دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
اولین زن آمریکایی که نوشت و پول درآورد
هانا آدامز را میتوان اولین زن آمریکایی به حساب آورد که فقط از راه نوشتن زندگی میگذراند. خانم نویسنده البته زندگی بسیار سادهای داشت و اهل ماجراجویی نبود، اما در زمان خودش بسیار مشهور شد و مورد احترام عامهی مردم قرار گرفت.
هانا در اکتبر ۱۷۷۵ در مدفیلد در ماساچوست به دنیا آمد. مادرش را در ۱۲ سالگی از دست داد و به خاطر بیماری نتوانست به مدرسه برود، در نتیجه پدرش تامس که ذوق ادبی داشت او را به خواندن در خانه تشویق کرد. پدرش در حوزهی ادبیات از دانشجویان هاروارد شاگرد خصوصی میگرفت و هانا در این کلاسها شرکت میکرد. هانا به خواندن علاقه نشان داد و به سرعت زبانهای یونانی و لاتین را یاد گرفت. او حتی این زبانها را به چند نفر از دانشجویان هاروارد آموخت.
هانا با خواندن کتاب «فرهنگ تاریخی همهی ادیان از زمان خلق دنیا تا این دوران کامل» به تاریخ ادیان علاقه پیدا کرد. او کمی بعد از نوشتههای متناقض در کتابهای تاریخ ادیان سرخورده شد و تصمیم گرفت خودش بدون تعصب یا فرق گذاشتن بین دینهای گوناگون یک کتاب تاریخ بنویسد. ۱۷ ساله بود که پدرش ورشکسته شد و هانا علاوه بر تدریس، نوشتن را بهصورت جدی آغاز کرد.
اولین کتابش در ۱۷۸۴ منتشر شد و عنوانش کمی طولانی بود: «خلاصهی الفبایی فرقههای گوناگون که از آغاز دوران مسیحیت تا عصر حاضر ظاهر شدهاند». همهی نسخههای کتاب فروش رفت اما کارگزار هانا کل سود را به جیب زد. هانا کمی بعد شروع به ادارهی یک مدرسه کرد چون نیاز مالی داشت و از کتاب نوشتن چیزی عایدش نشده بود. کتاب اولش همچنان در بازار به فروش میرفت اما کتابفروشها پولی به او نمیدادند. هانا کوتاه نیامد و پس از مذاکرات فراوان با نمایندگان کنگرهی کپیرایت کتاب را از آن خود کرد. این اولین باری بود که در ایالات متحده از حقوق مؤلف صحبت میشد. کنگره اولین قانون حق مؤلف را در ۱۷۹۰ تصویر کرد.
هانا تعداد زیادی کتاب دربارهی تاریخ ادیان منتشر کرد. او حتی خود یک زندگینامه نوشت که پس از مرگش منتشر شد. او هیچگاه ازدواج نکرد و بچهدار نشد اما به نظر میرسد از زندگی راضی بود.
یک سال بعد هانا با اطمینان از کپیرایت تصمیم گرفت ویرایش دوم کتابش را منتشر کند. اسم این یکی کوتاهتر بود: «چشماندازی به ادیان» کتاب هم در آمریکا و هم در انگلیس با استقبال مواجه شد. این کتاب را اولین کتاب در نوع خود به شمار میآورند چون واقعا" در آن از هیچ دینی جانبداری نشده بود و پیروان همهی مذاهب میتوانستند با آرامش آنرا مطالعه کنند. کتاب در چهارمین ویرایش به «فرهنگ ادیان» تغییر نام داد.
هانا در این میان نامهنگاری با روحانیان و عالمان دینی در خارج از کشور را آغاز کرد و دانش خود را در حوزهی دین گسترش داد. در سال ۱۷۹۹ او یک کتاب تاریخی چاپ کرد: «تاریخ نیوانگلند» این اولین تاریخی است که ایالات متحده را از زمان ورود اولین زائران در ۱۶۲۰ تا زمان امضای قانون اساسی فدرال دنبال میکند. او دو سال بعد ویرایشی تازه از این کتاب را منتشر کرد: «خلاصهای از تاریخ نیوانگلند».
هانا پس از این تعداد زیادی کتاب دربارهی تاریخ ادیان منتشر کرد. او حتی خود یک زندگینامه نوشت که پس از مرگش منتشر شد. او هیچگاه ازدواج نکرد و بچهدار نشد اما به نظر میرسد از زندگی راضی بود. سفر ۱۰ مایلی او از بوستون به ناهانت تنها سفر دریاییاش به حساب میآید و طولانیترین مسافرت زمینیاش هم سفری به چلمسفورد بود. پسرعمویش جان آدامز دومین رئیس جمهور ایالات متحده بود و هانا یک بار دو هفته در خانهی او میهمان شد.
هانا در زمستان ۱۸۳۱ در بروکلین و ماساچوست، همان ایالتی که متولد شده بود، درگذشت و در همانجا به خاک سپرده شد.
نویسنده: کاوه شجاعی
منبع: هفتهنامهی ایران دخت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست