چهارشنبه, ۸ اسفند, ۱۴۰۳ / 26 February, 2025
صاد مثل صبحانه

همیشه خوردن صبحانه از سوی متخصصان به همه گروههای سنی توصیه شده است. هیچ گاه به کسی اجازه داده نمیشود که این وعده را از برنامه غذاییاش حذف کند تنها به این دلیل که میخواهد وزنش را کم کند. البته افراد به علل مختلف و بر اساس شرایط گوناگون مثل دیر برخاستن از خواب، نداشتن وقت کافی به دلیل رفتن به سرکار و یا حتی میل نداشتن به خوردن این وعده، کم کم آن را از برنامه غذایی خود حذف میکنند که در بلندمدت این موضوع، نتایج منفی را برایشان به دنبال خواهد داشت پس باید سعی کرد تا دوباره صبحانه به برنامه غذایی روزانه برگردانده شود...
به هر حال، ارزش صبحانه برای حفظ سلامتی مثل بنزین برای ماشین است. صبحانه، با تأمین مقداری از انرژی روزانه موجب میشود فرد با قدرت تمرکز بیشتری فعالیت کند. از این رو، صبحانه خوردن یکی از ارکان اصلی تغذیه سالم به حساب آمده و باید قسمتی از انرژی روزانه از طریق این وعده غذایی دریافت شود یعنی اگر وعدههای اصلی را از نظر حجم به ۷ قسمت تقسیم کنیم باید در صبحانه ۲ قسمت، در ناهار ۳ قسمت و در شام هم ۲ قسمت دیگر دریافت شود یعنی ما باید حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از غذای روزانهمان را در وعده صبحانه بخوریم. در غیر این صورت، در طول روز دچار افت قند شده و با عدم تمرکز و افت حافظه رو به رو خواهیم شد و این موضوع به نفعمان نخواهد بود، به خصوص اگر فعالیت فکری میکنیم.
در کل، یک صبحانه مغذی باید چند ویژگی داشته باشد، اول اینکه حاوی گروه نشاستهها نظیر نان و غلات کامل باشد، دوم اینکه از لبنیات کم نمک و کم چرب تشکیل شود (مانند شیر، پنیر و حتی ماست چکیده) و سوم اینکه شامل یک تا دو عدد میوه نیز باشد به خصوص برای افرادی که فرصت خوردن این گروه غذایی را در میان روز پیدا نمیکنند.
متأسفانه برخی از افراد در این وعده ارزشمند از غذاهایی استفاده میکنند که ارزش تغذیهای چندانی ندارد یعنی فرد از انواع سوسیس، کالباس و چیپس استفاده میکند. عدهای هم هستند که به دلیل اشتغال زیاد، وقت خوردن ناهار را ندارند بنابراین صبحانه مفصلتری میل میکنند در حالی که باید دانست مصرف یک وعده بسیار حجیم و چرب حتی در ابتدای روز نیز قدرت تمرکز را کم کرده و یادگیری را با اختلال مواجه میکند.
درباره این املت نیز باید بگوییم که قارچ به کار رفته در آن، جزو سبزیجات است، نه گوشت.بنابراین تأمین کننده پروتئین نبوده و تنها یک حجم دهنده است. اما فلفل دلمهای استفاده شده، گزینهای مناسب برای هرچه مغذیتر شدن این غذا محسوب میشود.
دکتر مسعود کیمیاگر
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست