کنسول جدید مایکروسافت و ورود بیل گیتس به دنیای بازیهای کنسولی. البته بدون بازی Halo مطمئنا این کنسول در همان ابتدای رقابت حذف می شد .اما با ورود ایکس باکس به دنیای بازی های آنلاین و استفاده از عنوان های مشترک با PC این کنسول را تبدیل به دومین کنسول چند سال اخیر کرده است .

پلی استیشن ۲-۲۰۰۱ :

چهارمین کنسولی که در سال ۲۰۰۱ عرضه شد و بهترین آنها پلی استیشن ۲ است . این موضوع را ۸۰ میلیون کاربری که در سراسر دنیا از PS۲ استفاده می کنند تایید کرده اند .