یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

درمان‌های خانگی طب سنتی هند را بشناسید


درمان‌های خانگی طب سنتی هند را بشناسید

طب سنتی هند از جمله مکاتب درمانی چند هزار ساله در جهان است که بر پایه اصلاح شیوه زندگی و تغییر رژیم غذایی به درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها کمک می‌کند. در این شیوه درمانی …

طب سنتی هند از جمله مکاتب درمانی چند هزار ساله در جهان است که بر پایه اصلاح شیوه زندگی و تغییر رژیم غذایی به درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها کمک می‌کند. در این شیوه درمانی درمانگران با کمک گیاهان دارویی، موادغذایی، تکنیک‌های ماساژ، حرکات یوگا و عطردرمانی برای درمان و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها اقدام می‌کنند. برخی از روش‌ها و تکنیک‌های درمانی این شیوه درمانی به حدی ساده است که با به کار بستن آنها در زندگی روزمره می‌توان سلامت و تندرستی اعضای خانواده را برای همیشه حفظ کرد.

یبوست دارید؛ کشمش بخورید

کشمش خواص درمانی مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها خاصیت درمانی آن برای بیماری یبوست است. به اعتقاد درمانگران طب سنتی هند، خوردن روزانه ۱۰ تا ۱۵ عدد کشمش به بهبود عملکرد اندام‌های گوارشی به ویژه روده‌ها کمک کرده و موجب درمان یبوست می‌شود. تاثیر درمانی کشمش در درمان یبوست به حدی زیاد است که حتی این میوه برای درمان یبوست در نوزادان نیز به مادران توصیه می‌شود. با این تفاوت که بزرگسالان میوه را در روز میل می‌کنند ولی به نوزادان باید عصاره یا آب آن را به اندازه یک قاشق مرباخوری داد.

حرکات کشش ذهن و جسم و درمان آسم

در مکتب طب سنتی هند استفاده از تمرینات کششی ذهن و جسم(یوگا) در درمان ناراحتی‌های تنفسی بسیار موثر است. این درمانگران علاوه بر تجویز گیاهان دارویی تقویت‌کننده دستگاه و مجاری تنفسی انجام روزانه نیم‌ساعت تکنیک‌های آرام‌بخشی تن و روان را برای بهبود تنفس و جذب اکسیژن بیشتر به بیماران مبتلا به آسم توصیه می‌کند. البته باید توجه داشت که این بیماران هرگز نباید این شیوه را جایگزین درمان اصلی خود کنند بلکه باید هم‌پا با درمان دارویی خود از این تکنیک‌ها بهره‌مند شوند و به‌عنوان یک درمان کمکی به یوگا مراجعه کنند.

چوب صندل مشکل چشم‌تان را حل می‌کند

امروزه داروها و لوسیون‌های مختلف گیاهی برای درمان گل‌مژه به‌صورت صنعتی و دستی تهیه می‌شود. درمانگران بسیاری به تاثیر درمانی گیاه صندل در درمان و برطرف شدن گل‌مژه معتقدند. از این رو این درمانگران برای درمان گل مژه در افراد مختلف از خمیره چوب صندل استفاده می‌کنند و آن را به‌صورت مرهم روی گل‌مژه قرار می‌دهند. خوشبختانه امروزه کارخانه‌های داروسازی، لوسیونی با عصاره چوب صندل برای درمان گل‌مژه تولید کرده‌اند که در بسیاری از داروخانه‌ها قابل دسترسی است.