یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
یک میز برای تمام مشتریان
باید باور کنید رستوران ژاپنی « ذن» با همه رستورانهایی که رفتهاید، فرق میکند از فضا و دکوراسیون تا غذایی که پیش روی شما میگذارند.
احتمالا از دور و نزدیک شنیدهاید غذاهای ژاپنی بهخصوص سوشی با ذائقه ایرانی سازگار نیست ولی شنیدن، کی بود مانند دیدن! به جای اینکه به شنیدن داستانهای دیگران درباره این نوع غذا با ماهی نپخته ادامه بدهید، خودتان آن را تجربه کنید؛ شاید شما هم به گروه مخالفان غذای ژاپنی بپیوندید ولی این بار حداقل معیار قضاوت سلیقه خود شماست. علاوه بر این در رستوران « ذن» منوی چند صفحهای، تنوع غذایی خوبی را در اختیار مشتری قرار میدهد و باعث میشود که کسی گرسنه از رستوران بیرون نیاید.
وارد رستوران نه چندان بزرگ « ذن» در مجتمع پارک پرنس که میشوید از تعداد زیادی میزهای کوچک و بزرگ خبری نیست. در ابتدای در ورودی چند میز دو یا سه نفره چیده شده است و بقیه رستوران به یک میز بزرگ گردان اختصاص دارد. مشتریان دایمی « ذن» نشستن پشت میز بزرگ را انتخاب میکنند، شما هم همین کار را بکنید و نگران تقسیم میزتان با دیگران نباشید. میز بزرگ به جز فضای روبهروی شما، در سطحی بالاتر دارای یک صفحهگردان است که غذاها در بشقابهای رنگی از جلوی شما رد میشوند و خودشان را نمایش میدهند.
برای شناخت غذاها عجله نکنید، هنوز زمان انتخاب غذا نرسیده؛ گارسون همزمان با آوردن منو، شما را به یک فنجان چای سبز میهمان میکند تا در آرامش غذایتان را انتخاب کنید. در مدت زمانی که شما با منو سرگرم هستید و سعی میکنید غذاهایی را که از جلوی شما میگذرد با لیست منو تطبیق بدهید، گارسون کاسه کنار دست شما را با کمی سس سویا پر میکند و ظرف کوچکی شامل دو نوع ترشی طرف دیگر شما میگذارد. این ترشیها تجربه طعم جدیدی هستند که اگر به تندی مثل تندی زنجبیل علاقه دارید، از آن خوشتان خواهد آمد. میتوانید منو را کنار بگذارید واز میان غذاهای روی سطح گردان انتخاب کنید، بشقاب غذایی را برداریدکه از قیافه و ظاهر آن خوشتان میآید. بشقابها کوچک و غذاهایی که درون آنها هستند؛ ظاهری زیبا و جذاب دارند اما مقدار آنها مختصر است.
به همین دلیل میتوانید تا جایی که احساس سیری میکنید از بشقابها بردارید؛ هر بشقابی را که بر میدارید، بعد از صرف غذای درون آن طرف راست خود بچینید تا براساس بشقابهای خالی شده برای شما صورت حساب صادر شود. نحوه محاسبه هم به این شکل است: غذاها در چهار رنگ بشقاب مختلف، آبی، زرد، قرمز و نارنجی چیده شدهاند. هر رنگ قیمتی دارد که در منو درج شده است. سوشی هم بین همان بشقابهاست ولی خودتان را درگیر شناسایی آن نکنید؛ اول امتحان و بعد قضاوت کنید. با حرفهایی که قبلا شنیدهاید و پیش داوری به سراغ سوشی نروید.
بیشتر غذاهای روی میز گردان، غذاهای اصیل ژاپنی هستند که در مقایسه با ذائقه ایرانی کم نمک محسوب میشوند چون ژاپنیها برای طعمدار کردن غذاها به جای نمک از سس سویا استفاده میکنند؛ کاسه سس سویا هم به همین دلیل کنار دست شما گذاشته شده تا به جای پاشیدن نمک غذایتان را در سویا فرو ببرید. غذاهایی که روی میز گردان میبینید؛ اغلب شکل دلمه دارند یعنی با ظرافت خاصی پیچیده شدهاند و به آنها رول میگویند؛ به همین دلیل میتوانید به راحتی با چوب غذاخوری ژاپنی آنها را بردارید در سس سویا فرو بوده و نوش جان کنید. خوردن غذای چینی با چوب به دلیل رشتهای بودن مواد غذایی سخت است اما غذاهای ژاپنی و از جمله سوشی، لقمه پیچیدهای است که میتوانید به راحتی با چوب بخورید.
اگر غذاهای روی میز گردان جذبتان نکرد، سراغ منو بروید؛ آنجا لیست بلند بالایی از انواع غذاهای ژاپنی است که مورد پسند بیشتر مشتریان با سلایق مختلف قرار میگیرد. انتخاب را از پیشغذا شروع کنید؛ پیشنهاد من تست میگوست؛ پیشغذای خوشمزهای که در رستورانهای دیگر فرصت تجربه آن را ندارید. سوپهای « ذن» هم تنوع خوبی دارند: سوپ تند و ترش با گوشت، سوپ نودل با میگو، سوپ مرغ، قارچ و اسفناج، سوپ میسو و سوپ دریایی. فکر نکنم هیچ کدام از این سوپها را تجربه کرده باشید یا بتوانید در جایی دیگر جز رستوران ژاپنی « ذن» امتحان کنید. سوپ دریایی مورد پسند کسانی است که به ماهی و سایر غذاهای دریایی، آن هم به شیوه آب پز علاقه دارند. برای دریایی دوستان، سالاد دریایی هم در منو هست تا چشم و دلشان را از غذاهای دریایی پر کنند. سایر سالادها هم مانند سالاد مرغ با سس بادام، سالاد مخصوص با سس زرشک و سالاد ژاپنی با سس میگو، اختصاصیهایی هستند که فقط در این رستوران میتوانید بخورید و به تجربیات غذایی خود بیفزایید. اگر دنبال یک سالاد سبزیجات ساده میگردید، سالاد مخصوص با سس زرشک انتخاب خوبی است.
این سس قرمز رنگ ترشی مطبوع و خوشمزهای دارد. بخش رول و ساشیمیهای منو، همانهایی هستند که اغلب آنها را روی میز چرخان میبینید و اگر یک مدل خاص از آنها مورد نظر شما و همراهانتان است، میتوانید یک بشقاب شامل هشت تکه از یک نمونه خاص را سفارش بدهید. براساس سلیقه خودتان میتوانید رولی با مرغ، سالمون، خرچنگ، میگو و گوشت سفارش بدهید. غذاهای بخش بشقاب مخصوص روی میز گردان دیده نمیشود و باید حتما سفارش بدهید. تمپورای مرغ، میگو و لابستر غذاهای خاص و سفارشی « ذن» هستند. تمپورای میگو و مرغ شبیه مرغ یا میگوی سوخاری است که همراه با سبزیجات سرو میشود. نحوه طبخ تمپورا به گونهای است که میگو یا مرغ به اندازه شیوه طبخ سوخاری آن در روغن فرونمیرود و به همین دلیل سنگین نمیشود.
و البته یک نکته مهم و شاید مهمترین نکته این است برای رفتن به رستوران « ذن» باید بودجه بیشتری را به نسبت رستورانهای دیگر کنار بگذارید چون این رستوران در گروه رستورانهای لوکس و گرانقیمت قرار دارد اما این فقط ویژگی « ذن» نیست بلکه هر کجای دنیا که بخواهید غذای ژاپنی را تجربه کنید باید هزینه بالاتری متحمل شوید چون برخلاف غذاهای چینی که غذاهایی ارزان قیمت در تمام دنیا هستند، غذاهای ژاپنی به گران بودن شهرت دارند و در واقع شماری از گرانترین رستورانهای جهان رستورانهای ژاپنی هستند.
فرناز قادری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست