پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
تلویزیون خود را «تا» بزنید
حتما تا به حال در فیلمهای مختلف سینمایی دیدهاید که تلویزیون مورد استفاده به قدری نازک و باریک است که میتوان آن را همقطر یک ورق کاغذ دانست، به همین دلیل باور نمایش تصویر روی آن غیرممکن به نظر میرسد. به منظور به واقعیت پیوستن چنین تلویزیونهایی، کارخانههای سازنده ابزارهای الکترونیک در تلاش است بتواند تلویزیونهایی با استفاده از فناوری OLED بسازد. در حقیقت گجتهای الکترونیکی که توسط این قابلیت ساخته میشود، دو قطب دارد که نور را به شکل سازمانیافتهای پخش میکند. در حالت کلی میتوان گفت OLED تجربه بسیار متفاوتتری برای دیدن تصاویر تلویزیون خواهد بود.
این فناوری از صفحههای بزرگ پلاستیک ساختهشده که میان صفحههای شیشهای قرار داده میشود. در عمل هنگامی که این صفحه پلاستیک تحت فشار ذرات الکتریسیته قرار میگیرد، نور مورد نظر برای نمایش تصاویر را از خود متصاعد میکند. با کمک این فناوری، تلویزیون بسیار باریکتر و کممصرفتر شده، علاوه بر این میتوان براحتی و با وضوح بسیار تصویر را از هر زاویهای مشاهده کرد.
در ضمن میتوان پیشبینی کرد این قابلیت یکی از پرمصرفترین فناوریهای ساخت تلویزیونهای بسیار بزرگ خواهد شد؛ زیرا با باریکتر شدن قطر تلویزیون، وزن کلی این گجت به مقدار زیادی کاهش مییابد. حتی میتوان گفت این تلویزیونها بسیار سبکتر از تلویزیونهای صفحه تختی است که در حال حاضر میبینید. پس شما میتوانید یک تلویزیون بسیار بزرگ را که با کمک این قابلیت ساخته شده به آسانی از اتاقی به اتاق دیگر جا به جا کرده یا درون دیوار جاسازی کنید.
ولی بارزترین مشخصه این تلویزیونها Transparent بودن آنهاست، یکی از کمپانیهای سازنده چنین تلویزیونهایی ادعا کرده شما میتوانید به آسانی دست خود را از روی این تلویزیون عبور داده و به سمت دیگر آن برسانید. علاوه بر این، به قدری تصاویر نشان داده شده در این تلویزیون شفاف است که کوچکترین ذره داخل آن را میتوانید به آسانی مشاهده کنید. البته تولید چنین تلویزیونهایی تنها به صورت نمونه بوده و هنوز وارد بازار نشده است.
● چگونه صفحهنمایشهای Transparent کار میکند؟
تلویزیونهای Transparent با استفاده از فناوری OLED ساخته شده است که قابلیتهای بسیار زیاد و متفاوتی دارد. به طور کلی میتوان گفت OLEDها از لایههای پلاستیک ساخته شده. این مواد به شکل ارگانیک یا کربنی است. سپس این لایه پلاستیک با دو لایه شیشهای پوشانده میشود، طوری که این لایه بوضوح قابل مشاهده شدن نیست. به سبب وجود همین سه لایه کنار هم شما میتوانید به آسانی داخل چنین تلویزیونهایی را مشاهده کرده یا بهتر بگوییم اشیای آن سوی تلویزیون را ببینید. علاوه بر این تلویزیونهای Transparent لایه نازکی از کاتدهای شفاف دارد، که این کاتدها الکترونها را روی صفحهنمایش پخش میکند. در ضمن در طرف دیگر آندهایی قرار دارد که وظیفه اصلی آنها جمعکردن الکترونهای پاشیده شده روی صفحهنمایش است. هنگامی که شما چنین تلویزیونی را روشن میکنید، بلافاصله از طریق لایه پلاستیک قرار داده شده، الکتریسیته ارسال میشود. سپس طی یک فرآیند شیمیایی الکتریسیته ارسال شده با مواد شیمیایی موجود روی این صفحه واکنش نشان داده، تصویر مورد نظر روی صفحهنمایش ایجاد میشود.
تلویزیونهای OLED دارای مزیتهای بسیار زیادی است، ولی یکی از عمدهترین مزیتهای چنین تلویزیونهایی در مقایسه با تلویزیونهای LCD، در نحوه جریان الکتریسیته در صفحهنمایش است؛ زیرا پس از شروع جریان الکتریسیته، خود همان ذرات الکتریسیته از خود نور متصاعد کرده و از آن طریق، تصویر به نمایش درمیآید. در حالی که تلویزیونهای LCD تنها با استفاده از فناوری ایجاد اشکال و رنگها، تصاویر مورد نظر را روی صفحه نشان میدهد که این به خودی خود باید از طریق یک لایه نوری در قسمت پشت صفحه تغذیه شود تا بتواند چنین اشکالی را نمایش دهد.
از مطالب گفته شده میتوان این نتیجه را گرفت که تلویزیونهای OLED مانند تلویزیونهای LCD به مقدار زیادی انرژی الکتریسیته نیاز ندارد، علاوه بر این OLEDها بر خلاف LCDها رنگ مشکی را به صورت حقیقی ایجاد میکنند. این یعنی در چنین تلویزیونهایی در قسمتی که باید به رنگ سیاه نمایش داده شود، نور به طور کلی حذف و این رنگ به شکل حقیقی ایجاد میشود. تلویزیونهای پلاسما نیز تا حدودی به این شکل کار میکند، ولی چون برای نمایش تصاویر در چنین تلویزیونهایی لازم است درون تلویزیون گازی پخش شود، قطر این تلویزیونها از قطر تلویزیونهای OLED بیشتر است تا فضای لازم برای لایهای گاز را داشته باشد و به همین دلیل کمی سنگینتر است. البته این را هم باید اضافه کنیم که تلویزیونهای Transparent تنها با استفاده از قابلیت OLED ساخته نمیشود، بلکه با استفاده از فناوریهای دیگر چون LCDها نیز میتوان چنین تلویزیونهایی را ساخت.
بد نیست این را هم بدانید که تا به حال با استفاده از فناوری OLED گجتهای دیگری چون گوشیها نیز ساخته شده است، در ضمن برای اولین بار نمونهای از تلویزیونهای OLED سال ۲۰۰۰ وارد بازار شد. ولی مدلهای اولیه این تلویزیونها بسیار کوچک و در اندازه ۱۵ اینچی ساخته شده بود، علاوه بر این قیمت چنین گجتهایی بسیار گران بود به طوری که کاربران کمی تمایل داشتند چنین تلویزیونهایی را بخرند. اولین نمونههای تولید شده دارای ضعفهای بسیاری در مقایسه با این نمونههای جدیدتر بود، برای مثال شکنندهتر بودن صفحهنمایش و عمر کوتاه تلویزیونهای مورد نظر از جمله بزرگترین مشکلات آنها بود.
ولی به طور کلی میتوان گفت به سبب ناشناس بودن این قابلیت بسیاری از کاربران با دید منفی به آن مینگرند، به همین سبب کمپانیهای سازنده ابتدا تلاش کرد با فناوری قدیمیتر LCD تلویزیونهای Transparent را بسازد. ولی این انتهای راه ساخت تلویزیون نیست؛ چرا که در آیندهای نه چندان دور شاهد پیشرفتهای بیشتری در زمینه ساخت تلویزیون خواهیم بود. مثلا میتوانید تصور کنید تلویزیونهای OLED به گونهای ساخته شود که شما به آسانی آنها را تا کرده و هنگامی که نیاز دارید باز کنید؛ درست مانند یک ورق کاغذ.
نازلی وحدت
منبع: www.howstuffwork.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست