چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آزمون طول عمر
شاید بعضیها اصلا پیری را دوست نداشته باشند و بخواهند همیشه جوان و شاداب بمانند اما آیا واقعا چنین چیزی امکان دارد؟ به هر حال، شما که به دنبال جوانی و شادابی همیشگی هستید خوب است بدانید که تنها با انجام برخی تغییرات در فعالیتهای روزمره زندگی میتوانید احساس بهتری داشته باشید و از خطر بروز بیماریهای مرتبط با پیری و کاهش تواناییهایی که به دنبال افزایش سن ایجاد میشود، بکاهید. با پاسخ دادن به این سوالات اطلاعات خود را در مورد اینکه چگونه و چه طور میتوان عمر طولانیتری داشت و سالم زندگی کرد محک بزنید. ببینید چگونه تغییر رویه زندگی میتواند با افزایش سن روی سلامت شما تاثیر بگذارد...
● پرسشنامه
۱) هرچه بدن شما به مدت طولانیتری سالم باشد، شما مدت بیشتری زندگی میکنید و زندگی سالمتری دارید.
ـ صحیح غلط
۲) کاهش وزن بدون اینکه فرد ورزش کرده باشد و یا برای انجام آن اقدام مناسبی انجام داده باشد چیز خوبی است.
ـ صحیح غلط
۳) همچنان که فردی پیر میشود باید از میزان ورزش که در طول هر هفته انجام میدهد، بکاهد چرا که ممکن است به خود آسیب برساند.
ـ صحیح غلط
۴) مهم نیست که یک فرد چه قدر ورزش میکند و چه قدر رژیم غذایی او سالم است. بیماری یا سلامت در سالهای آخر عمر به طور مشخص توسط ژنها تعیین میشود.
ـ صحیح غلط
۵) همچنان که فردی پیر میشود، بدن به خواب کمتری نیاز دارد.
ـ صحیح غلط
۶) وقتی به سن بازنشستگی میرسید، دیگر وقت آن گذشته که عادات بد زندگی خود را اصلاح کنید.
ـ صحیح غلط
۷) شرکت در فعالیتهای اجتماعی تنها زمانی خوب است که جنبه کمک به دیگران داشته باشد.
ـ صحیح غلط
۸) محصولات گیاهی که به عنوان داروهای ضدپیری تبلیغ میشوند، ممکن است طول عمر را افزایش دهند.
ـ صحیح غلط
۹) خواب نیمروزی میتواند علامتی از مشکلات مرتبط با سلامت باشد و باید از آن اجتناب کرد.
ـ صحیح غلط
۱۰) در صورتی که شما مبتلا به بیماری جدی در دوران جوانی نبودهاید، لازم نیست در مورد مشکلات جدی سلامت در دوران سالمندی نگران باشید.
ـ صحیح غلط
● پاسخنامه
۱) غلط
برای اینکه مطمئن شوید که سالم هستید، نه تنها باید به وضعیت سلامت جسمانی خود توجه کنید بلکه باید وضعیت روانی و عاطفی شما هم سالم باشد. درست است که سلامت جسمی سبب افزایش شانس زنده ماندن و طولانی شدن عمر افراد میشود اما سلامت روانی و عاطفی و داشتن یک ارتباط صمیمی با افراد جامعه، دوستان و اعضای خانواده هم در داشتن عمر طولانی بسیار مهم است. روابط قوی با همسر و فرزندان و اعضای خانواده و دوستان میتواند انگیزههای قوی برای مراقبت بیشتر از خود باشد.
۲) غلط
کاهش وزن ناخواسته و بیآنکه فرد برای انجام آن اقدامی انجام داده باشد، علامت خوبی نیست و باید با پزشک در مورد آن صحبت کرد. کاهش وزن بدون هیچ تلاش برای مثال شما غذای سالمی نخورده باشید و یا ورزش انجام نداده باشید ممکن است علامتی از وجود یک مشکل باشد. از دست دادن وزن بیش از ۵ درصد از وزن بدن در مدت یک سال میتواند علامتی از یک مشکل جدی باشد.
۳) غلط
ورزش منظم و روزانه میتواند به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس را کاهش دهد. ورزش کردن همچنین احتمال افسردگی، پوکی استخوان و برخی سرطانها و شکستگی استخوانها را کاهش میدهد. در حالی که ورزش سبب تقویت عضلات شده و قوی شدن عضلات پاها باعث میشود خطر زمین خوردن و افتادن و نیاز به استفاده از ویلچر کاهش پیدا کند. در هر سنی میتوانید ورزش را شروع کنید حتی اگر قبلا ورزش نکرده باشید. در صورتی که بیماری جسمی دارید یا دچار ناتوانی هستید و ورزش برایتان سخت است حتما با پزشک خود مشورت کنید و اگر قبلا ورزش نکردهاید قبل از انجام هرگونه ورزش سنگینتر از پیادهروی با پزشک مشورت کنید.
۴) غلط
ژنها تنها در یک چهارم تا یک سوم فرآیند پیری نقش دارند. عوامل موثر بر پیری را میتوان در نحوه زندگی، محیط و شانس تقسیم کرد. مثلا اگر پدر شما یا پدربزرگتان هر دوشان در سن جوانی در اثر حملات قلبی فوت کردند، شما هم ممکن است به این عارضه دچار شوید. اگر چه شما استعداد ژنتیکی ابتلا به این بیماری را دارید اما رژیم غذایی شما، نحوه انجام فعالیتهای بدنی و ورزش، کنترل منظم فشار خون، داروها و مراجعات پزشکی و مصرف سیگار هم نقش مهمی در بروز بیماریهای قلبی دارد. این به این معنی است که شما با افزایش سن میتوانید سلامت خود را تحت کنترل داشته باشید.
۵) غلط
در تمام طول زندگی افراد به خواب مناسب نیاز دارند. برای بسیاری از بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت خواب کافی است اما در هر صورت پیری میتواند سبب شود که شما کمتر از حد معمول به خواب بروید. بین سنین ۵۰ تا ۶۰ سالگی میزان خواب کمتر میشود و بیخوابی شایعتر است. ممکن است عصرها بیشتر احساس خستگی کنید و صبحها زودتر از خواب بیدار شوید. خوابیدن در طول روز میتواند راهحل مناسبی باشد اما مراقب باشید که در طول روز زیاد نخوابید چرا که ممکن است شبها نتوانید خوب بخوابید.
۶) غلط
برای رفع عادت بد و تغییر رویه زندگی به سمت عادات سالم هیچگاه دیر نیست. اگر سیگارتان را ترک کنید جریان خون شما به سرعت و بلافاصله بهبود پیدا میکند و ریهها عملکرد بهتری پیدا میکنند و آسیبهای وارد شده به آن سریعتر جبران میشود. بعد از یک سال ترک سیگار، شانس ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته، بیماریهای ریوی و سرطان کاهش پیدا میکند اما درصورتی که دچار اضافه وزن هستید، کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی وزن میتواند فشارخون را در شما کاهش داده و از ابتلا به دیابت نوع دوم جلوگیری کند.
۷) صحیح
شرکت در فعالیتهای اجتماعی سبب میشود ارتباط شما با افراد جامعه و اطرافیان حفظ شده و به شما احساس بهتری میدهد و زندگیتان را هدفمندتر میکند. به علاوه پیوستن به گروههای اجتماعی برخی از نیازهای شما را هم رفع میکند. مطالعات محققان نشان میدهد افرادی که به گروههای اجتماعی میپیوندند سالمتر از دیگران هستند و کمتر احساس تنهایی و غمگینی میکنند.
۸) غلط
هیچ قرص جادویی را نمیتوان برای افزایش طول عمر پیدا کرد. عمر طولانی با داشتن شیوه زندگی سالم میسر خواهد بود. به علاوه مصرف میوه و سبزی فراوان و ورزش منظم در این امر موثر است. اینکه برخی از محصولات دارای فرمول خاصی هستند که ضدپیری است، صحیح نیست. توجه داشته باشید که برخی از محصولات گیاهی دارای مواد خاصی هستند که اگر مصرف کنید با داروهایی که توسط پزشک شما تجویز شده تداخل پیدا میکنند.
۹) غلط
خواب کافی برای سالم ماندن بسیار مهم است. بدن هنگام خواب دوباره نیرو میگیرد. خواب کوتاه در طول روز راهی برای سازگاری با تغییرات خوابی است که با افزایش سن ایجاد میشود. همچنان که فردی پا به سن میگذارد کیفیت و کمیت خواب کمی تغییر میکند و به خواب رفتن مخصوصا شب مشکل میشود. به همین دلیل فرد سالخورده ممکن است در طول روز کمی احساس خواب آلودگی کند. یک خواب نیمروزی کمتر از یک ساعت میتواند راه خوبی برای رفع خستگی و شادابی مجدد باشد اما خواب آلودگی زیاد در طول روز را باید جدی گرفت. این حالت میتواند علامتی از یک اختلال مثل قطع تنفس حین خواب باشد. پس اگر مبتلا به این مشکل هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
۱۰) غلط
خطر ابتلا به بیماریهای جدی بستگی به عادات زندگی شما دارد اما در مجموع سیستم ایمنی بدن با افزایش سن ضعیف میشود بنابراین بدن مستعد ابتلا به بیماری میشود. شما فرد خوش شانسی هستید اگر که به هیچ مشکل پزشکی مبتلا نباشید اما هنوز نباید از سلامتتان غافل شوید. باید به طور منظم و سالیانه برای چکاپ به پزشک مراجعه کنید تا همه چیز بررسی شود و این سلامت پایدار بماند. غربالگری برای پیشگیری از بیماری میتواند روشی باشد تا بیماری خیلی زود کشف شود که در این صورت درمان راحتتر است و احتمال کمی وجود دارد تا مشکلی پیش بیاید که طول عمر فرد را تهدید کند.
منبع: مایوکلینیک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست