شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مروری دیگر بر بیماری سوزاک
● بیماری سوزاک
عفونت باکتریایی است که گردن رحم، پیشآبراه ،راست روده، مخرج وگلو را درگیر میکند.
● علایم و نشانهها
علائم عفونت ۱۴-۱ روز پس از تماس ممکن است تظاهر پیدا کند، در بعضی موارد عفونت سوزاکی فاقد علائم است، به احتمال قوی مردان علائم مشخصتری نسبت به زنان دارند.
● علائم در زنان :
- افزایش وتغییر ترشحات و ترشحات فراوان زردرنگ یا سبز متمایل به زرد با بوی بد وجود دارد.
- احساس درد یا سوزش هنگام دفع ادرار
- سوزش و ترشحات از مخرج
● علائم در مردان :
- خروج ترشحات سفید یا زردرنگ از آلت تناسلی
- سوزش و ترشحات از مخرج
- التهاب بیضهها و غدهی پروستات
● روش انتقال سوزاک
- مقاربت اعم از مهبلی ، دهانی یا مخرجی
● آزمایشات سوزاک
- آزمایش و معاینه ناحیه تناسلی شما توسط پزشک یا پرستار.
- نمونهها باید با استفاده از سواپ اسفنجی یا پارچه کتانی از قسمتهای آلوده نظیر سرویکس، پیشآبراه ، مخرج و دهان جمعآوری شود. زنان باید تحت آزمایش داخل لگنی قرار گیرند. هیچکدام از آزمایشات فوق دردناک نیستند، ولی ممکن است برخی اوقات باعث ناراحتی گردند.
● تشخیص و درمان بیماری
نمونههای تهیه شده از آزمایشات در زیر میکروسکوپ برای بررسی عفونت مشاهده میشود. در بعضی کلینیکها نتیجه را سریعاً اعلام میکند. نمونه دیگری نیز به آزمایشگاه برای آزمایش و بررسی فرستاده میشود. نتیجه آن معمولاً یک هفته به طول میانجامد. درمان ساده و ضروری است.
برای شما آنتیبیوتیک به اشکال قرص مایع یا تزریقی تجویزخواهدشد، اگر به هر نوع آنتی بیوتیک آلرژی و حساسیت دارید یا هرگونه احتمالی وجود دارد که باردار باشید، باید پزشک را مطلع نمائید. کامل کردن دوره درمان کاملاً ضروری است، در صورت ابتلای به سوزاک ممکن است نیاز به مشاوره پزشکی داشته باشید تا به پرسشهای شما در خصوص بیماری پاسخ داده شود. مشاور بهداشت از شما در خصوص الگوی مقاربتیتان سؤال می نماید تا بتواند راحتتر مسأله را بررسی کند و درمان ضروری و معاینه کامل را دنبال نماید.
توجه داشته باشید که شما نباید تا زمان بهبودی کامل مقاربت داشتهباشید. باید به کلینیک مراجعه مجدد داشته باشید وسالم بودن شما توسط پزشک تأییدشود. پزشک درباره اینکه کدام فعالیتهای مقاربتی سالم هستند، توضیح خواهد داد.
● پیگیری بیماری
هنگامی که دوره درمان کامل شد، باید به کلینیک یا پزشک عمومی برای معاینه کامل رجوع کنید. بعضی از انواع سوزاک به آنتیبیوتیکهای مشخصی مقاوم است، خصوصاً زمانی که شما به بیماری در خارج از کشور مبتلا شده باشید.
بنابراین آزمایشات بیشتری برای اطمینان از سلامت شما انجام خواهد شد و اگر عفونت از بین نرفته باشد، آنتی بیوتیک جدیدی برای شما تجویز خواهد شد.
● عوارض بیماری سوزاک
- عوارض در زنان :
اگر سوزاک درمان نشود، به بیماری التهابی لگن منجر خواهد شد. بیماری التهابی لگن، التهاب لولههای رحمی است که باعث تب، درد در ناحیه پایین شکم و کمردرد میشود .
همچنین باعث مقاربت دردناک، نازایی و حاملگی خارج رحمی میگردد. اگر باردار و مبتلا به سوزاک میباشید، فرزند شما در زمان تولد ممکن است مبتلا و با عفونت چشمی سوزاکی متولد گردد. برای درمان بیماری باید با آنتیبیوتیک مصرف شود، زیرا باعث کوری میشود. بهتر است قبل از تولد فرزندتان تحت درمان قرارگیرید.
- عوارض در در مردان :
سوزاک باعث التهاب بیضهها و و دردناک شدن غده ی پروستات میشود. در صورت عدم درمان تنگی پیشآبراه یا آبسه ایجاد میشود.
سوزاک به طور موفقیتآمیزی قابل درمان است و عود نمیکند، مگر اینکه فرد مجدداً مبتلا شود. به خاطر داشته باشید که بعداز درمان از کاندوم در حین مقاربت استفاده کنید زیرا که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری مقاربتی میگردد.
فرشاد اکبرنژاد
منبع:
مترجم دکتر فرشاد اکبرنژاد، برگرفته از کتاب بیماریهای مقاربتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست